Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Κάνατε τον Παναθηναϊκό ΧΩΡΙΟ και μας ζητάτε να πανηγυρίζουμε

ton kanate xorio
Δεν είναι η ήττα. Ήττες και νίκες είναι πάντα μέσα στο ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ήττες ακόμα και όταν στη σύνθεσή του είχε πραγματικούς ζωντανούς μύθους της μπάλας.

Το θέμα είναι η νοοτροπία. Η λογική ΧΩΡΙΟΥ που έχουν φυτέψει στην ομάδα οι απίθανοι και επικίνδυνοι που "διοικούν".

Δε γράψαμε τίποτα τις μέρες που προηγήθηκαν του ντέρμπι, για ευνόητους λόγους. Για να μην μπούμε ξανά στο στόχαστρο του κάθε ανύπαρκτου διαδικτυακού αληταρά και του κάθε "δημοσιογράφου" που καμαρώνει με όσα γίνονται στον Παναθηναϊκό. Προτιμήσαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τους τόνους. Δε θέλαμε να χρεωθούμε πάλι την "αντιπολίτευση" όπως λένε τα τσιράκια του "-37".

Η αλήθεια όμως δεν αλλάζει. Έκαναν τον Παναθηναϊκό ΧΩΡΙΟ. Σε συμπεριφορά, νοοτροπία και συνολική λειτουργία.

Και το χειρότερο; Απαιτούν απ' όλους μας να πανηγυρίζουμε και να λέμε "ευχαριστώ" που μας έκαναν ΧΩΡΙΟ. Λες και δεν είμαστε ο Παναθηναϊκός. Λες και δεν είμαστε αυτοί που διδάξαμε τι σημαίνει να βρίσκεσαι πολλά επίπεδα πάνω από την ανοησία που λέγεται "ελληνικό ποδόσφαιρο"...

Οι άνθρωποι μηδένισαν το κοντέρ της γραφικότητας τη βδομάδα που μας πέρασε. τα έκαναν όλα. Δεν άφησαν τίποτα, καμία γραφικότητα που να μην κάνουν.

Επί μία εβδομάδα ολόκληρη προσπαθούσαν να πείσουν ακόμα και τον πλέον καλοπροαίρετο ότι στόχος τους ήταν να κάνουν τον Παναθηναϊκό ΧΩΡΙΟ.

Έβαλαν τιμές εισιτηρίου εξωφρενικές. Σαν να είναι ο Παναθηναϊκός ομάδα επαρχίας και να έρχεται να παίξει στην έδρα του κάποιο μεγαθήριο. Τιμές που απέτρεψαν πολύ κόσμο να πάει στο γήπεδο και που προκάλεσαν το θλιβερό φαινόμενο να μην έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια του ντέρμπι επί 20 ολόκληρες ημέρες!

"Τσίμπησαν" στις γραφικότητες του κυρίου Σάββα και ασχολήθηκαν ολόκληρη τη βδομάδα με ανακοινώσεις, "διαρροές" και μια γελοία επιχείρηση "ύψωσης των τόνων", την ώρα που ήταν φανερό ότι ο ΟΣΦΠ είχε επιλέξει, ακριβώς την αντίθετη τακτική.

Αντί να κρατήσουν την ομάδα συγκεντρωμένη και ήρεμη, πήγαν παραμονή του αγώνα και έκαναν ...φιέστα με ανοιχτές προπονήσεις και άλλα παρωχημένα που γίνονται πια μόνο στον τρίτο κόσμο. Ανοιχτές προπονήσεις δεν κάναμε όταν διεκδικούσαμε τίτλους σε ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ και όταν παίζαμε κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κάναμε όμως προχτές. Που σε 9 αγωνιστικές είχαμε βρεθεί 11 βαθμούς πίσω από τον αντίπαλό μας.

Κάναμε ανοιχτή προπόνηση και ο προπονητής αντί να ασχολείται με την ομάδα, πήρε το μικρόφωνο στη σέντρα και έκανε δηλώσεις!!! Στιγμές που δεν περιμέναμε να ζήσουμε ποτέ στον Παναθηναϊκό. Στιγμές κατάντιας και γραφικότητας. Το λέμε ΩΜΑ γιατί ΩΜΗ είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Και το ίδιο βράδυ, ο Αλαφούζος "δείπνησε με τους παίκτες". Προφανώς για να μηδενιστεί το κοντέρ. Για να μη μείνει καμία γραφικότητα, καμία γαυρίλα παλιάς εποχής που να μην έχουν κάνει.

Και τα χειρότερα ήρθαν μετά το ματς...

Πανηγύρια. Αποθέωση. Ύμνοι... Για την ήττα με μόλις 1-0. Τέτοια ντροπή ίσως δεν έχουν ξανανιώσει ποτέ οι πραγματικοί φίλοι του Παναθηναϊκού. Οι άνθρωποι που κάνουν ακόμα το λάθος να θυμούνται και να νοσταλγούν τον κανονικό Παναθηναϊκό.

Απίστευτα πράγματα. Ο ένας να λέει ότι ο Παναθηναϊκός είναι "νικητής στις καρδιές μας", ο άλλος να λέει ότι "ο Παναθηναϊκός γιγαντώνεται", ο άλλος να λέει ότι "δεν ταιριάζουν δάκρια σε αυτόν τον ΠΑΟ". Φυσικά. Γιατί να υπάρχουν δάκρυα για μια ομάδα που βρίσκεται 14 βαθμούς από την κορυφή σε 10 αγωνιστικές. Δάκρυα, βρισιές, κατάρες και μπάχαλα ταίριαζαν μόνο για ομάδες που σε είχαν με ψηλά το κεφάλι στην Ευρώπη και διεκδικούσαν τίτλους στην Ελλάδα.

Τώρα, μας έκαναν ΧΩΡΙΟ. Το πέτυχαν. Μας έκαναν να είμαστε ευχαριστημένοι με το ΤΙΠΟΤΑ και να ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ με το "καθόλου". Μας έκαναν να χαιρόμαστε που ήρθε ο ΟΣΦΠ στο γήπεδό μας και δε διασυρθήκαμε. Αυτός ήταν ο στόχος τους. Να αλλοιώσουν τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού για να κάνουν κουμάντο οι ΝΑΝΟΙ που στον κανονικό Παναθηναϊκό δεν είχαν ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ.

Έκαναν τους παναθηναϊκούς να είναι ικανοποιημένοι και να πανηγυρίζουν. Με ποιο πράγμα ακριβώς; Με το συνολικό "-51" από τον ΟΣΦΠ σε 16 μόλις μήνες; Με το γεγονός ότι από την ημέρα της "λευτεριάς" (2008) έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ, έχοντας κερδίσει μόλις ένα ντέρμπι σε 11 αναμετρήσεις, πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία μας;

Για ποιον ακριβώς λόγο πρέπει να "είμαστε ικανοποιημένοι" όπως λένε οι υπάλληλοι; Επειδή είμαστε "αξιόμαχοι" όπως έγραψαν τα έντυπα των νεροκουβαλητών λες και μιλάνε για τον Πλατανιά και τη Βέροια; Μήπως πρέπει να "είμαστε ικανοποιημένοι" με την ...προοπτική; Μήπως επειδή "φτιάχνουμε νέα ομάδα"; Πολλές φορές στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός έφτιαξε "νέες ομάδες". ΠΟΤΕ όμως δε βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση.

Επιστρέφουμε στην αρχή. Το ζητούμενο δεν είναι τόσο το αγωνιστικό, όσο η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΧΩΡΙΟΥ που πάνε να επιβάλουν στον κόσμο οι κολαούζοι, οι υπάλληλοι και οι βολεμένοι με τη σημερινή κατάσταση. Η λογική μιας χούφτας ανθρώπων που λέει "βάρα παλαμάκια και σκάσε" μόνο και μόνο για να συνεχίσει να κονομάει σε βάρος του Παναθηναϊκού και της ιστορίας του.

Λυπούμαστε αν κάποιοι ενοχλούνται από τις σκληρές εκφράσεις, αλλά καιρός είναι να πούμε την αλήθεια ωμά και χωρίς "φτιασιδώματα". ΧΩΡΙΟ θέλουν να τον κάνουν τον Παναθηναϊκό για να κάνουν κουμάντο κάποιοι ανύπαρκτοι και επικίνδυνοι. Κάποιοι τύποι που στον Παναθηναϊκό της Ευρώπης δεν περνούσαν ΟΥΤΕ ΑΠ' ΕΞΩ.


Και το κακό είναι ότι (προς το παρόν) τα καταφέρνουν....

3 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ,ΧΟΡΕΥΑΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΠΟΥ "ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕΙ'',ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1-0 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΛΟΥΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΠΟΥ "ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕΙ'' ΘΑ ΚΩΛΩΝΑΝ;ΕΔΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ GAY-RONIONIO ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 20ΕΤΙΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ "ΠΙΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΤΟ 3-0 ΑΠΟ ΤΟ 1-0'',ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΘΑ ΚΟΛΛΑΓΑΝ;ΜΕΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ HΜΑΘΙΑΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΠΟΥ ''ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕΙ'',ΤΟ 0-1 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ TOY ΣΤΟΛΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕ;ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ''ΗΓΟΥΝΤΑΙ'' ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ) ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΑΙΣΧΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΜΑΝΗΣΙΟΥΣ...ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕ @ΡΧΙΔΙ@ ΚΑΙ ΟΧΙ @ΡΧΙΔΙ@ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ...ΜΑΚΑΡΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλω να έρθει κάποιος Παναθηναϊκός αλλά κάποιος πολύ ισχυρός που θα ξηλώσει κάθε πουλημένο, από ΑΡΔ, υπαλλήλους της ΠΑΕ, ως και τον τελευταίο πουλημένο οπαδό(κλείσιμο συνδέσμων και άνοιγμα με νέο "διάφανο" πλαίσιο λειτουργίας). Αυτόν τον άνθρωπο θέλω να τον κάνουμε εμείς Παναθηναϊκό γιατί τότε θα την αγαπήσει διπλά την ομάδα, πιο πολύ από όλους εμάς.

      Διαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΕ!!ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΝΤΟΜΠΡΟΣ-ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ-ΑΛΗΘΙΝΟΣ-ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΟΝΤΩΣ Ν' ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΥΤΕ Ο ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ (Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ,ΟΧΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΟΥΡΟΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ) ΗΤΑΝ ΦΑΝΑΤΙΛΑ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΟΦΑΣΚΙΑ ΤΟΥ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΙΤΥ ΗΤΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΣΙΤΥ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΗΜΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΣΟΙ ΜΗ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΗΤΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ,ΟΜΩΣ ΟΣΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΑΝΕ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή