Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

THE HANGOVER

(Έψαξα να βρω τίτλο και δεν έβρισκα για ώρα αν βρω μέχρι το τέλος του κειμένου έχει καλώς διαφορετικά...κάτι θα βάλω αλλά τι δεν ξέρω.)
Σε ένα παιχνίδι που χρειαζόσουν κολλύριο για να το δεις έψαχνα να βρω τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού. Δύσκολη η αναζήτηση, πολύ δύσκολη.

Όταν ενώ παίζεις με τον Άρη το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο. Όταν δεν δημιουργείς ευκαιρίες. Όταν ο Άρης μέχρι το 0-1 έχει κάνει καλύτερες φάσεις για γκολ τότε έχουμε πρόβλημα. Η νίκη καλύπτει τα όποια προβλήματα αλλά δεν γίνεται να  κάνω πως δεν τα βλέπω. Από καθαρή τύχη δεν βρεθήκαμε να χάνουμε με 1-0 και τελικά προηγηθήκαμε στο τέλος του ημιχρόνου. Ίδια κακή εικόνα και στο δεύτερο μέρος όπου όπως η αποβολή του σκόρερ Κλωναρίδη(μπορούσε να μην πάρει κόκκινη αν πρόσεχε τι έκανε) άλλαξε τα δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε σαν να ήταν ο Άρης με 10 και αυτός με 11. Είχε την υπεροχή και όχι μόνο την κατοχή. Έδειχνε να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο και αν ο Φιγκερόα ήταν λίγο πιο τυχερός στην πρώτη κεφαλιά και δεν γλιστρούσε στη δεύτερη το σκορ θα ήταν άλλο. Αυτός ο παίκτης ξεχωρίζει και αν έπαιζε από την αρχή μάλλον δεν θα αγχωνόμασταν καθόλου.

Επειδή όμως πολλοί δεν θα καταλάβουν το ύφος του κειμένου να διευκρινίσω πως άλλο η διάθεση και άλλο η εικόνα της ομάδας(απόδοση). Διάθεση είχαν οι παίκτες μας αλλά αυτή δεν συνδυάστηκε με την αντίστοιχη απόδοση. Αν και η διοίκηση είχε την ίδια διάθεση τότε ακόμη και στα λάθη της δεν θα μιλούσε κανείς.

ΥΓ Ο τίτλος δεν με ικανοποιεί καθόλου αλλά δεν βρήκα άλλο.

10 σχόλια:

  1. Βασίλη καλημέρα.
    Εγώ δεν είχα την τύχη, ούτε καν από τη νόβα να δω το ματσάκι, και αναγκαστικά το είδα στο ιντερνετ, με περιγραφή από άγγλο εκφωνητή.

    Μου έκαναν εντύπωση δυο πράγματα - όσον αφορά την περιγραφή:
    Πρώτον η έκδηλη απορία του εγγλέζου αναφορικά με την διαιτησία του Κάκου.....(χωρίς δικό μου σχόλιο).
    Δεύτερον η διαίσθησή του στο δεύτερο γκολ, δευτερόλεπτα πριν σημειωθεί: absolutelly suicide ήταν η έκφρασή του!

    Για τα του παιχνιδιού, δεν είδα κάτι καλύτερο απ' όσα εσύ που ήσουν στο γήπεδο! Αποκρουστική η εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, ανεκτά καλύτερη στο δεύτερο....
    Αυτός ο Άρης και με 24 παίχτες να έπαιζε, δεν υπήρχε περίπτωση ούτε το Χ να πάρει, ακόμα κι από αυτόν τον Παναθηναικό που έχει την ατυχία να διαθέτει προπονητή τον Ανα.....!

    Κάνοντας ένα πέρασμα από το μικρό σπίτι στο πράσινο λιβάδι, διαπίστωσα ότι οι υπάλληλοι, με μια νίκη επί ενός ανύπαρκτου ξεσάλωσαν και βγήκαν κράζοντας και προκαλώντας συγκεκριμένα άτομα τα οποία, ειδικά στα χθεσινά μετά τον αγώνα σχόλιά τους μόνο καλά λόγια έγραφαν για την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές, ακόμα και για τον Μέντες , το Νάνο και τον Καπίνο........

    Που θέλω να καταλήξω; Στο ότι όλοι αυτοί που ιδιοτελώς "υποστηρίζουν" τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ και την γελοία και επικίνδυνη φερόμενη ως διοίκηση, παίρνοντας αφορμή από μια αναμενόμενη επιτυχία της ομάδας, προσπάθησαν να βγάλουν το κόμπλεξ τους και να εξαγνιστούν μέσω αυτής, για το ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτό το διοικητικό έκτρωμα.....!

    ΥΓ. Θα πρότεινα, διακινδυνεύοντας, ως τίτλο για το συγκεκριμένο ποστ σου το "THE HANGOVER".....
    Αν έχεις δει τις ταινίες, νομίζω ότι κολλάει κάπως με όσα είδαμε χτες......

    ΥΓ2. Καλό μεσημέρι από το ηλιόλουστο Ρέθυμνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αυτός ο Άρης και με 24 παίχτες να έπαιζε, δεν υπήρχε περίπτωση ούτε το Χ να πάρει" Έχει πολύ γέλιο να ακούς τους οπαδούς του αντιπάλου να λένε(σε κάθε μία από τις τρεις ευκαιρίες του Αγκάνθο) "Άλλη τέτοια ευκαιρία δεν θα βρεις, πως της σπαταλάς..." και μετά την τελευταία που έχασε να βρίζουν ενώ δεν ξέρουν πόσο χειρότερα μπορεί να πάει η ομάδα τους.

      Γιατί χαμογελούσα; Γιατί πολύ απλά οι άνθρωποι αυτοί που δεν το έπαιζαν προπονητές(είχε και πολλούς από αυτούς που έκραζαν από το 1ο λεπτό μέχρι το 100ο) βλέπουν να καταστρέφονται και ενώ καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΤΑ, αντιλαμβάνονται πως χάνουν από έναν πολύ κακό Παναθηναϊκό κλοτσώντας την μοναδική αυτή ευκαιρία να του πάρουν αποτέλεσμα. Ναι χαμογελούσα γιατί ο χειρότερος Παναθηναϊκός που έχω δει και που ΝΟΣΕΙ πρώτα στο διοικητικό κομμάτι προσπάθησε να βγάλει υγεία στο γήπεδο. Τα παιδιά προσπαθούν αλλά μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν όσα οι δυνατότητές τους μας δείχνουν.

      Δημήτρη θα υιοθετήσω τον προτεινόμενο τίτλο μιας και είναι έξυπνος αλλά και αυτός που έβαλα ήταν αρκετά τυποποιημένος.

      ΥΓ Αν δεν είχα πει πως δεν θα σχολιάσω παίκτες Έλληνες θα έγραφα για τον Καπίνο αλλά ας πάμε παρακάτω. Θέλει δουλειά για αν φτάσει σε επίπεδα παρελθόντος.
      ΥΓ2 Καλό μεσημέρι και από την Θεσσαλονίκη που σήμερα είναι επίσης ηλιόλουστη.

      Διαγραφή
  2. Γεια σου Βασίλη,
    ο Παναθηναικός στο 1ο ημίχρονο δεν βλεπόταν. Αν εξαιρέσουμε το γκολ δεν θυμάμαι να κάνουμε άλλη ευκαιρία για γκολ. Στο 2ο ημίχρονο βελτιωθήκαμε(καλά όχι οτι παίξαμε τίποτα φοβερό, αλλά σίγουρα ήμασταν καλύτεροι) αν και ο σοκαριστικός τραυματισμός του Μαρινάκη χάλασε το ρυθμό και την συγκεντρωσή μας.
    Άλλο παιχνίδι του Αρη φέτος δεν είχα δει. Πραγματικά είναι η χειρότερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει μεχρι τώρα και ίσως η χειρότερη που θα αντιμετωπίσουμε μέχρι το τέλος. Θα μπορούσε το σκορ να είναι μεγαλύτερο αλλά ο Μπεργκ ήταν άφαντος εν αντιθέση με τον Φιγκερόα ο οποίος παραλίγο να χριστεί σκόρερ δις. Ίσως θα έπρεπε στα επόμενα παιχνίδια να ξεκινάει ο Φιγκερόα.
    Όσον αφορά το πρώτο υστερόγραφό σου συμφωνώ απολύτως. Ο Καπίνο χρειάζεται πολύ δουλειά, παρα πολύ δουλειά για να επανέλθει στις πρώτες εντυπωσιακές του εμφανίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κωνσταντίνε.
      Η διακοπή για τον τραυματισμό του Μαρινάκη(δόξα τον Θεό είναι καλά) απλά τους κρύωσε όλους αλλά μετά την αποβολή του Κλωναρίδη είδαμε να γίνονται θαύματα. Ο Παναθηναϊκός των 10 με 4-4-1 πλέον, φάνταζε να παίζει σαν να είχε δύο τουλάχιστον παίκτες παραπάνω από τον Άρη. Δεν τους θυμάμαι ποτέ να έχουν τόσο κακή ομάδα ενώ έχουν τόσο καλό προπονητή.

      Θεωρώ πάντως πως ο Καπίνο κάνει «κακές παρέες» και έχει πέσει αγωνιστικά από όσα είχαμε δει από αυτόν στον πρώτο χρόνο.

      Διαγραφή
    2. Και επειδή ξέχασα κάτι ακόμα, γράφω δεύτερο.
      Την ίδια γνώμη είχαν και οι Αρειανοί αν και τους βόλεψε που δεν ξεκίνησε ο Φιγκερόα. Απόρησαν γιατί μπήκε αλλαγή και δεν ξεκίνησε.

      Διαγραφή
  3. ΕΓΩ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΑΣ ΕΒΛΕΠΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ,ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΙ ΑΠΟ TA ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ,ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΠΟΡΙΑΣ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΦΙΓΚΕΡΟΑ,ΠΟΥ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΣΑΠΑΚΟΜΠΕΡΓΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρτάκι; Επιλογή Αναστασίου;
      Ποιος ξέρει;

      Διαγραφή
    2. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΒΑΣΙΛΗ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ''ΜΕΤΑΓΡΑΦΑΡΕΣ'' ΤΩΝ ΜΙΖΑΔΩΡΩΝ ΜΑΝΑΤΖΑΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΓΑΥΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ... :(

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Βασίλη νικήσαμε μακράν τη χειρότερη ομάδα στο πρωτάθλημα μαζί με την Βέροια που πιστεύω θα πέσουνε κατηγορία εκτός απροόπτου.Ακόμα και ο Απόλλωνας Σμύρνης πιστεύω θα σωθεί έχοντας καλύτερη ομάδα.Όσο για το παιχνίδι ισχύει αυτό που λένε στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.Αυτός ο Παναθηναϊκός σώζεται μόνο απο την φυσική κατάσταση που έχει λόγω ηλικίας των παιχτών και γι'αυτό πιέζει στο 2ο ημίχρονο και δεν φάνηκε η αποβολή ελπίζω μόνο να μην σκάσουνε οι παίχτες και έχουμε πολλά προβλήματα..Ο Φιγκερόα πραγματικά είναι πολυτέλεια να κάθεται στον πάγκο και να παίζει ο Μπέργκ ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟ.Πιστεύω ότι ο Αναστασίου βάζει Μπέργκ επειδή απλά είναι δικιά του επιλογή και δεν θέλει να αποδεχτεί ότι δεν κάνει..
    Ο Καπίνο θα πρέπει να καθήσει κάποια ματς στον πάγκο να συνέλθει λίγο ΓΕΝΙΚΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Θεσσαλονίκη λέει πως ο Άρης ΘΕΛΕΙ να πέσει όπως ακριβώς και η ΑΕΚ αλλά ακόμη δεν του εγκρίνανε την είσοδο στη ρύθμιση. Εντός αποτελεί καλό στήριγμα στοιχηματικά για διπλά.

      Για τον Φιγκερόα και τον Μπεργκ δεν ξέρω τι να πω. Ο Μπεργκ δεν είναι κακός αλλά δεν μπορεί να φτάσει τον Φιγκερόα. Τι να σκέφτεται άραγε ο Αναστασίου ποτέ δε θα το μάθουμε. Όσο για τον Καπίνο τα πράγματα είναι απλά. Δεν θα τον προτιμούσα στον πάγκο αλλά να έχει πίσω του κάποιον να τον συνετίζει και να τον ενημερώνει-προστατεύει από τους ΑΡΔ. Δεν σπαταλάς τον Καπίνο για να κάνεις πειράματα με Ταμπάκη ή για τον Κοτσόλη.

      Διαγραφή