Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Μπες, βάλε χρήματα και ανάγκασέ με να γράψω πως έκανα λάθος

Δεν θα μπει ο Δημητράκης στην ΠΑΕ και αν τυχόν μπει δεν θα βάλει χρήματα αλλά θα τη χρησιμοποιήσει όπως ο Αλ Αφ.
Δυστυχώς για την ομάδα δεν θα χρειαστεί να απολογηθώ για το συγκεκριμένο. Σημειώστε την ημερομηνία(24/11/2013) γιατί θα το έχω κάθε μέρα μέχρι να δούμε τι θα γίνει τελικά.

Τροπολογία «δώρο» σε ξένες φαρμακοβιομηχανίες

Τροπολογία «δώρο» σε ξένες φαρμακοβιομηχανίες
Τα πυρά βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, για την τροπολογία που αφορά στη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων, κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Η νέα τιμολόγηση των φαρμάκων που φέρνει ο κ. Γεωργιάδης μειώνει τις τιμές των φαρμάκων, κυρίως των off patent και των γενόσημων, σκευάσματα τα οποία παράγουν ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, σε τέτοιο βαθμό που δεν ανταποκρίνονται ικανά στο κόστος παραγωγής. Ταυτόχρονα, η μείωση αυτή δεν ελαφρύνει τη δυσβάσταχτη επιβάρυνση των ασθενών, οι οποίοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους για την αναγκαία φαρμακευτική τους αγωγή, εκτός εάν επιλέξουν το φθηνότερο γενόσημο, πράγμα που μπορεί να σημαίνει αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας σκευάσματα από την Ινδία ή το Μπαγκλαντές, όπως επεσήμαναν πολλοί βουλευτές.
Ο υπουργός Υγείας, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το χαρακτήρα της τροπολογίας, δέχτηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το ζήτημα, την επόμενη Τετάρτη. Τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και το ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντίθεσή του στην τροπολογία, ότι εξυπηρετεί «συμφέροντα» φαρμακοβιομήχανων, γι' αυτό και πρότειναν ονομαστική ψηφοφορία, για να «αποκαλύψουν» την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ωστόσο, τα «επιχειρήματα» του κ. Γεωργιάδη κατέρριψαν στις τοποθετήσεις τους βουλευτές και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασαν τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επειδή έχετε μάθει να διαστρεβλώνετε τα πράγματα, και νομίζετε ότι απευθύνεστε σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε νοημοσύνη ούτε μνήμη, θα πρέπει να μπούμε στην ουσία (...) Το φάρμακο δεν είναι μια απλή ιστορία, ή δεν το ξέρετε καλά ή δεν είστε διαβασμένο καλά ή τότε υπηρετείτε συγκεκριμένα συμφέροντα. Ξέρετε πώς εξυπηρετείτε τις πολυεθνικές; (...) Οι πολυεθνικές κ. Γεωργιάδη έχουν θυγατρικές στο Μπαγκλαντές, στην Ινδία, σε όλες αυτές τις χώρες. Φέρνουν λοιπόν εδώ τα γενόσημα, τα οποία δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να τα ανταγωνιστεί. Θα περικόψετε τα γενόσημα των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών –εμείς, ναι, κ. Γεωργιάδη, θα στηρίξουμε την παραγωγή του ελληνικού φαρμάκου στην Ελλάδα- θέλετε να στηρίξετε την πατρίδα; Ελάτε να βρούμε τόπο και αφήστε αυτές τις δολιχοδρομίες, που προσπαθείτε να μεταφέρετε ευθύνες».

Επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κΕιρήνη Αγαθοπούλου, επέκρινε την κίνηση της κυβέρνησης για δυναμική τιμολόγηση των γενόσημων ανάλογα με τον όγκο των πωλήσεων, μιλώντας για «πλήγμα στην εγχώρια φαρμακοβιομηχανία». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Ξανθός, επεσήμανε ότι την ώρα που μειώνεται η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, αυξάνεται η ιδιωτική με αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων και κάλεσε την κυβέρνηση να μην παριστάνει ότι «κλαίει για τον κοσμάκη».
Ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, κ. Γιώργος Λαμπρούλης, τόνισε από το βήμα του κοινοβουλίου: «Σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση των φαρμάκων, τα μέτρα αυτά αποτυπώνουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής και στον τομέα του φαρμάκου, που επιδεινώνει ραγδαία τους όρους της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, αναγκάζοντάς τους να πληρώνουν ολοένα και περισσότερο για την αγορά των απαραίτητων γι' αυτούς φαρμάκων. Τα μέτρα που προωθούνται σε αυτή την τροπολογία όχι μόνο δεν αναιρούν την παραπάνω κατάσταση, αλλά θα επιδεινώσουν ακόμα παραπέρα τη φαρμακευτική περίθαλψη του λαού.
lamproulis
Η θέσπιση κινήτρων σε φαρμακοποιούς και γιατρούς προκειμένου να προωθηθεί η κατανάλωση συγκεκριμένων κατηγοριών φαρμάκων, γενόσημα ή φαρμάκων των οποίων το κόστος είναι κάτω από την τιμή αναφοράς κτλ, σε συνδυασμό με την οικονομική αδυναμία ενός μεγάλου μέρους του λαού, θα αναγκάζει ολοένα και περισσότερους να επιλέγουν το φάρμακό τους με βάση το κόστος και όχι την αποτελεσματικότητά του, με ενδεχόμενες παρενέργειες και συνέπειες στην ίδια τους την υγεία. Επιπλέον η όποια μείωση τιμών προκύψει από το νέο σύστημα τιμολόγησης αφορά κυρίως τη μείωση των κρατικών δαπανών για το φάρμακο και όχι αυτούς που πληρώνουν από την τσέπη τους, τους ασφαλισμένους (...) Ενδεικτικό προς αυτό είναι ότι η μεσοσταθμική επιβάρυνση των ασφαλισμένων αυξήθηκε από 9% το 2009 σε 24% το 2013 και ο δείκτης ανεβαίνει ακόμα».
Επιφυλάξεις για την νέα τιμολόγηση των φαρμάκων εξέφρασε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος τόνισε ότι οι μειώσεις δεν πρέπει να αποβούν εις βάρος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ιδιαίτερα σε στιγμή κρίσης, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλείσιμο παραγωγικών μονάδων και απολύσεις. Επιπλέον κατέθεσε αίτημα, ως πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για συνεδρίαση με μόνο θέμα το φάρμακο, για να βρεθεί τρόπος ώστε με χαμηλή τιμή να στηριχτεί το ελληνικό φάρμακο και η προστιθέμενη αξία του.
kremastino
Από τη μεριά της ΔΗΜΑΡ, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος κ. Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι «ακούμε προσεκτικά την ελληνική βιομηχανία φαρμάκου» και υποστήριξε ότι πρέπει να στηριχτεί η εθνική φαρμακοβιομηχανία.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Νότης Μαριάς, επανέφερε το σοβαρό ζήτημα μη παράδοσης αντιεμετικού σκευάσματος, απαραίτητου στις χημειοθεραπείες καρκινοπαθών, σε μεγάλα νοσοκομεία από πολυεθνική και ζήτησε ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας. Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης δεν απάντησε στο σοβαρό αυτό ζήτημα, που έχει προκύψει λόγω του μοντέλου του ενός προμηθευτή στους διαγωνισμούς των νοσοκομείων. Επιπλέον, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος, μετά από συνάντησή του με προεδρεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, το μεσημέρι της Τετάρτης, δεσμεύθηκε ότι θα ζητήσει να υπάρξει συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να κατατεθεί από κοινού αίτημα για την πραγματοποίηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως για τα θέματα Υγείας.

Σχόλιο ΒΤΚ

Σε ποιον ανήκει το http://www.newsbomb.gr;;;;;; Στην DPG DIGITAL MEDIA...Τα συμπεράσματα δικά σας...Ζορίζονται πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ άλλοι κερδίζουν αυτοί συνέχεια δέχονται χτυπήματα.

Σχόλιο Polpol(όπως μου το έστειλε στο fb)
Ψάχνει ασπίδα γιατί θίγονται τα συμφέροντά του, μιλάμε για πολύ χρήμα που χάνει. Καλύτερη ασπίδα από τον λαό δεν έχει, έχεις πολύ κόσμο και ποντάρει εκεί. Θα ισχυριστεί ότι ήθελε να βοηθήσει άλλα με τις νέες εξελίξεις δεν μπορεί κτλ κτλ. Πάντα άποψη μου, δεν άκουσα κάτι από κάποιον, απλά το κοίταξα λίγο πιο βαθιά γιατί είχε πάρει το αφτί μου για την τροπολογία.
Θα έχει κάτι για να πιέσει.
Μακάρι να κάνω και λάθος ρε Bill.
Σχόλιο ΒΤΚ στο σχόλιο του Polpol
Ο φίλος δεν είναι Παναθηναϊκός και γουστάρω που δεν είναι γιατί σε μερικά θέματα έχει πιο καθαρή ματιά. Αυτό που γράφει σαν σενάριο το έχουμε ήδη δει, στην πιο light εκδοχή του, με την μείωση του μπάτζετ στο μπάσκετ. Τι θα τον κάνει να μην το επαναλάβει;
Χάνει χρήματα και θα πιέσει με τον κόσμο της ομάδας, που θα τον βλέπει σαν λυτρωτή.
Που σε κατάντησαν Παναθηναϊκέ μου;

Polpol σε ευχαριστώ ρε φίλε.

6 σχόλια:

  1. Βασίλη, να σου πω την αλήθεια αυτό δεν με απασχολεί. Γιατί; Διότι με καμία εξαίρεση όλοι οι πρόεδροι αναλαμβάνουν ομάδες για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, χρησιμοποιώντας τις ως μέσο πίεσης έναντι στους εκάστοτε πολιτικάντηδες που βρίσκονται στην εξουσία. Απλώς κάποιοι τυγχάνει να είναι και οπαδοί της ομάδας στην οποία προεδρεύουν.

    Θα συμφωνήσω ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν αν δούμε ποτέ την οικογένεια Γιαννακόπουλου να σπρώχνει ζεστό χρήμα και να παίρνει την προεδρία από τον Τουίτυ. Αν απλώς συνεργαστούν ως μπροστινοί στα πλαίσια της ανίερης Συμμαχίας, θα το θεωρήσω πλήρη κατάπτωση και δούλεμα ημών των Παναθηναϊκών. Αδιανόητο οι Γιαννακόπουλοι να επιφυλάσσουν στον εαυτό τους τον ρόλο της τσόντας όμως. Εκτὀς πια και αν έχουν δώσει την προεδρία και τις κρίσιμες αποφάσεις στον Δημήτρη εν λευκώ. Πράγμα που θεωρώ απίθανο, αλλά αν συμβαίνει, επικίνδυνο.

    Θα δούμε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βόθρος και θέλει πόλεμο για να πάρεις την κορυφή. Στο μπάσκετ οι Γιαννακόπουλοι χάλασαν πολλά λεφτά και χρόνια μέχρι να αρχίσει η αυτοκρατορία μας. Δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να γαυροποιηθούμε για να παίρνουμε τίτλους (αηδιαστικό φαντάζει), απλώς μου βγαίνει ένας ψυχρός ρεαλισμός σήμερα αυτή την βροχερή Κυριακή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Γιαννακόπουλοι έχουν δώσει πολλά χρήματα στο μπάσκετ αλλά λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας άφησαν τον γιο του κυρίου Παύλου να ασκεί διοίκηση και να παίρνει όλες τις αποφάσεις όσο κρίσιμες και αν είναι αλλά το παιδί δεν μπορεί να είναι το ίδιο καλός με τον πατέρα και τον θείο του(εδώ έκανε επίθεση στον θείο του ο απίθανος). Έχει δώσει το ρόλο του συνομιλητή στα σουβλακοδίαιτα ορφανά και θα σκεφτεί μην τον χαρακτηρίσουν τσόντα; Τη δουλειά του κοιτάζει χωρίς συναίσθημα και η δουλειά του χρειάζεται υπεράσπιση.

      Τα ΜΜΑ του Δημητράκη στηρίζουν με πάθος τον Αλ Αφ και υπάρχει κάποια συνεργασία αλλά εδώ μιλάμε για πλήρη χρησιμοποίηση του κουρασμένου από τις κακές διοικήσεις(από το 2008 και μετά ειδικά) κόσμο του Παναθηναϊκού που τον θέλει για ασπίδα στην όποια πολιτική απόφαση τον ζημιώνει.

      Ας μπει, ας βάλει χρήματα και όχι ψίχουλα ή τηλεοπτικό χρόνο και διαφημίσεις και μετά εγώ θα γράψω κείμενο που θα απολογούμαι. Πάντως οι 2 βδομάδες ήδη έγιναν τέλος Δεκέμβρη...

      Διαγραφή
  2. Στο θέμα των προέδρων και τι πραγματικά εξυπηρετούν παίρνοντας μία ομάδα το φαινόμενο είναι παγκόσμιο.Από τον Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι μέχρι τους Άραβες στην Παρί.
    Για μένα είναι θετικό ότι επιτέλους υπάρχει ενδιαφέρον.
    Αγκάθι στην όλη φάση θα είναι σίγουρα τα χρέη.Βέβαια ανθρώπους-υπαλλήλους μέσα στην ΠΑΕ ο Δημήτρης ήδη έχει οπότε ίσως να ξέρει ήδη και την κατάσταση.
    Ο Δημήτρης δυστυχώς πολλές φορές λειτουργεί εν θερμώ χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει κατά καιρούς θέματα.Σε αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα καθώς έτσι είναι ο χαρακτήρας του.Άλλες φορές η στάση του αυτή του βγαίνει βλέπε πέρσι τους τελικούς με το γάβρο και άλλες εκτίθεται βλέπε υπόθεση με το θείο του,πρωτοσέλιδο της Πράσινης για να πετάξουν τι φανέλες ή στη σύγκρουση πέρσι με την Ευρωλίγκα.
    Πάντως για μένα είναι σημαντικό η εμπλοκή της οικογένειας στο ποδόσφαιρο να μην οδηγήσει στη παρακμή του μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπάσκετ δεν έφερνε χρήματα αλλά από ερασιτεχνικό κάποια στιγμή έγινε ΑΕ, ΚΑΕ. Τότε δεν ξεκίνησαν να βάζουν χρήματα; Οι ΑΕ ενός ομίλου εταιριών είναι συγκοινωνούντα δοχεία ως προς τα κέρδη-ζημιές του ομίλου. Αυτή τη στιγμή εγώ λέω πως απλά θέλει να βάλει ως ασπίδα τον κόσμο της ομάδας στις αρνητικές για τον όμιλο αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης. Αν όμως με διαψεύσει και μπει στο ποδόσφαιρο ως ενεργός μέτοχος ή και ιδιοκτήτης τότε το μπάσκετ θα πάρει την κατηφόρα. Δύο τόσο ζημιογόνες εταιρίες δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα στην κατοχή του.
      Το μέλλον θα δείξει.

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα σε όσα λέτε πιστεύω ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τον κόσμο ως ασπίδα και μετά θα υπάρξει κάποια εμπλοκή και θα αποχωρήσει.Στο μπάσκετ είναι κορυφαίος ο ΠΑΟ ποιος ο λόγος να ανακατευτεί και στο ποδόσφαιρο όπου τα χρέη είναι τεράστια εκτός και αν τον πάρει δωρεάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλη αίγλη το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι σπορ για χοντρά πορτοφόλια και μεγάλα παιδιά.
      Δωρεάν θέλει να τον πάρει, αφού δωρεάν τον πήρε και ο Αλαφούζος. Σιγά μην δώσει χρήματα όταν τα κόβει από το μπάσκετ. Αν ήταν ο πατέρας του ή ο θείος του θα το πίστευα αλλά αυτόν όσο και να θέλω δεν μπορώ να τον πιστέψω.

      Διαγραφή