Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Με ένα μόνο πλάνο δεν πας πουθενά, επίσημη αγαπημένη.

Κάθισα χθες να δω την Εθνική ομάδα στο παιχνίδι με την Σλοβενία και πόνεσαν τα μάτια μου. Όχι πως δεν το περίμενα αλλά είχα την ελπίδα πως μετά τη νίκη επί των Ισπανών θα παρουσιαστεί διαφορετική. 

Κάθομαι να παρακολουθήσω το παιχνίδι και βλέπω έναν προπονητή που δεν έχει πλάνο για να σταματήσει τον παίκτη βαρόμετρο των αντιπάλων. Βασίστηκε στην αστοχία των προηγούμενων παιχνιδιών και δεν σκέφτηκε πως θα τον «σβήσει» και δεν θα κάνει το παιχνίδι που τελικά έκανε. Δεν μπόρεσε η Ελλάδα να πάρει τα ριμπάουντ που ΕΠΡΕΠΕ, αμυντικά και επιθετικά, και δέχτηκε πόντους από δεύτερες και τρίτες επιθέσεις ενώ δεν έβαλε αυτή πόντους μετά από κάποιο επιθετικό ριμπάουντ.

Η διαφορά όλο και άνοιγε και η αντίδραση καμία. Το ίδιο μονότονο σύστημα χωρίς επιλογές για κάτι διαφορετικό, χωρίς τρόπους εκμετάλλευσης των ψηλών. Για να μην τα πολυλογώ η εθνική μας πήρε μπρος όταν η διαφορά είχε φτάσει «στον Θεό» και πλέον χαλάρωσαν οι αντίπαλοί μας. Τι να το κάνω όμως που αυτό δεν είχε αντίκρυσμα. Φτάνω έτσι στα συμπεράσματα που είχα σαν σκέψεις από την αρχή. Εθνική χωρίς ΕΝΕΡΓΟΥΣ παίκτες του Παναθηναϊκού, νικητές από τη φύση τους που έχουν έτοιμους αυτοματισμούς δεν μπορεί να πάει ψηλά. Φέτος που στον Παναθηναϊκό κυριάρχησαν εκτός του Μήτσου και του Μπράμου οι ξένοι ήταν λογικό η Εθνική να μην έχει αυτό το πλεονέκτημα. Επιπλέον Εθνική με προπονητή ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ δεν μπορεί να φτάσει ούτε στην τετράδα, ακόμη και αν της περισσεύει το ταλέντο. Δεν μπορείς να παίρνεις παίκτες επειδή παίζουν σε συγκεκριμένη ομάδα και να σπαταλάς την ευκαιρία διάκρισης για ακόμα μία φορά.

ΥΓ Αυτή τη γελοία φωνούλα που άκουγα να κάνει αναμετάδοση τον πληρώνουν ή πληρώνει ο ίδιος για να μας κουράζει κάθε φορά. Προς το τέλος του αγώνα ήταν λες και είχα κάνει χρήση ουσιών με αυτά που έλεγε και δεν συμβάδιζαν με όσα εγώ έβλεπα. Πού το πήρες το πτυχίο καλέ μου άνθρωπε;

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Βασίλη.Πλήρωσε η Εθνική για ακόμη μία φορά την έλλειψη ΣΟΒΑΡΟΥ προπονητή όπως με Καζλάουσκας που γελούσαν κάποια Σκόπια όταν μας κέρδιζαν.Είναι δυνατόν να μην πήρε Βουγιούκα αντί Καββαδά ο άνθρωπος μας δουλεύει.Τον Φώτση τον χρησιμοποίησε μόλις χθές τι να πεις..Δυστυχώς ισχύει ότι και με την ποδοσφαιρική Εθνική όλα τα βλέπουμε τέλειαα..Ιερή Αγελάδα η Εθνική..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είτε θα έχεις προπονητή με @@ είτε @@ προπονητή. Τώρα έχουμε το δεύτερο.
      Ο Καζλάουσκας δεν ήταν κακός(για εμένα) αν και δεν μπόρεσε να πάρει ούτε το 90 τοις εκατό των παικτών μας.

      Διαγραφή