Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Το χρήμα

Το χρήμα είναι το μέσο συνήθως που εκπληρώνει τον σκοπό, τον στόχο. Σπάνια το χρήμα είναι ο τελικός στόχος. Έτσι και τώρα στην πράσινη κερκίδα το χρήμα είναι το μέσο. Ποιο μέσο;

Το χρήμα είναι το μέσο που συγκρατεί τις αντίθετες παρατάξεις από την σύγκρουση. Το χρήμα κρατά ενωμένους ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους, με διαφορετικές αντιλήψεις και διαφορετικές ιδεολογίες.

Σε λίγο που το χρήμα θα σταματήσει να κινείται όχι γιατί δεν θα υπάρχει αλλά γιατί κάποιοι δεν θα βρίσκονται σε θέση που να «χρειάζεται» να δίνουν χρήματα στα «παιδιά» τότε ποιος θα είναι ο συνδετικός κρίκος όλων αυτών των ομάδων; 
Μπορούν να ξεκινήσουν και δεύτερο πόλεμο με «εξωτερικούς» εχθρούς αυτή τη φορά;

ΥΓ Καλά τα ερωτήματα είναι γενικά στην αρχή αλλά αφού ξεκίνησα με το "χρήμα" δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω με πιτόγυρα.

7 σχόλια:

  1. ΠΩ ΡΕ ΦΙΛΕ,ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΩΪ-ΠΡΩΪ ΜΕ ΤΟ ΠΙΤΟΓΥΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΟΤΣΑΡΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ;;;ΚΙ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΥΡΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ... :)
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΔΕΛΦΕ;ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΤΕΡΕΨΕΙ Η ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΥΛΑΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΕΡΟ... ;) ΣΚΟΤΟΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΠΙΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς είναι το χρήμα τελειώνει και ο λόγος ύπαρξής τους παύει να υπάρχει...Θα δούμε πιστεύω πάρα πολλά όσο θα περνάει ο καιρός όπως επίσης και την αποχώρησή τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα τα καθεστωτικά πράσινα βοσκοτόπια, πόσταραν δυό ειδήσεις.

    Η πρώτη ανέφερε ότι χτες έγινε σύσκεψη υπό τον Αλφ με θέμα τα οικονομικά και ανεφέρθη και κάτι για μείωση στις τιμές των εισητηρίων για τους μη συμμάχους.
    Η δεύτερη αφορούσε ταξίδι αστραπή στην Πορτογαλία, για παρακολούθηση ποδοσφαιριστή της Μπενφίκα τον οποίο ο προπονητής δεν άφηνε να προπονηθεί ούτε με την δεύτερη ομάδα!!!!

    Και οι δύο ειδήσεις διαψεύσθηκαν από κύκλους της "διοίκησης" (βλέπε ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ ή ΛΕΤΑ - σωστά τα έγραψα Βασίλη;)...

    Πολλά τα δείγματα πανικού που εμφανίζονται τελευταία.

    Βέβαια οι επαγγελματίες σχολιαστές έδωσαν ρέστα υποστήριξης, τόσο στον συγκεκριμένο ιστότοπο, όσο και στο παρεάκι της συνδιοίκησης.
    Οι ίδιοι που μετά την μεγαλειώδη και περιφανή νίκη επί του Άρεως, μας ζάλισαν τα ούμπαλα για την φανταστική δουλειά του φανταστικού πρπονηταρά και τις φανταστικές ενέργειες της φανταστικής διοίκησης που έχουμε....

    Περιμένω βέβαια ακόμα περισσότερο στήριξη, ειδικά αυτό το διάστημα που λόγω εθνικής δεν θα υπάρχει θεματολογία.... Θα την προσομοίαζα με τον επιθανάτιο βρόγχο.......
    Ξεψυχούν και δεν θέλουν να το παραδεχτούν και να καταθέσουν τα όπλα......

    ΥΓ. Θα συμφωνήσω με τον Μάκη.....
    Μην παίζεις με τον πόνο μας πρωινιάτικα ρε Βασίλη......Ξέρεις πόσο κακό είναι με το που θ ανοίξεις το pc σου να
    δεις αυτήν την εικόνα? Μέχρι και λιποθυμία μπορεί να σούρθει.... χαχαχαχαχα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν προκαλεί το πρωί να βλέπεις αυτό το σάντουιτς αλλά μόνο μετά τις 8μμ αρχίζει να με δελεάζει..

      Αν είχα να κάνω με έξυπνους ανθρώπους θα σκεφτόμουν πως έριξαν άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Πως θα αντιδράσει ο κόσμος στη μειωμένη τιμή; Πως θα φανεί μία μεταγραφή από την Μπενφίκα(δεν βλέπουμε πόσο πεσμένη είναι φέτος βέβαια και με κάνει να σκεφτώ που βρήκανε χρήματα για ταξίδι).

      Ξεψυχούν αδερφέ μου, ξεψυχούν. Μου θυμίζουν τις κότες που ακόμη και χωρίς κεφάλι μπορούν να τριγυρνούν μέχρι να πέσουν κάτω.

      ΥΓ Μην μπερδεύεις τη Λέτα με αντρικά επίθετα. Αλλά μπορείς να πεις πως δεν θα σε διαψεύσω.
      ΥΓ2 Σχετικά με το επόμενο σου σχόλιο. Όλοι έχουμε εμμονές αρκεί να μην συνεχίζουμε να τις έχουμε και όταν απαλλαγούμε από αυτούς. Επίσης θα δυσαρεστηθώ αν δω να τους «χτυπάνε» ομαδικά μόλις χάσουν την εξουσία. Δεν θα γίνω ίδιος με αυτούς να κάνω και να επιθυμώ ότι αυτοί.
      ΥΓ2 Χρωστάω ένα e-mail απάντηση αλλά είχα ζόρικο Σ-Κ και σήμερα μετά τη δουλειά είχα μικρό κενό και πάλι μετά πήγα για μάθημα. Δεν θέλω να γράψω απλά για να πω πως έγραψα, αλλά θέλω όταν το κάνω σε ζητήματα σοβαρά να τα αντιμετωπίζω όπως τους αρμόζει.

      Διαγραφή
  4. Συνέχεια εκ του προηγουμένου......

    Επειδή μάλλον πρέπει να τρώνε πολύ κράξιμο για τις μ@λ@κίες τους, εδώ και 2 ώρες περίπου, δεν υπάρχει ανανέωση στα σχόλια, ούτε καινούρια ... άρθρα.

    Καλά πάνε.......!!!

    ΥΓ. Ίσως να ξενίζει η επιμονή μου μ αυτό το κωλοσάιτ, αλλά μου τη σπάει ο μπαμπουίνος και 1-2 ακόμα εκεί μέσα με τον τουπέ που επιδεικνύουν... Γι αυτό και τόση επιμονή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποτε δυο φίλοι είχαν ανοίξει απέναντι ο ένας από τον άλλο σουβλατζίδικα. Ο ένας είχε πάρα πολλή δουλειά. Ο άλλος σχεδόν τίποτα και αυτό συνεχιζόταν για καιρό. Ένας κοινός τους φίλος, θέλοντας να βοηθήσει αυτόν που δεν είχε δουλειά, ρώτησε τον άλλον με την πολλή δουλειά, τι υλικά χρησιμοποιεί και το σουβλάκι του είναι τόσο νόστιμο και το προτιμάει ο κόσμος.

    Του λέει λοιπόν τη συνταγή:

    - "Βάζω μέσα στο κιμά και μια ποσότητα με σκατά και γι` αυτό το σουβλάκι μου είναι πεντανόστιμο."
    - "Τι λες βρε παιδί μου;", λέει ο φίλος τους απορώντας.
    - "Ναι! σου λέω", του λέει ο σουβλατζής.

    Τρέχει λοιπόν με ανυπομονησία στον άλλο σουβλατζή για να του μαρτυρήσει το μυστικό και του λέει:

    - "Ρε `συ ξέρεις τι βάζει ο άλλος απέναντι και το σουβλάκι του είναι τόσο νόστιμο;"
    - "Τιιι;", ρωτάει ο άλλος.
    - "Βάζει μέσα και λίγα σκατά μαζί με το κρέας."
    - "Σώπα ρε, τι μου λες; Σοβαρά; Βάζει και κρέας μέσα;"

    ΥΓ
    Ένα παλιό ανέκδοτο για να ελαφρύνουμε το κλίμα. Έτσι δουλεύει ο πρόεδρΑς τον (και με τον) Φορέα και όσους ακόμη του δείχνουν ανοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο και με νόημα. Δεν το γνώριζα. Το σκέφτομαι για ανάρτηση μου άρεσε πολύ.

      Διαγραφή