Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Το μαγικό τρίτο δεκάλεπτο

Κάθισα να δω χθες τον αγώνα μπάσκετ κόντρα στον Πανιώνιο και τρόμαξα. Τρόμαξα, εκνευρίστηκα, απογοητεύτηκα. Όλα αυτά στα πρώτα 20 λεπτά που η ομάδα ήταν τραγική. Δεν γίνεται να σε κοντράρει αυτός ο Πανιώνιος και να μην μπορείς να πάρεις διαφορά από την αρχή. Άρχισα να προετοιμάζω τον εαυτό μου για το ενδεχόμενο να δω σκηνές από έργο που δεν ταιριάζει στην ιστορία αλλά και στην ομάδα του εξάστερου.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, στο μαγικό τρίτο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν. Η ομάδα έπαιξε το μπάσκετ που περίμενε ο κόσμος να δει και πήρε εύκολα μία μεγάλη διαφορά. Όλα καλά δηλαδή.
Τι όλα καλά που αν σε όλα τα παιχνίδια περιμένουμε το τρίτο δεκάλεπτο για να φορτσάρουμε τότε θα το πληρώσουμε ακριβά στο άμεσο μέλλον(όχι πως δεν το έχουμε πληρώσει, βλέπε Μακάμπι). 
Αν πρέπει να φτάσει στο τρίτο δεκάλεπτο για να παίξει η ομάδα σαν Παναθηναϊκός τότε ας λένε στους παίκτες πως ξεκινάνε από το 20.01 και όχι από το 00.01.
Αν σκεφτεί κανείς πως και με τον Ζοτς είχαμε το ίδιο φαινόμενο θα πρέπει να θυμηθεί και πόσες ήττες είχαμε στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκα με τον Σέρβο. Όχι μόνο ότι μας βολεύει.

Άσχημη στιγμή ο τραυματισμός του Λάσμε που ευτυχώς δεν είναι σοβαρός.

ΥΓ Αν είναι η ομάδα να παίζει όπως στα πρώτα 20 λεπτά τότε δεν θα δούμε F4 φέτος σε καμία περίπτωση και θα κινδυνεύσουμε ακόμα και σε αυτό τον όμιλο.

4 σχόλια:

  1. ΒΑΣΙΛΗ,ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ' ΟΨΗΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΜΑΤΣΑΚΙΑ ΤΗΣ Α1' ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ...
    Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ,ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΑΣΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ,ΟΠΩΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ PICK N ROLL ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΑΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΓΑΥΡΑΚΙΑ! :-(
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΝΙΩΝΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΚΑΜΙΑ 20ΑΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ...
    ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ Α1' ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ(ΣΤΟ 1ο ΜΕΡΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ 2ο ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ).
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΣΕΖΟΝ ΕΙΧΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΗΤΑΝ Ο ΖΟΤΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ...TI;;:-(
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΞΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΣΜΕ,ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥΣ.
    ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΚΑΝΕΜΙΑ...ΕΙΔΕ ΧΘΕΣ ΤΡΑΚΑΡΕ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ!
    ΤΟ ΥΓ. ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ,ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ... :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη τα τελευταία χρόνια ο πανιώνιος δείχνει καλά στοιχεία τηρουμένων των αναλογιών πάντα. Με τα χρήματα που διαθέτει φτιάχνει πολύ καλά σύνολα και πολύ ανταγωνιστικά. Από μόνου αυτό, αλλά ακόμη και αν το συνδυάσουμε με τις δύο συνεχόμενες τρίτες θέσεις στο πρωτάθλημα, τον βάζει πρώτο στη λίστα των αντιπάλων, μετά τους πελάτες, που μπορώ να τον λάβω σοβαρά σαν αντίπαλο.
      Συμφωνώ με την κακή εικόνα που περιγράφεις αλλά πιστεύω ή θέλω να πιστεύω πως θα βελτιωθεί.

      Διαγραφή
  2. Ο ΝΙΩΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΩΝΙΟΣ ΦΙΛΕ ΒΑΣΙΛΗ,ΟΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ Τ' ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ!

    ΕΓΩ ΔΕ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ,ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ...
    ΒΕΛΤΙΩΣΗ,ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως κακή η φετινή συνολική εικόνα αλλά όπως σου έγραψα και πριν θα περιμένω λίγο εξαιτίας των παικτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή