Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα χαμένο ημίχρονο, η παιδική χαρά, ο καλός και ο όμορφος.

Παναθηναϊκός 2 Αστέρας Τρίπολης 1 και μην σκεφτείτε διάφορα γιατί μόνο 31 από όλους σας διάβασαν τις στοιχηματικές προτάσεις που έδωσα και το πρότεινα το σκορ αυτό. Δεν ήταν έκπληξη τα όσα είδα, αντίθετα ήταν απολύτως αναμενόμενα.

Η ομάδα έχει επιστρέψει παλιές κακές συνήθειες που προς το παρόν φαντάζουν καλές. Τι γράφω πάλι; Επί των ημερών του Ύπνου(Ζ.Φ.) πάντα χαραμίζαμε ένα ημίχρονο τουλάχιστον. Αντίστοιχα κάνουμε και τώρα, μόνο που τώρα το ένα καλό ημίχρονο φαντάζει θεϊκό όταν έχουν πονέσει τα μάτια μας με όσα βλέπουμε. Ας είναι να βλέπουμε για αρχή 45 λεπτά «καλής» απόδοσης αρκεί να μην είναι πολύ αργά. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είδα τίποτα που να πρέπει να ασχοληθώ μαζί του(γκολ, ευκαιρίες) και θα κάνω πως δεν υπήρξε και ο αγώνας ξεκίνησε στο 45.01.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έδειξε να γνωρίζει τι θέλει να πάρει από το παιχνίδι και πόσο σημαντικό ήταν να το πετύχει. Ακόμη και αν δεν το είχαν καταλάβει όλοι οι παίκτες σίγουρα υπήρχαν κάποιοι έκαναν τη «βρώμικη»δουλειά και ξελάσπωσαν την ομάδα. Σήμερα θα αναφερθώ μόνο στους δύο(ο καλός και ο όμορφος) αλλά πριν τους δύο θα πρέπει να εξετάσουμε το φαινόμενο «παιδική χαρά». Για τον Παναθηναϊκό είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να δέχεται γκολ στην αμέσως επόμενη φάση του δικού του. Δεν πέρασε ούτε λεπτό όταν έφεραν το παιχνίδι ξανά στην ισοπαλία οι παίκτες του Αστέρα. Η ομάδα μας ακόμη χαιρόταν το 1-0 και δεν ήταν έτοιμη για να αμυνθεί και να αντιμετωπίσει την επίθεση των αντιπάλων. Και αντίπαλοι να ήταν παίκτες ανώτεροι(να παίζαμε με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ) θα έλεγα πως "αυτά συμβαίνουν" αλλά με τον Αστέρα αυτά είναι απαράδεκτες συμπεριφορές ακόμη και για το παιδικό τμήμα. 

Πριν το 1-1 είχε γίνει το 1-0. Ένα γκολ που χαιρόσουν να το βλέπεις. Μία ενέργεια που συμβαδίζει με την ποιότητα και το παρελθόν του σκόρερ. Αν ο Μπεργκ συνεχίσει έτσι θα τον αγαπήσουμε όλοι. Ο άνθρωπος γνωρίζει ποδόσφαιρο, αν και με τους τραυματισμούς συνεχίζω να είμαι επιφυλακτικός για αυτόν, και αν δεν του τύχει κάποια αναποδιά τότε θα βοηθήσει την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη φετινή χρονιά. Ο Μπεργκ είναι ο όμορφος της ανάρτησης. Πάμε όμως και στον καλό.

Ποιος άλλος από τον Λουτσιάνο Φιγκερόα. Δεν χωρά σχολιασμός για το πόσο ταιριάζει αυτός ο παίκτης στην ομάδα. Από πέρσι που πρωτοφόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι μέχρι και τώρα που επέστρεψε στην ομάδα είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα. Μόνο που οι «εγκληματίες» της διοίκησης και της προπονητικής ομάδας αποφάσισαν πως δεν τον θέλαμε από την αρχή και δεν θα έπρεπε να είναι μέλος της ομάδας παρά μόνο όταν η κατάσταση είχε φτάσει να είναι οριακή. Ειλικρινά αυτός ο παίκτης μου φέρνει μνήμες από τις παλιές καλές εποχές ... της σκλαβιάς. Ελπίζω να μεταδώσει αυτό το πάθος και την θέληση για επιτυχία στους νεότερους και να τους μάθει και κάτι παραπάνω, όπως ακριβώς γινόταν και παλιότερα.

ΥΓ Ας ενημερώσει κάποιος τους παίκτες μας πως αν δεν θέλει ο αντίπαλος να τηρήσει το «Ευ αγωνίζεσθαι» μπορεί να το κάνει και το παιχνίδι διακόπτεται μόνο αν σφυρίξει ο διαιτητής. Πρέπει να μάθουν να συγκρατούνται και να μην τους παρασύρουν τα νεύρα. Το αντίθετο σημαίνει μόνο τζάμπα κάρτες.

4 σχόλια:

  1. Στοιχηματικά έπαιξα και εγώ τον Παναθηναικό όχι σκορ απλά ότι θα νικήσει.Το βρήκα στο ιντερνετ στο 2.60 παρακαλώ και εντάξει και να μην ερχόταν ο άσσος ήταν μία στοιχηματική ευκαιρία που δεν έπρεπε να μην παιχτεί.Μάλιστα απ΄ότι έμαθα το τίμησαν τον άσσο του Παναθηναικού αρκετός κόσμος.
    Στα ποδοσφαιρικά δεν ξέρω αλλά γενικά το ευχαριστήθηκα το ματσάκι.Γενικά παίχτηκε καλή μπάλα(πάντα βέβαια σε σχέση με αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής) και αν δεν είχε την έμπνευση ο Αναστασίου για Τριανταφυλλόπουλου δεξιά που ήταν πηγή κινδύνου τα πράγματα θα ήταν πιο απλά για την ομάδα.Η είσοδος του Φιγκερόα νομίζω επιβεβαιώνει ότι πρέπει να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2.Θα κάνουν καλό δίδυμο με τον Μπεργκ.Ο Καπίνο αν και στο γκολ νομίζω ότι δεν έχει ευθύνη γιατί ήταν πολύ καλή η εκτέλεση γενικά πάλι στις εξόδους μου ανέβαιναν οι σφυγμοί.
    Tώρα βέβαια αρχίζουν τα πιο δύσκολα.Μπαοκ, λιμανίσιοι και αν η ομάδα φάει τίποτα ξεγυρισμένα σκορ η ψυχολογία ειδικά των πιτσιρικάδων θα πάει περίπατο.Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή απόδοση το 2,6 αλλά δεν παίζω ίντερνετ, προτιμώ τον κλασικό τρόπο. Συμφωνώ με όσα γράφεις για το γεγονός πως το ευχαριστηθήκαμε σε σχέση με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Να είναι καλά ο Φιγκερόα και αν συνεχίσει να βελτιώνεται ο Μπεργκ φέτος δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα, Βέβαια 5άδα και Ευρώπη δεν θα έχει γιατί πως να συγκεντρώσεις φάκελο και να μην ξεφτιλιστείς πάλι...
      Ο Καπίνο έχει κολλήσει στις καλές εμφανίσεις που είχε κάνει και νομίζει πως με εκείνες θα κάνει καριέρα.
      Στο λιμάνι θα μας καθαρίσουν σαν αυγό αφού πάλι θα παίξουν με 14 παίκτες, αλλά στη Θεσσαλονίκη να είσαι υποψιασμένος πως μπορεί να κάνουμε το μπαμ.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Βασίλη.Η ομάδα πράγματι έπαιξε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο και δείχνει ότι βελτιώνεται προς το παρόν.Έχει βοηθήσει πολύ κυρίως ο Πράνιτς που μοιράζει το παιχνίδι και ενώνει την άμυνα με την επίθεση όπως και η συμπάθειά μου ο Εκι.Επίσης βοηθάει η έλλειψη των Αμπέϊντ,Μέντες,και Μπαϊράμι.Ελπίζω οι Μπέργκ και Φιγκερόα να ανεβαίνουνε συνεχώς αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούνε να συνυπάρξουνε στην ενδεκάδα αποδίδουνε και οι δύο καλύτερα φουνταριστοί.Το κυριότερο είναι ότι έχει φύγει απο πάνω τους η πίεση και το άγχος.Όσο για την διοίκηση ελπίζω να φύγουνε το συντομότερο και να μην παλεύουμε για 5η θέση παρά για πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μάνο.
      Από την τριάδα που ανέφερες ο Μέντες μπορεί υπό συνθήκες να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο και μπορώ να τον περιμένω. Οι άλλοι δύο για διαφορετικούς λόγους μου είναι αδιάφοροι.
      Οι Φιγκερόα-Μπεργκ μπορούν να παίξουν μαζί και να τρελάνουν τις αντίπαλες άμυνες. Πότε ο ένας και πότε ο άλλος κορυφή σε ένα 4-4-2 όπως έχει γράψει και ο Φώτης.
      Το άγχος δεν φεύγει έτσι εύκολα. Σκέψου να γίνει η στραβή με μΠάοκ και gay; Πως θα ξανασηκώσουν κεφάλι;
      Αν φύγει αυτή η διοίκηση τότε θα παλέψουμε για τη 2η θέση μέσω των μπαράζ. Αρκεί να φύγουν γρήγορα. Αν μείνουν δεν θα ξανακάνουν το λάθος να βγάλουν την ομάδα στην πεντάδα ή έκτη. Πως να γεμίσεις έναν φάκελο με ψέματα;

      Διαγραφή