Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αν είναι να πεις ψέματα, να το κάνεις με όσο λιγότερα λόγια μπορείς

Άφησα χωρίς σχολιασμό το θέμα της δολοφονία του Π.Φύσσα περιμένοντας να καθίσει η σκόνη του αρχικού σοκ. Θα ξεκινήσω με τα δεδομένα που όλοι ξέχασαν να αναφέρουν και θα συνεχίσω με γεγονότα του παρελθόντος που πάλι «όλοι» ξέχασαν.

-Μου διεμήνυσαν ότι θα έχετε κράτος μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Μετά τέλος…(Αρβελέρ)
-Το Σεπτέμβρη θα έχουμε κοινωνικές αναταραχές.(Τσίπρας)
-Σε κάθε σκληρό μέτρο που έλαβαν οι τελευταίες κυβερνήσεις είχαν στρέψει αλλού την προσοχή του κόσμου.
-Η Χ.Α. σημειώνει μεγάλη δημοσκοπική άνοδο, ειδικά στην Αθήνα. Ακούγεται πως πέρασε δεύτερο κόμμα.

Αυτά είναι τα τέσσερα δεδομένα που θα μας οδηγήσουν σε σκέψη μετά.
Οι Γερμανικές εκλογές ήταν χθες άρα δεν γνωρίζω τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Στην ΔΕΘ όμως δεν άνοιξε ρουθούνι και ο Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να επαληθευτεί στην πρόβλεψη για κοινωνικές αναταραχές.

Αν αρχίσω να θυμάμαι δολοφόνους και δολοφονικές ενέργειες τότε έρχονται πολλά στο μυαλό μου.
Ζωνιανά, Marfin, Ελληνικό και άλλα πολλά αλλά αν συνεχίσω να φέρνω και άλλες άσχημες αναμνήσεις δεν θα τελειώσω ποτέ.

Στα Ζωνιανά όταν πυροβόλησαν τους αστυνομικούς η Χ.Α. δεν υπήρχε στις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν είδα στο νησί-κάστρο του ΠΑΣΟΚ και τόπο καταγωγής πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ να ρωτάνε τι ψήφιζαν στα Ζωνιανά, στον Μυλοπόταμο και στα γύρω χωριά; Νεοδημοκράτης ή Πασόκος ο δράστης/οι δράστες που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς. Σίγουρα κανένα από τα δύο δεν βγήκε εκτός νόμου και κανείς δεν έκανε πολιτική σύνδεση της πράξης αυτής.

Στην Marfin στέλεχος ποιανού κόμματος ήταν ο ηθικός αυτουργός ΚΠ; Δεν χρειάζεται να γράψω παραπάνω για αυτό το θέμα μιας και πάλι δεν έγινε πολιτική σύνδεση και δεν τέθηκε κανένα κόμμα εκτός νόμου.

Μετά την συναυλία στο Ελληνικό το 2007 που ομάδα αναρχικών έστειλε σε κώμα στο νοσοκομείο αστυνομικό μετά από επίθεση που του έκαναν, χωρίς λόγο και προφανή αιτία. Πάλι δεν έγινε πολιτική σύνδεση.

Και επειδή μπορεί να τράβηξα φρένο στη σκέψη μου αλλά αυτά που έρχονται στο μυαλό μου δεν μπορώ να μην τα γράψω. Τον Φιλόπουλο οι γαύροι που τον σκότωσαν τι ψήφιζαν; Ο Πειραιάς βγάζει είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ και πάλι δεν βγήκε κάποιο από τα δύο εκτός νόμου. Τα Μανιατάκια τι ψήφιζαν;

Από πότε στην ανάκριση το πρώτο που ρωτάνε ή το πρώτο που ομολογεί κάποιος είναι το κόμμα του;
Από πότε πάει κάποιος χωρίς να έχει προηγούμενα να δολοφονήσει κάποιον άλλο επειδή απλά του τηλεφώνησαν;

Γνωρίζει κανείς σας πόσο εύκολα με το «βαλιτσάκι» έπιασαν στη δυτική Θεσσαλονίκη τα «παλικάρια» στην υπόθεση που εμπλέκεται και ο «Νομάρχης της καρδιάς μας»; Επειδή εγώ το είδα σχεδόν όλο το σκηνικό και είχα ακούσει και συνομιλίες των συλληφθέντων(μιλούσαν άνετα μπροστά σε άλλους, δεν φοβόντουσν τίποτα) μπορώ να γνωρίζω πόσο εύκολα τους «μαγκώνει» η αστυνομία ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ.

Αλήθεια η ατάκα του Σαμαρά "πρέπει να σταματήσει η δημοσκοπική άνοδος της ΧΑ" δεν σας παραξένεψε; Αντί να φροντίσουν να μειωθεί η ανεργία, να ελαφρύνουν την φορολογία, να απελάσουν κάθε παράνομο μετανάστη αυτοί ψάχνουν άλλους τρόπους να μειώσουν τα ποσοστά των αντιπάλων τους.

Κλείνω με μία ερώτηση. πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι οι επικεφαλής της ΧΑ για να μην έχουν ζητήσει να χαμηλώσουν οι τόνοι στις τοπικές τους οργανώσεις; Η «γραμμή» ήταν να προσέχουν τι κάνουν και πως αντιδρούν και όχι να προκαλούν. Εκλογές έρχονται δεν θέλουν να χάσουν ψηφαλάκια. Τα πρόσωπά τους μαρτυρούσαν πως δεν περίμεναν μία τέτοια ενέργεια.

ΥΓ Η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και δεν μπορεί κανείς δολοφόνος να την στερεί από κάποιον άλλο.
ΥΓ2 Δεν σχολίασα τον δολοφόνο γιατί ακόμα δεν γνωρίζουμε αν ανήκε(πολιτικά) αλλού και πήγε πριν λίγο καιρό στη ΧΑ. Όπως και να έχει πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
ΥΓ3 Τελικά η ανακήρυξη της νήσου Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο πέρασε στα ψιλά από όλους τους ΑΡΔ. Όπως και η μείωση της ΑΟΖ
ΥΓ4 Δεν θα αναρτήσω κανένα σχόλιο. Αν κάποιος θελήσει μπορούμε να τα πούμε με email. Ξέρω πως κάποιοι θα δυσαρεστηθούν αλλά θα τους ζητήσω να σεβαστούν την επιθυμία μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου