Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Λευκή βδομάδα

Λευκή βδομάδα ήθελε να κάνει η υπουργός Τουρισμού αλλά τελικά στις «εξετάσεις» που δίνει καθημερινά παραδίδει λευκή κόλλα.
Καλά που το υπ. Παιδείας σταμάτησε τουλάχιστον για φέτος αυτή την ιδέα. Μία ιδέα που θέλησαν να αντιγράψουν από το εξωτερικό. θα ξεκινήσω με το κραξ...τις ενστάσεις μου και μετά θα συνεχίσω με τον σχολιασμό της ηλίθιας αυτής ιδέας.

Θέλουμε να αντιγράψουμε τις επιπλέον ημέρες διακοπών του εξωτερικού. Ας αντιγράψουμε και τις λιγότερες ημέρες του καλοκαιριού. Ας αντιγράψουμε τον τρόπο που λειτουργεί ο τουρισμός στο εξωτερικό και πως αντιμετωπίζουν εδώ τους Έλληνες τουρίστες και πως τους ξένους. Ας αντιγράψουμε και τον τρόπο που λειτουργούν τα σχολεία στο εξωτερικό και δεν χρειάζονται οι οικογένειες να σπαταλάνε χρήματα στο κύκλωμα της παραπαιδείας. Αν τα κάνουμε όλα αυτά θα συνεχίσουμε και με τις αντιγραφές για επιπλέον διακοπές.

Τι συμβαίνει όμως στην Ελλάδα και θα ήταν χρήσιμη μία τέτοια ενέργεια; Αν δε με γελά η μνήμη μου το έτος που διανύουμε είναι το 2014 και όχι το 2004. καμιά φορά άνθρωποι είμαστε και κάνουμε λάθη αλλά για το έτος είμαι απόλυτα σίγουρος έχουμε 2014. Στο 2014 λοιπόν, όπου η Κυβέρνησε αποφάσισε να στερήσει σε πολλά παιδιά τη δυνατότητα να μορφωθούν, οι ξενοδόχοι ζητούν στήριξη. Η Κυβέρνηση αποφάσισε πως δεν χρειαζόταν να μεταφέρει με λεωφορεία τους μαθητές σε σχολεία που απείχαν πολλά χιλιόμετρα από τα σπίτια τους. Τα σχολεία δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις κατάλληλες αίθουσες. Φτάσαμε σε σημείο να κλείνουν τουαλέτες και να τις κάνουν αίθουσες μέσα σε 10 μέρες. Τα σχολεία κύριοι ξενοδόχοι και κυρία Κεφαλογιάννη δεν έχουν θέρμανση. Τα παιδιά στα σχολεία δεν έχουν χρήματα για να πάρουν έστω ένα κουλούρι. Τα παιδιά που πάνε σχολείο δεν έχουν φαγητό στο σπίτι γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι. Τα παιδιά που πάνε σχολείο και πεινάνε, ζούνε σε σπίτια χωρίς θέρμανση και κάποιες φορές σε σπίτια χωρίς ρεύμα. Όταν τα ποσοστά των παιδιών που ανήκουν σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες αυξάνονται καθημερινά εσείς σκεφτήκατε τη μειοψηφία των λίγων οικογενειών που θα μπορέσουν να ξοδέψουν χρήματα για επιπλέον διακοπές; 

Ας φροντίσει πρώτα η Κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, των συνεχών αυτοκτονιών και μετά αφού φροντίσει και όλα τα δευτερεύοντα που αφορούν την κοινωνία μας της δίνουμε την άδεια να κάνει και τη Λευκή εβδομάδα. Μέχρι τότε η βαθμολογία της θα είναι 0(μηδέν) γιατί καθημερινά Κυβέρνηση και αντιπολίτευση παραδίδουν λευκές κόλλες σκεπτόμενες μόνο τον πλουτισμό των βΟλευτών τους και όχι την κατάσταση που έχουν βρεθεί οι Έλληνες πολίτες.

ΥΓ Αν η κα.Υπουργός φρόντιζε οι ιδέες της να είναι το ίδιο καλές όσο και η εμφάνισή της θα τις υποστήριζα. Αλλά δεν το κάνει...

5 σχόλια:

  1. Τι του λείπει του ψωριάρη που λέει και μια παροιμία..Αν είναι δυνατόν να λένε για Λευκή Εβδομάδα και άλλα τέτοια χαζά αντί να λύσουνε τα προβλήματα της φτώχειας του κόσμου και της ανεργίας..Γι'αυτό και δεν θα πάμε ποτέ μπροστά και καταλήξαμε να έχουμε μνημόνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΗ Η «ΚΥΡΙΑ» ΑΣ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΠΑΛΙ ΕΞΩ ΚΑΝΕΝΑ ΒΥΖΟΜΠΑΛΟ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΡΙΔΕΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΧΙΛΙΟΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδέρφια μου σωστοί και οι δύο.
    Αυτή η Κυβέρνηση είναι Κυβέρνηση λίγων πλέον υποστηρικτών και ενδιαφέρεται μόνο για αυτούς.
    Σε λίγους μήνες δεν θα υπάρχει αλλά τα όσα προβλήματα προκάλεσε θα παραμένουν. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. GreenDay13
    Προσανατολίζονται στην κατάργηση - μείωση της αργίας των σχολείων του Πάσχα. Όσοι εργάζονται κατά την εορταστική περίοδο δεν καταλαβαίνουν γιορτές και αργίες. Η ΝΤΠ θέλει στο καλούπι και τους μαθητές. Ροκανίζουν μία μία τις ρίζες του δέντρου οι καλικάντζαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ είμαστε αδερφέ μου και μπορούμε να αντιδράσουμε. Η άνοιξη είναι κοντά, αλλά πόσοι θα κάνουν το ίδιο λάθος;
      Ευτυχώς που πάντοτε μετά από τέτοιες περιόδους που μας βοηθούν να ξεχωρίσουν οι άνθρωποι, έρχεται πάντοτε η θεία δίκη για τους ανεπαρκείς.
      Όλα είναι στο χέρι μας. Θέλουμε να τα δεχτούμε ή όχι;

      Διαγραφή