Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Η απορία ενός νοσταλγού(σχετική με Εθνική Ελλάδος και Παναθηναϊκό)



Ο Τάκης Γκώνιας μετά το παιχνίδι της Εθνικής με την Σλοβακία και τη νίκη με 1-0, με το αυτογκόλ του Σκρτελ, είχε ένα ερώτημα που προσπάθησε να απαντήσει μόνος αλλά...
...αλλά όπως και πολλοί άλλοι ξέχασε τον Παναθηναϊκό του παρελθόντος.

Ο Γκώνιας είπε το αυτονόητο, πως η Εθνική είναι η εικόνα του πρωταθλήματος. Αμέσως μετά όμως προβληματίστηκε με το γεγονός πως από καμία ελληνική ομάδα δεν ξέρουμε τι θα πρέπει να περιμένουμε όταν την δούμε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Μας είπε πως μόνο ο Ρεχάγκελ είχε δώσει εικόνα στην Εθνική. Πάλι όμως εμένα δεν με κάλυψε.

Έχεις αδύνατη μνήμη κύριε Γκώνια. Να το προσέξεις γιατί το Αλτσχάιμερ θα σου χτυπήσει την πόρτα έτσι όπως πας. Ο Ρεχάγκελ όσα χρόνια ήταν προπονητής της Ελλάδας από ποια ομάδα σχημάτιζε τον κορμό της Εθνικής; Ποια ομάδα είχε συγκεκριμένο στυλ και νοοτροπία στην Ευρώπη και ήξερες τι θα δεις και πως θα είναι σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι.; Δεν τα θυμάσαι αυτά ή είναι κομμάτι μίας άτυπης συμφωνίας να μην τα θυμάσαι;

Και επειδή εγώ θα δεχτώ πως απλά ... το ξέχασες θα σου φρεσκάρω τη μνήμη. Η Ελλάδα με τον Ρεχάγκελ πήγε στο Euro και το κέρδισε με ΣΥΝΤΑΓΗ PANATHINAIKOS. Καλοί στην άμυνα και στην επίθεση υπήρχε σχέδιο. Όχι για 1-0 αλλά αν μας έβγαινε το παιχνίδι για μεγαλύτερο. Να σου θυμίσω πως αυτό το ονόμαζαν στην Ελλάδα ΤΣΟΥΚΟΥ ΤΣΟΥΚΟΥ BALL. Πολλές πάσες και αργή αλλά σίγουρη ανάπτυξη και αν μας έβγαινε η αντεπίθεση υπήρχε έτοιμο το πλάνο. Έτσι πήραμε το Ευρωπαϊκό και όχι με το σύστημα του γαύρου 4-0 4-0 4-1.

Είναι λογικό πλέον τα τελευταία χρόνια που ο Παναθηναϊκός απελευθερώθηκε να μην έχει κάποιο σύστημα και να μην μπορεί η Εθνική να εκμεταλλευτεί τον μοναδικό σύλλογο από τον οποίο πάντα έπαιρνε(τώρα δεν έχει κανέναν) τους περισσότερους παίκτες. Να επιλέξεις το σύστημα του θρήνου; Με πόσους ξένους και ποιο σύστημα που αυτοί ακόμη μετράνε την όποια εκτός έδρας νίκη σαν πρόκριση σε τελικό διοργάνωσης. Οι υπόλοιπες ομάδες μία από τα ίδια με τους gay. Ο Σάντος είχε βάλει αυτή την άσχημη σφραγίδα του στον ΠΑΟΚ που δεν άντεχες να τον βλέπεις.

Όλα αυτά τα γράφω γιατί μαζί με εσένα δείχνουν να τα ξεχνούν και πολλοί ακόμα, ενώ εμείς οι ...ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ τα έχουμε ζωντανά στη μνήμη μας.

5 σχόλια:

  1. Δηλαδή, ήθελες να βγει και να παραδεχτεί ότι από τη στιγμή που τα πάντα αλώθηκαν από τη βρωμιά του λιμανιού, το μόνο που θα καταφέρει η εθνική θα είναι τέτοιες νίκες και αθρόες επισκέψεις όλων εμας των νοσταλγών στους ... οφθαλμίατρους;

    Είναι κι αυτός μέρος του συστήματος που προωθεί το συγκεκριμένο σωματείο, και προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι εικονική πραγματικότητα, αλλά ποδόσφαιρο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για να συμπληρώσω το προηγούμενο σχόλιό μου, για να καταλάβεις τι ήθελα να γράψω, παραθέτω τον σύνδεσμο που ακολουθεί. Πιστεύω ότι οι όποιες απορίες θα επιλυθούν (????????)!

    http://www.youtube.com/v/8Ud2UhW6LIs&hl=en_US&fs=1&

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις και το έθεσες πολύ σωστά με τον τιτανοτεράστιο παράγοντα του βίντεο. Μόνο οι δικοί μας πάνε να τον ξεπεράσουν.

      Διαγραφή
  3. Πες τα ρε ΒΤΚ.
    Ακόμα δεν έχω πετύχει κάποιον από τους δήθεν γνώστες του αντικειμένου να παραδεχτεί το πόσο μπροστά ήταν το ποδόσφαιρο που έπαιζε τότε ο Panathinaikos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πρωτοπρολάβεις ρε αδερφέ; Οι άνθρωποι δρούνε με σύστημα και οργάνωση και καλύπτουν το 100 τοις 100 των ΜΜΑποχαύνωσης. Δυστυχώς η οικογένεια και ο Panathinaikos δεν θα λάβουν ποτέ την αναγνώριση που τους πρέπει.

      Διαγραφή