Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Μελέτη περίπτωσης ή στα ελληνικά case study

Έστω πως έχετε χρήματα αρκετά για να θεωρείστε αντικειμενικά πλούσιος και κάποια μέρα κάποιος σας χαρίζει μία ΑΕ με «πλούσια» φήμη(όνομα, αέρα, πελατεία πείτε το όπως επιθυμείτε) αλλά με κάποια προβλήματα οικονομικής φύσεως. 

Με δεδομένο πως σε μία ΑΕ την ευθύνη φέρει ο διαχειριστής, εκτός αν έχει μεταβιβάσει την ευθύνη στο Δ.Σ., και πως η παραχώρηση της ΑΕ δεν έγινε σε ένα πρόσωπο αλλά σε μία «οντότητα» που συμμετέχει και ελέγχει αυτό το πρόσωπο(ο πλούσιος, εσείς) τι θα κάνετε; Πως θα ενεργήσετε;

Η δική μου λύση(δύο τρόποι) μετά από τα δικά σας σχόλια.

ΥΓ Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία και συμπτωματική.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Βασίλη πολύ καλό το ερώτημα σου και θέλει σκέψη..Προσωπικά δύσκολα θα έπερνα μια τέτοια ομάδα που πιθανότατα θα είχε και άλλα κρυφά ελλείμματα απο διαχειριστικά κόλπα.Αλλά εαν αποφάσιζα τελικά να την πάρω θα ήλεγχα τα πάντα πέτρα πέτρα που λένε και θα την καθάριζα απο οτιδήποτε σάπιο υπήρχε όπως επίσης και στην οντότητα μεχρι και παύση της λειτουργίας της που πιθανότατα θα μου δημιουργούσε προβλήματα στο μέλλον.Φυσικά μιλάμε και για οικονομική εξυγίανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνο έφυγες εκτός θέματος. Δεν έγραψα πουθενά για ομάδα και για κρυφά ελλείμματα.
      Αυτά είναι μία άλλη πικραμένη ιστορία.
      Θα περιμένω και άλλες απαντήσεις και μετά θα γράψω τις πιθανές λύσεις.

      Διαγραφή
  2. Kαλησπέρα Βασίλη βγήκα όντως εκτός θέματος.Δυστυχώς η καψούρα για την μπάλα αλλά και η τρέλα με τον ΠΑΟ μας με έστειλαν αλλού χαχα..Προσωπικά θα έπαιρνα την ΑΕ απο την οντότητα και του διαχειριστή προφανώς εφόσον την ελέγχει κιόλας θα κανόνιζα και τα χρέη της ΑΕ.Όσο για τον διαχειριστή θα αναλάμβανε τις ευθύνες του με τον οποιοδήποτε τρόπο και θα το επεδίωκα αυτό.
    Μπορεί να έφυγα πάλι εκτός θέματος δεν είμαι σίγουρος γι'αυτό χαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή