Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις...στην τέταρτη την πάτησε

Κάποια στιγμή αυτό το σύστημα με τα τρίποντα θα μας πλήγωνε και σε αυτή την φάση των αγώνων της Ευρωλίγκας. Είναι απίστευτα τα όσα έχουν το θράσος να λένε οι «δημοσιογράφοι» της ΔΤ. Κάθισα και παρακολούθησα το παιχνίδι από την τηλεόραση για να μπορώ να έχω καλύτερη άποψη απ' ότι αν το έβλεπα από τον υπολογιστή. 

Στο πρώτο πραγματικά δυνατό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ήταν εξαφανισμένος για ένα ημίχρονο και προσπάθησε με αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος να γυρίσει το παιχνίδι. Αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Ένα γήπεδο που πιο πολύ θύμιζε εκκλησία στη διάρκεια του αγώνα παρά αντίπαλη έδρα. Ακούστηκαν οι Τούρκοι προς το τέλος του αγώνα όταν φοβήθηκαν μη χάσουν το παιχνίδι.

Πολλοί θα γράψουν πως είδαμε έναν κακό Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο και εγώ θα γράψω πως είδαμε τον Παναθηναϊκό του Πεδουλάκη σε αυτό το παιχνίδι. Αρκετά καλή άμυνα, σύστημα 3ποντο με μία μόνο εναλλακτική. Ο Ζοτς είχε διαβάσει το παιχνίδι όχι απλά καλά αλλά άριστα και έκλεισε τους διαδρόμους προς το καλάθι της ομάδας του(με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο) και οδήγησε την ομάδα του Πεδουλάκη στη συνηθισμένη της τακτική, να σουτάρει έξω από τα 6,75μ. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αν μπαίνουν τα σουτ, αλλά αν δεν γίνονται ελεύθερα και χάνονται αλλά παράλληλα χάνονται και πολλά ελεύθερα σουτ τότε η ομάδα μας βάζει από μόνη της τον εαυτό της σε δύσκολη θέση. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου, άμυνα-χαμένα μακρινά σουτ-επιθετική δυσλειτουργία.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε σημεία ζωής, χωρίς όμως να βελτιώσει σημαντικά το δικό του παιχνίδι αλλά φρόντισε να εκμεταλλευτεί την χαλαρότητα των Τούρκων, ειδικά από το σημείο που η διαφορά πήγε στους 24 πόντους(47-33) και μετά. Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε Ούλκερ μάλλον θα ακούσουν πολλά από τον Ομπράντοβιτς. Μπορεί να έχουν ταλέντο αλλά σίγουρα τους λείπει η εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων παιχνιδιών. Μετά τη μέγιστη τιμή της διαφοράς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και να μειώσει το σταδιακά τη διαφορά. Στο τέταρτο δεκάλεπτο το άγχος πλέον ήταν αυτό που είχε κυριεύσει τους παίκτες του Σέρβου προπονητή και τους οδήγησε σε κακές επιλογές. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει μπροστά αλλά κάπου εκεί οι Τούρκοι επέστρεψαν στο παιχνίδι. Ρόλο στην τελική έκβαση του παιχνιδιού έπαιξε και η απόφαση πως το φάουλ στον αρχηγό μας έγινε χαμηλά και όχι στο σουτ ώστε να μετρήσει και το καλάθι αλλά αυτό το επιχείρημα το αφήνω για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους.

Αφού έγραψα με λίγα λόγια όσα είδα ας δούμε τώρα και τι μας δείχνουν τα στατιστικά του αγώνα σε επίπεδο συνόλου.
15/26 δίποντα 57%
10/40 τρίποντα 25%
12/15 βολές 880%
17 αμυντικά 19 επιθετικά 36 ριμπάουντ σύνολο
17 ασίστς

Για ακόμη μία φορά ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερα τρίποντα από δίποντα και  μάλιστα για κάθε ένα δίποντο σούταρε 1,5 τρίποντο...ΤΡΑΓΙΚΟ για ακόμη μία φορά.
Αν δεν προσπαθήσεις για δίποντα από τη ρακέτα τότε δεν θα έχεις και πολλές βολές(μόνο 15).
19 επιθετικά ριμπάουντ σημαίνουν 19 δεύτερες ευκαιρίες. Πόσες δεύτερες ευκαιρίες έγιναν πόντοι;
17 ασίστς δηλαδή 7 περισσότερες φορές είχαμε το πάρε-βάλε όμως εγώ θυμάμαι να έχω δει δύο φορές τους Τούρκους να βρίσκονται σε θέση off side ή όπως λέγαμε μικροί "περίπτερο".

Για να κλείσω μιας και δεν θέλω να γράψω περισσότερα, αναλύοντας ξεχωριστά τους παίκτες και την απόδοσή τους, να θυμίσω σε κάποιους πως ο Μήτσος ΠΑΛΙ ΕΠΑΙΞΕ ΓΙΑ 34 ΛΕΠΤΑ και οι ΠΑΠΠΑΣ και ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ δεν αγωνίστηκαν ούτε δευτερόλεπτο. Όταν η ομάδα ξεμείνει από δυνάμεις ή μόνο ο αρχηγός πλέον δεν έχει δυνάμεις για τόση ώρα ή και για παιχνίδι τότε τι θα γίνει; Το έχει σκεφτεί αυτό ο Πεδουλάκης;

ΥΓ Αν γράψω πως ήταν αναμενόμενη η ήττα θα είμαι ψεύτης. Προσωπικά πίστευα στη νίκη.

8 σχόλια:

  1. ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ 1ο 10ΛΕΠΤΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 2ο MEXΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ 3ο ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ Τ' ΑΥΤΙ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ 10/40 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΛΑ Η ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ,ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΣΥ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕΣ.
    ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ GAY KAI ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ MISTER BEAN H OTAN TO MONO ΣOY ΣΥΣTHMA ΕΙΝΑΙ «ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ».ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ.ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΛΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΧΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ 5 Η 6 ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ...
    ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ Η ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΓΚΟΛ-ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΜΗΤΣΑΡΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠ' ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΤΟΧΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ 1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ,ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ(EIΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΣΠΑΓΑΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ),ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ,Η ΑΣΤΟΧΙΑ,Η ΤΡΙΠΟΝΤΙΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 1 ΜΗΝΑ.
    ΠΑΝΤΩΣ,ΑΝ ΔΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΓΚΟΛ-ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΜΗΤΣΑΡΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΜΑΓΚΑ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΑΣΧΕΤΙΔΗ.ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΧΑΝΑΜΕ 10 ΠΟΝΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΜΑΝΙ-ΜΑΝΙ 2 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ 2 ΑΣΣΙΣΤ ΠΑΡΕ-ΒΑΛΕ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΛΑΘΙΑ 2 ΠΟΝΤΩΝ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΗΓΕΤΗ ΦΡΑΓΚΟΣΚΑΤΟΥΛΗ.
    Ο ΜΠΟΧΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ,ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΙΓΟ Η ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ 8 ΠΑΙΚΤΕΣ.ΗΔΗ ΓΙΑ 2ο ΣΕΡΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΤΟΝ ΞΕΦΤΕΛΙΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.Η ΔΕ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΤΙΣΤ ΚΑΙ ΛΙΓΟ Η ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΑΡΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΣΑ ΛΕΠΤΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΩ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.
    ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΖΟΤΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΧΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ,ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ,ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ,ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΛΠ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΠΑΛΙ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΜΠΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΔ.ΤΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΖΟΤΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.Ο ΔΕ ΑΣΧΕΤΙΔΗΣ ΠΗΓΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΙΠΟΝΤΑ,ΣΚΛΗΡΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΜΟΥ ΣΤΟ 2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ...ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΝΑ ΑΣΤΟΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ.
    ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΔΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΛΟΓΩ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΖΟΤΣ ΤΟ 0/4.Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ 1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 20ΑΡΑ.
    ΔΕ ΧΑΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή διαφωνούμε σε λίγα θα αναφέρω μόνο εκείνα.
      1. Θεωρώ πως δεν ήταν κακή η άμυνα στο πρώτο ημίχρονο αλλά η επίθεση. Δεν βάζαμε εμείς καλάθια και οι άλλοι ήταν εύστοχοι.
      2. Η Φενέρμπαχτσε ακόμα δεν είναι η ομάδα του Ζοτς. Την «πλάθει» και θα την έχει έτοιμη του χρόνου ή σε δύο χρόνια. Το πως διάβασε τον Πεδουλάκη φάνηκε πριν χάσουν οι παίκτες του τον έλεγχο στο +14. Είχε την απάντηση σε κάθε κίνηση που κάναμε.
      3. Δεν είναι όλη η διαιτησία ένα σφύριγμα και επιπλέον έχουμε πάρει πολλά τέτοια εντός και εκτός έδρας. Τότε όμως χαμογελάμε «ύποπτα» και δεν μιλάμε, ας το δεχτούμε και αυτό χωρίς να μιλήσουμε, αλλά να ψάξουμε τι έφταιξε και πήγε σε αυτά τα επίπεδα η διαφορά στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου.
      4. Ακόμη και τον τελευταίο μήνα δεν έκανε 40 ολόκληρα λεπτά καλό παιχνίδι. Μόνο που σε κάποια ματς δεν είχε τόσα πολλά τρίποντα.

      Διαγραφή
  2. ΑΠΑΝΤΑΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ:
    1)OΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ 2ου ΜΙΣΟΥ ΤΟΥ 1ου ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΑΝ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗΣ.ΟΤΑΝ ΤΡΩΣ 39 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ 1ο ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕ ΒΑΖΕΙΣ ΟΥΤΕ 30 ΠΟΝΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΟΙ 39 ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΜΥΝΘΕΙ ΣΩΣΤΑ.
    2)ΕΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΖΟΤΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΒΑΖΕ Ο ΜΠΟΧΟΥ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΟΣ Η ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    3)ΔΕ ΣΤΑΘΗΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΚΑΘΩΣ Η ΚΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ.
    ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ GAY KΑΙ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΑΖΩΝΟΥΜΕ,ΧΑΧΑΧΑ.
    4)ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΤΣ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΑΜΕ 40 ΤΡΙΠΟΝΤΑ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΜΠΟΧΟΥ,ΑΛΛΑ ΑΠΟΨΕ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΣΕΡΙ ΜΕ ΤΑ 40 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥΤΑΡΑΜΕ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΝΤΙΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως το θέτεις το 1 σωστά το θέτεις αλλά αν απομονώσουμε την άμυνα ήταν καλή.

      Αν μείνει στην Πόλη ο Σέρβος θα δούμε τα αποτελέσματά του του χρόνου. Δύσκολο να βάζεις τον καλύτερο προπονητή με "μέτριο" υλικό, δεν θα σου βγάλει τέλειο αποτέλεσμα.

      Αδερφέ κάθε μεγάλη ομάδα παίρνει κάποια σφυρίγματα. Είτε τη λένε Παναθηναϊκό, είτε γαύρο, είτε Ρεάλ, Μπάρτσα, Μακάμπι κλπ. Το γράψω δεν το γράψω συμβαίνει και θα συμβαίνει. Οι Τούρκοι έχουν και την αεροπορική για χορηγό διοργάνωσης και παίρνουν χωρίς να είναι τόσο καλή ομάδα.

      Η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ θυμάμαι άλλη φορά 40 τρίποντα...

      Καλή σου μέρα Μάκη.

      Διαγραφή
  3. Το σχόλιο μου θα αφορά στον εμετικό σφουγκοκωλάριο παρλαπίπα Χατζηγεωργίου, ο οποίος μετά πάθους υποστήριζε ότι ΔΕΝ κέρδισε ο Ζοτς ξανά και ξανά. Τόσο άγχος πια να στηριχθεί ο Πέδουλας και να μειωθεί ο Σέρβος πάση θυσία; Και εκείνος ο αρχιταλαίπωρος βοηθός του Άρτζι να προσπαθεί να ψελλίσει μια πρόταση της προκοπής. Αυτό το δίδυμο με κάνει να επιμένω σε εκείνο που είχα γράψει παλιά περί ταβέρνας του Δαλαμάγκα!

    Το γεγονός ότι ξανά ο Γιαννακόπουλος τζούνιορ καταγγέλλει την διαιτησία στην Φίμπα είναι τραγικό. Δείχνει ότι η γαυροποίηση συνεχίζεται αμείωτη μετά την μπάλα τώρα και στον εξάστερο. Η γαυροποίηση προϋποθέτει 2 παράγοντες. Πρώτον, την διοίκηση και δεύτερον τους οργανωμένους. Η μεν να λαϊκίζει ασύστολα και οι δε να καταπίνουν τον σανό αμάσητο και να σιγοντάρουν τα πάντα άκριτα. Αυτό δεν θα περάσει όμως. Δεν θα γίνουμε από ελίτ πλέμπα, όσο κι αν αυτό ευνοεί τα σχέδια κάποιων σωτήρων. Ο Παναθηναϊκός είναι το αντώνυμο της πλέμπας σε όλα τα έγκριτα λεξικά.

    Εν ολίγοις με Πέδουλα δεν πας πουθενά. Η οροφή είναι περιορισμένη όσο κι αν φαντασιωνόμαστε το αντίθετο. Θα μου πεις εδώ πήρε ευρωλίγκα ο Μπαρτζω-τέτοιος, γιατί όχι και ο δικός μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τυπάκος πρέπει να είχε φάει πόρτα από τον Σέρβο για αποκλειστική πληροφόρηση ή κάτι παρόμοιο αλλιώς δεν εξηγείται η στάση του και τα σχόλια του.
      Ο Δημητράκης δεν πήρε τίποτα από τον πατέρα του(πέρα από τα χρήματά του) και φρόντισε να αντιγράψει τα αρνητικά του κ.Θανάση.
      Το κακό με τον Πεδουλάκη δεν είναι το προπονητικό του επίπεδο αλλά το αδιόρθωτο κεφάλι του. Δεν γίνεται να μας γυρίσει πίσω στο 96 και να παίζουμε μπάσκετ όπως αυτό του Μάλκοβιτς. Τότε όμως ακόμη φτιαχνόταν η ομάδα και τις μεταγραφές τις έκαναν οι κ. Παύλος και Θανάσης.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Βασίλη. Στο προηγούμενο μου σχόλιο που αφορούσε τον μπασκετικό Παναθηναικό είχα γράψει ότι το επιθετικό μας παιχνίδι είναι αρκετά προβλέψιμο. Είχα γράψει ότι κυρίως στηριζόμαστε στο pick n roll του Διαμαντίδη με τον Lasme ή τον Gist(όταν παίζει στο 5) και στο ποστάρισμα του Maciulis. Επίσης έγραψα ότι αν ο αντίπαλος μας κλείσει το pick n roll και ο Maciulis είναι σε κακή κατάσταση τότε επιθετικά έχουμε πρόβλημα.
    Ε αυτό ακριβώς συνέβη χτες. Ο Ομπραντοβιτς έκλεισε αποτελεσματικά τον Lasme ο οποίος δεν ήταν σε καλή κατάσταση ίσως επηρεασμένος από την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στο παιχνίδι με τον γαύρο. Οπως κακός ήταν χθες και ο Gist επηρεασμένος και αυτός από την κούραση. Το ίδιο κακός ήταν και ο Maciulis ο οπίος αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα με τον Μπογκτανοβιτς σε άμυνα και επίθεση.Άρα τα δύο επιθετικά μας "όπλα"( pick n roll και ποσταρισμα Maciulis) ήταν εκτός χτες.
    Και γι αυτό το λόγο πιστεύω ότι οδηγηθήκαμε σε αυτή την τριποντιαδα. Όταν δεν μπορεις να πάρεις εύκολους πόντους από τους ψηλούς και το inside παιχνίδι, αναγκάζεσαι να πάρεις αυτούς τους πόντους από την περιφέρεια και τα τρίποντα ειδικά όταν κυνηγάς στο σκορ την αντίπαλη ομάδα.
    Τα μόνα θετικά από το χθεσινό παιχνίδι ήταν πρώτον το συνεχιζόμενο φορμάρισμα του Curry ο οποίος την δεδομένη χρονική στιγμή είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ήταν και ο μόνος που μας κράτησε μέσα στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με τους πόντους του και δεύτερον η εμφάνιση του Μαυροκεφαλίδη στο δεύτερο ημίχρονο η οποία ήταν συγκλονιστική(ειδικά εκεί που κλέβει την μπάλα μέσα απο τα χέρια του αντίπαλου guard και κερδίζει το αντιαθλητικό) ειδικά αν θυμηθούμε τις προηγούμενες του εμφανίσεις.Μακάρι να συνεχίσει έτσι γιατί θα τον χρειαστούμε.

    Υ.Γ: Θέλω να κάνω και ένα σχόλιο για την μη χρησιμοποίηση των Παππά και Γιανκοβιτς που εγώ την θεωρώ λογική αν υπολογίσει κανείς την μηδαμινή εμπειρία σε παιχνίδια ευρωλίγκας. Ο Γιανκοβιτς είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης ο οποίος πρέπει να βελτιώσει το κορμί του και να γίνει πιο αθλητικός ωστέ να δίνει περισσότερη ενέργεια στην άμυνα και για να μην τον ποστάρουν εύκολα οι αντίπαλοι.Πιστεύω ότι τον Γιανκοβιτς θα τον δούμε περισσότερο του χρόνου στην φυσική του θέση(3) αν φύγει ένας εκ των Maciulis και Μπράμου, αλλιώς τον βλέπω να μετατείθεται περισσότερο στη θέση 2. Τώρα όσον αφορά τον Παππά να μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από τραυματισμό και ότι στο παιχνίδι κυπέλου με τον γαυρο δεν ήταν 100% έτοιμος. Και αυτός πάντως πρέπει να βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή μου αρέσει η ανάλυσή σου θα πάω αμέσως στο ΥΓ.
      Αν θα πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία πως θα την αποκτήσουν αν δεν παίξουν. Ας τους έβαζε για τη βρώμικη δουλειά(να χρεωθούν αυτοί τα φάουλ).
      Να μην ξεχνάμε πως και άλλοι επέστρεψαν από τραυματισμό αλλά συνέχεια τους χρησιμοποιεί. Λέγε με Ούκιτς...

      Είδες που σήμερα δεν τον λέω Μποχού; Έπαιζε κόντρα στον καλύτερο και δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά αν και με καλύτερο σύνολο.

      Διαγραφή