Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Το σχέδιο δεν ήταν απλό, είχε και φάση Β

Κουραγιο φιλε, θα ερθουν ασπρες ημερες, υπαρχει σχεδιο, κολπο κανει ο ΑΛ, υπομονη. Να μπορουμε να κανουμε και αλληλοκαζουρα. Αλλα μεχρι τοτε...... τα ειπαμε, χανεις οπαδικα και εγω ειμαι κερδισμενος, με συμφερει.
ΖΗΤΩ Ο ΑΛ(Φ) Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ.

Το είδατε το σχόλιο από το φιλαράκι μου αλλά κανείς δεν το σχολίασε. Εδώ δεν είναι ολόκληρο, αλλά το τμήμα που με ενδιαφέρει να επικεντρωθώ. Μπορεί εμένα να με πειράζει αλλά αν σκεφτώ όσα του έχω πει τα χρόνια που τον γνωρίζω, χρωστάει πολλά ακόμα και εγώ να μην του απαντάω.

Το πλάνο της διάλυσης του Παναθηναϊκού είναι δομημένο σε δύο στάδια. Το πρώτο είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα, η ομάδα απογυμνώθηκε από έμπειρους και νέους ποιοτικούς παίκτες και βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της. Το δεύτερο είναι ακόμη πιο ύπουλο και βρώμικο.

Πολλές ομάδες έσβησαν γιατί έχασαν τον όγκο των οπαδών τους. Ομάδες που οι οπαδοί τους είναι καλομαθημένοι με τίτλους και διακρίσεις και δεν έχουν μάθει στη στέρηση των επιτυχιών είναι σε δυσκολότερη θέση. Στην Ελλάδα δεν έχω να σας παραθέσω κάποιο αντίστοιχο παράδειγμα. Οι "γριές" του Ηρακλή είναι το πιο κοντινό. Έκαναν ότι μπορούσαν για να διώξουν τον μακαρίτη Π.Θεοδωρίδη και μετά έχουν αρχίσει την κατρακύλα. Αν μέχρι τον Π.Θεοδωρίδη έκαναν οπαδούς από κάποια έξοδο στο Ουέφα κάποια πορεία στο κύπελλο ή την καλή παρουσία στο πρωτάθλημα, μετά την αποχώρησή του ο Ηρακλής έκανε οπαδούς μόνο με την οικογενειακή γαλούχηση πατέρα σε γιο.

Όταν λοιπόν κάποιοι επέλεξαν να σαμποτάρουν την προσπάθεια του Παναθηναϊκού δεν πήγε κανενός το μυαλό σε κάτι τόσο «φιλόδοξο». Αν ο Παναθηναϊκός που είναι γνωστός παγκοσμίως ως Panathinaikos δεν πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και στο Ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται κάπου εκεί στην 6η θέση τότε πως θα κάνει νέους οπαδούς; Τα μικρά παιδιά στη Θεσσαλονίκη αν ξέφευγαν από τους δύο «μεγάλους» της πόλης προτιμούσαν να γίνουν Παναθηναϊκοί μέχρι πριν λίγα χρόνια αλλά τώρα γίνονται κυρίως Ολυμπιακοί. Σε περιοχές πιο κοντά στην Αθήνα δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά θεωρώ πως η επιλογή είναι η ίδια για τα μικρά παιδιά. Όσο πιο μικρά τόσο λιγότερες εμπειρίες, τόσο λιγότερο δέσιμο με την ομάδα και τόσο περισσότερη η επαφή με την παρέα τους παρά με τον πατέρα-θείο-νονό που θα μπορούσαν να τους κάνουν Παναθηναϊκούς. Έτσι είναι πιο εύκολο για να μην ντρέπονται, αφού δεν γνωρίζουν την ιστορία της ομάδας μας, να αλλάξουν ομάδα και αν υποστηρίξουν τους gay. Μη σκεφτεί κανείς αν αυτά συμβαίνουν ή τα φαντάζομαι, γιατί ακόμη και εδώ στη Θεσσαλονίκη το 2004 με το νταμπλ κάποια παοκτσάκια έγιναν Παναθηναϊκοί.

Αν λοιπόν πρέπει να ξυπνήσουν όλοι οι Παναθηναϊκοί για να φύγει η παρέα των ανίκανων, φερόμενη ως διοίκηση, πρέπει να το κάνουν με ακόμη περισσότερη διάθεση καθώς δεν είναι μόνο το παρόν που κινδυνεύει αλλά και το μέλλον της ομάδας, που τόσοι πολλοί λένε πως την αγαπούν αλλά λίγοι το αποδεικνύουν.

Περιμένω να πω "Καλημέρα" σε πολλούς και "αντίο και να μη σας ξαναδώ" σε λίγους, σουβλακοδίαιτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου