Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

"Αφήστε τα σύνορα, περισυλλέξτε λάθρο"!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ
23/01/14 - 14:25
Να εγκαταλείψουν την φύλαξη των συνόρων και να ασχοληθούν με την περισυλλογή των λαθρο, τους οποίος χαρακτηρίζει "μετανάστες και πρόσφυγες" καλεί την Ελλάδα η Διεθνής Αμνηστεία, η οποία εξελίσσεται ταχύτατα σε όργανο διάλυσης χωρών όπως η Ελλάδα, στις οποίες οι αντιστάσεις έχουν εκλείψει.

Επίσης ζητούν να ξεκινήσει "διεξοδική, διαφανή και ανεξάρτητη έρευνα για το περιστατικό της 20ής Ιανουαρίου που συνέβη κοντά στο Φαρμακονήσι και να φέρουν στο φως τις συνθήκες, υπό τις οποίες χάθηκαν ζωές στο Αιγαίο, καθώς και να ασκήσουν δίωξη στους υπαίτιους".

Πρακτικά ζητούν την διάλυση της Ακτοφυλακής και την ελεύθερη είσοδο και φιλοξενία των "λάθρο" που στέλνουν κατά χιλιάδες οι Τούρκοι στον "ανθρωποτενεκέ" της Ευρώπης, την Ελλάδα...

Επιπλέον, η οργάνωση καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διερευνήσει όλους τους ισχυρισμούς για συλλογικές απωθήσεις και κακομεταχείριση στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και στο Αιγαίο, και να ασκήσουν δίωξη στους αξιωματούχους που εμπλέκονται.

«Οι πρόσφατοι θάνατοι στο Αιγαίο αποτελούν μία ακόμα υπενθύμιση των επικίνδυνων ταξιδιών, τα οποία πραγματοποιούν μετανάστες και πρόσφυγες, προκειμένου να φτάσουν στην Ευρώπη. Από τον Αύγουστο του 2012 τουλάχιστον 136 πρόσφυγες, η πλειονότητα των οποίων είναι Σύροι και Αφγανοί, έχασαν τις ζωές τους σε τουλάχιστον δώδεκα γνωστά περιστατικά προσπαθώντας να φτάσουν στην Ελλάδα με σκάφος από την Τουρκία.

» Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της πρέπει να διασφαλίσουν αποτελεσματική έρευνα και διάσωση στη θάλασσα εστιάζοντας τις προσπάθειές τους στη διάσωση ζωών, παρά στην προστασία των συνόρων» καταλήγει η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλιο ΒΤΚ
Ρε μαγκίτες της Διεθνούς Αλητείας λέτε τα ίδια και στις ΗΠΑ; Τους κάνετε "ντα" δηλαδή; Γιατί δεν πάτε μέχρι τη γωνία να δείτε πόσοι αλλοδαποί έρχονται και πόσοι είναι νόμιμοι και αν τους θέλετε τόσο πολύ ας τους πάρετε στα σπίτια σας. Εδώ δεν τους θέλουμε ή καλύτερα για να μην θεωρηθεί πως μιλάω και για άλλους ΕΓΩ δεν θέλω παράνομους ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ να εισέρχονται ή να παραμένουν στη χώρα ΜΟΥ. Πίσω ρε, στις χώρες σας.

ΥΓ Το κείμενο ήταν ακόμη μία ευγενική «χορηγία» του Στέφανου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου