Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τις επόμενες είκοσι ημέρες...ξεκαθαρίζουν οι αγωνιστικοί στόχοι του Παναθηναϊκού!!!

καρ-ιογράφημα-6272202

Αφού ασχοληθήκαμε το πρωί με της «επιδοτούμενες» παπάτζες των δημοσιογραφίσκων που λυμαίνονται τον Παναθηναϊκό εδώ και χρόνια, ας μιλήσουμε για την ομάδα και κυρίως για τις αγωνιστικές δυνατότητες και τους εφικτούς στόχους!!!

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι και ο περισσότερος κόσμος που διαθέτει το μειονέκτημα να είναι ρεαλιστής και δεν αεροβατεί ελπίζοντας σε θαύματα!!!

Όταν μια ομάδα με το τρίτο μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας, έχοντας αγωνιστεί σε πέντε εντός έδρας παιχνίδια στη Λεωφόρο (που κανείς δεν θα γλιτώνει, στο απόρθητο φρούριο επί 11 χρόνια και 64 αγώνες, με αντιπάλους τους Παναιτωλικό, Βέροια, ΟΦΗ, Αστέρα, Πανθρακικό) και δεν κατάφερε να έχει τουλάχιστον 15 βαθμούς, δεν μπορεί να ελπίζει σε «ανάκαμψη», ακόμα και αν γίνουν 25 διακοπές ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα!!!

Η ομάδα με δεδομένο τα οικονομικά προβλήματα, το ρόστερ, την απειρία του προπονητή, την αβάντα των οργανωμένων και των δημοσιογραφίσκων που λειτουργεί ανασταλτικά να ξυπνήσει ο Παναθηναϊκός εγωισμός….. ταβάνι έχει την οριακή είσοδο στην 5άδα!!!

Αν τώρα αποφασίσουν οι έμπειροι (επιλογές των Αλαφούζου-Αναστασίου-Νταμπίζα) να σεβαστούν το όνομά τους και τα ακριβά πολυετή συμβόλαια που υπόγραψαν το καλοκαίρι, ίσως μπαίνοντας στην 5άδα καταφέρουν ένα καλό πλασάρισμα, που κατά τη γνώμη μου δεν θα έχει αντίκρισμα αφού η συγκεκριμένη διοίκηση θα αδυνατεί να αδειοδοτηθεί, τόσο από την ΕΠΟ, όσο και από την UEFA!!!

Αν πάλι συνεχίσουν τις χαμηλές αγωνιστικές «πτήσεις», σε συνδυασμό με την απειρία των νέων παικτών, την παρατεταμένη κακή απόδοση του Ζέκα, την μέχρι σήμερα αδυναμία του Καπίνο να αναπληρώσει επάξια τον Καρνέζη, την γκρίνια που θα υπάρξει για την καθυστέρηση μισθών και συμβολαίων……… βλέπω την ομάδα όχι απλά να μην μπαίνει στην 5άδα, αλλά να κινδυνέψει να καταταγεί στην χαμηλότερη θέση της βαθμολογίας από την ημέρα ίδρυσής της!!!

Ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει τις επόμενες 15 ημέρες, 4 παιχνίδια που θα κρίνουν την πορεία του, τόσο στο Πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο που είχε θεωρηθεί ως εφικτός στόχος!!!

Μπροστά του έχει δύο παιχνίδια με τον Εργοτέλη εκτός έδρας. Ένα για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο, καλούμενος να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα. Αν λοιπόν το ματς με την Κομοτηνή στην έδρα μας, ήταν το δυσκολότερο (κατά τον προπονητή) ματς που είχαμε δώσει μέχρι σήμερα και το χάσαμε…… δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος για την έκβαση αυτών των δύο παιχνιδιών!!!

Στη συνέχεια έχει τον αγώνα που έχει ανακηρυχτεί σε θέμα συζήτησης εδώ και ένα μήνα με τον Γαύρο, που ρεαλιστικά με βάση την βαθμολογική θέση του αντιπάλου, τη διαφορά μπάτζετ, την αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού, δεν είναι από αυτά που υπολογίζεις σίγουρους τους τρεις βαθμούς!!!

Δε αν επαληθευτούν οι φόβοι, φιλάθλων, δημοσιογράφων και παραγόντων του ποδοσφαίρου για επεισόδια, μπορεί όχι απλά να μην κερδίσεις, αλλά να διακοπεί, να μηδενιστείς, να «φας» μείον βαθμούς και να τιμωρηθεί η έδρα σου!!! Με λίγα λόγια αν δεν έχεις κερδίσει τον Εργοτέλη και συμβεί επεισόδια, θα βρεθείς στη ζώνη του υποβιβασμού!!!

Και τέλος ακολουθεί ένα παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη, που τον τελευταίο καιρό παρότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα από τα δικά μας, παρότι έχει το ¼ του μπάτζετ του δικού μας, παρότι δεν έχει Πρόεδρο-Ιδιοκτήτη έναν ευκατάστατο σωτήρα σαν τον δικόν μας…….. δείχνει να συνέρχεται αγωνιστικά έχοντας σημειώσει 2 νίκες εκτός έδρας, κάτι που εμείς αγνοούμε!!!

Υπάρχει δηλαδή η περίπτωση στις 8/11 η ομάδα να είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, εκτός Κυπέλλου και με τα χρέη θηλιά στο λαιμό της!!!

Τότε θα μετρήσουμε την υπομονή όλων αυτών που ακόμα και σήμερα αυτοπαραμυθιάζονται και παραμυθιάζουν!!!!

Όλα τα ανωτέρω δημοσιογραφίσκε, είναι ρεαλιστικές σκέψεις με βάση την ομάδα που δημιουργήσατε ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ «ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΚΑΙ «ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ».…..δεν είναι ευχές και απωθημένα!!! Μακάρι να κάνει η ομάδα 4 νίκες, να κατακτήσει το Κύπελλο, να πάρει έστω τη δεύτερη θέση (που κάποτε απεχθανόσασταν) και θα πανηγυρίσω ασχέτως αν αυτό μπορεί να σημάνει την εδραίωση των κηφήνων στη διοίκηση του Παναθηναϊκού!!! Ας φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα και ας διοικούν 100 χρόνια, όπως επιθυμεί και ο Πόλντο!!! 

Εμένα δεν μου έχει τάξει κανείς θεσούλα άπαξ και συντελέσω μέσω των γραφόμενών μου στην φυγή Αλαφούζου και στην αλλαγή διοίκησης (όσα γράφω το κάνω από αγωνία και αγάπη απέναντι στον Παναθηναϊκό που τον απαξιώνεται σε όλα τα επίπεδα) ………. άλλοι τα έκαναν αυτά και δρέπουν σήμερα τους καρπούς των «κόπων» τους!!! 

ΥΓ. Κάποτε δεν θα κάναμε αυτή την κουβέντα, της περίπτωσης να επαληθευτεί ένα ακραίο και αρνητικό σενάριο……γιατί αν πέταγες 11 φανέλες με το τριφύλλι στο γήπεδο…….. ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑΝ!!!


Αλέξανδρος

7 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απολύτως με το άρθρο μόνο που και μπάλα να θυμηθούνε να παίξουνε οι έμπειροι πάλι με τα βίας την 5η θέση θα λάβουμε γιατί και οι ίδιοι είναι πολύ ΜΕΤΡΙΟΙ παίχτες..Κάποτε δεν θα παίζανε ποτέ στον ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ταβάνι το βάζει η διοίκηση με την αδυναμία συμπλήρωσης φακέλου της Ουέφα. Αν η διοίκηση πλήρωνςε τους παίκτες, πρώην και νυν, που τους χρωστάει ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, τότε και αυτοί θα έπαιζαν ανάλογα. Αν πλήρωνε βέβαια θα είχε και κλεισμένο τον φάκελο της Ουέφα. Αλλά τι να ξαναλέμε τώρα; Με αυτούς που μπλέξαμε...

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Βασίλη μακριά απο μένα να δώσω άλλοθι στους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ αλλά πιστεύω και πληρωμένοι να ήτανε πάλι για τον ΠΑΟ μας δεν κάνουνε δεν θα μαθαίνανε μπάλα τώρα..Αν και να μου πεις εαν υπήρχανε χρήματα δεν θα τους παίρναμε κιόλας ας είναι καλά οι ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ και τα ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ..
    Ξέρεις για ποιο λόγο το ΜYPANATHINAIKOS θέλει κωδικό για να μπεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνο καλησπέρα.
      Δεν είναι μόνο το παιχνίδι αλλά και η συνολική συμπεριφορά. Ο Σόουζα όταν έπαιζε σε εμάς βοήθησε τους νέους τότε Μπασινά-Καραγκούνη να μάθουν κάτι παραπάνω. Το ίδιο συνέβει και με άλλους παίκτες που είχαμε και «δίδασκαν» τους νεότερους. Ο Φιγκερόα τώρα μπορεί να μεταδώσει γνώσεις στους νέους κ.ο.κ.
      Πάντως αν είχαμε χρήματα θα ήταν καλοί κάποιοι, όχι όλοι, και μόνο για αλλαγές.
      Μου άρεσε αυτός της Μακάμπι που έκανε σήμερα το 0-2. Πόσο να κάνει για να παίζει στους Εβραίους;

      Διαγραφή
    2. Έμαθα για τα αδέρφια αλλά δεν ρώτησα τι μπορώ να μεταφέρω σε όποιον ρωτήσει. Στείλε τους e-mail αν θέλεις ή διαφορετικά θα κοιτάξω να δω τι μπορώ να μεταφέρω.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Βασίλη ευχαριστώ για την ενημέρωση για τα αδέρφια.Σίγουρα κοστίζει πολύ λιγότερα σε τέτοιους παίχτες χρειάζεσαι τον τεχνικό διευθυντή να τους ανακαλύψει αλλά πρώτα απ'όλα πρέπει να τον έχεις.
    Ο Φιγκερόα πιστεύω θα βοηθήσει τους νεαρότερους οι υπόλοιποι δεν πιστεύω ότι μπορούνε γιατί δεν έχουνε παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο ομάδων όπως ο τεράστιος Σόουζα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με το κλείσιμο που κάνεις. Εδώ ο Ζέκα που τον είχαν για στήριγμα φέτος έψαχνε ο ίδιος τους έμπειρους για να στηριχτεί. Μεγάλη υπόθεση η συνέχεια σε μία ομάδα, ο κορμός που θα είναι μπολιασμένος με μία νοοτροπία νικητή.

      Επικοινώνησες με τα αδέρφια;

      Διαγραφή