Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν μου φταίει ο Αναστασίου αλλά τα αφεντικά του.

Ξέρω καλά πως ήδη έχω γράψει άσχημα σχόλια για τον Αναστασίου. Και τώρα αν έπρεπε να γράψω πάλι άσχημα θα τον σχολίαζα. Συζητώντας με φίλους τον συνδέσαμε με τον «Καθηγητή» και τα λάθη του Πορτογάλου με τα λάθη του Αναστασίου. Σκεπτόμενος όμως τι κοινά έχουν και τι διαφορές έφτασα να έχω την ανάγκη να γράψω αυτό το κείμενο.

-Ο Φερέϊρα μας ήρθε σαν πετυχημένος, με καριέρα που είχε να επιδείξει επιτυχίες ενώ ο Αναστασίου αναλαμβάνει πρώτη φορά πρώτη ομάδα.
-Στον Φερέϊρα κάναμε πολλούς μήνες υπομονή γιατί δεχτήκαμε τις δικαιολογίες της διοίκησης. Πλέον στον Αναστασίου ακούμε από τους ίδιους να λένε πάλι δικαιολογίες και δεν τις πιστεύουμε.
-Ο Πορτογάλος έφερε τον Φορναρόλι και τον πληρώσαμε(ή του χρωστάμε) τόσες χιλιάδες ευρώ απλά για να κάθεται. Ο Αναστασίου ζήτησε παίκτες αλλά τα συμβόλαια τους θα είναι εξ ορισμού χαμηλά και δύσκολα δεν θα τους βάζει να παίζουν.
-Ο «έμπειρος» Πορτογάλος κατέβαζε περίεργα σχήματα(ενώ είχε υλικό) όπως κάνει και ο Αναστασίου(που δεν έχει υλικό, αλλά φταίει και ο ίδιος για αυτό)
-Ο Πορτογάλος Ύπνος είχε πολλές παρουσίες σε ομάδες και επιτυχίες και ήρθε και στον Παναθηναϊκό-όπου δεν πρόσφερε ΤΙΠΟΤΑ- ο Αναστασίου που θα έβρισκε την ευκαιρία να προπονήσει ομάδα με το όνομα και την ιστορία του Παναθηναϊκού; Πουθενά. Άρα πως θα μπορούσε να αρνηθεί αυτή την ευκαιρία ακόμη και αν δεν ήταν έτοιμος για να αναλάβει τις ευθύνες.
Οι δύο τους πέρα από τις πολλές διαφορές και τη λάθος καθοδήγηση της ομάδας έχουν ακόμη ένα κοινό στοιχείο. Τους δύο από πάνω. Αυτούς στη φωτογραφία. Ναι καλά καταλάβατε, αυτούς τους δύο.

Είναι αυτοί που άφησαν τον Πορτογάλο να μας ξεφτιλίσει όσο δεν πάει και να μας χρεώνει αλόγιστα και αυτοί που αντί να αφήσουν τον Χ.Ρ.Ρότσα ή τον Βονόρτα να κάνουν ένα καλό νεανικό σύνολο που με λίγες κάπως ποιοτικές προσθήκες θα ήταν έτοιμο σε 2-3 χρόνια να τρελάνει κόσμο. Αυτοί που επέλεξαν τους Αναστασίου-Νταμπίζα για φέτος να μας φτιάξουν τη νέα ομάδα στη χρονιά της εξυγίανσης. Μου θυμίζουν τον ΓΑΠ που μας «έσωζε» με το πρώτο, με το δεύτερο μνημόνιο, με τον Παπαδήμο και με την σκληρή λιτότητα.

Τελικά δεν μου φταίει ο Αναστασίου αλλά τα αφεντικά του. 
Αυτοί μας οδηγούν στην καταστροφή.
Αυτοί κάνουν τις λάθος επιλογές, τη μία μετά την άλλη.
Αυτοί που με την βοήθεια των «οργανωμένων» εγκληματούν εις βάρος του Συλλόγου και των υπολοίπων οπαδών.
Αυτοί πρέπει να φύγουν αφού αναλάβουν τις ευθύνες για όλα όσα έχουν προκαλέσει. Και επειδή μόνο τις οικονομικές ευθύνες μπορεί κάποιος να αποδείξει ας αναλάβουν αυτές και να φύγουν μακρυά από την ΠΑΕ.
Φύγετε μόνοι πριν φτάσει η ομάδα στο Πρωτοδικείο και τότε δεν θα έχετε επιλογή.
Πάρτε δρόμο πως αλλιώς να σας το πει ο κόσμος  που αγαπά αυτήν την ομάδα μόνο για το σήμα και το όνομα πλέον. 

2 σχόλια:

  1. Βασίλη δεν καταλαβαίνουν, όποιος και να τους το πει και όπως και να το πει! Είναι γλυκειά η ...τάνα η καρέκλα κι ακόμη πιο γλυκά τα χρήματα, εν μέσω κρίσης μάλιστα!

    Και επειδή οι συγκυρίες τους βοηθούν και τους εξυπηρετούν, δεν νομίζω ότι θα απαλλαγούμε εύκολα απ αυτούς. Από τη στιγμή μάλιστα που έχουν οργανώσει και δέσει τον μισθοφορικό τους στρατό, το θεωρώ απίθανο.

    Ίσως πάλι αυτά που βιώνουμε να είναι και τα τελευταία άσχημα όσον αφορά την ομάδα. Μπορεί αυτός που επί 2 και πλέον χρόνια καθημερινά σχεδόν μας εξευτελίζει για να πάρει την ... εκδίκησή του, να κουράστηκε και να σταματήσει να υποβάλλει σ αυτό το μαρτύριο όλους εμάς που δεν φταίμε σε τίποτα να βιώνουμε αυτήν την κατρακύλα της ομάδας μας...

    Ευελπιστώ ότι σύντομα θα ξεκινήσει η πορεία απεγκλωβισμού της ομάδας από τη συμμορία που μας γ@μ@ει καθημερινά την ψυχολογία.

    Αλήθεια είναι ότι το τελευταίο μεγάλο διάστημα είχα χάσει την οποιαδήποτε ελπίδα μου για ανάκαμψη των πραγμάτων. Εδώ και λίγες μέρες η αισιοδοξία αρχίζει να επανέρχεται. Μπορεί και να κάνω λάθος, μπορεί και όχι. Θα δείξει...

    Όπου βγαίνει έστω λίγος καπνός, σίγουρα υπάρχει και φωτιά. Το θέμα είναι να μην προλάβει να επέμβει η ... πυροσβεστική................!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τα γράφω πρώτα γιατί δεν θα μου φταίει ο ελάχιστος για τον πάγκο του Παναθηναϊκού Αναστασίου αλλά αυτοί που τον προσέλαβαν και επίσης γιατί δεν θέλω να λέω πως σκότωσα πεθαμένο(πες πως είμαι φιλόζωος και τους δίνω με όσα γράφω την επιλογή να φύγουν πριν τους "φύγουν")

      Ξέρεις πως η φωτιά είναι περίεργο πράγμα. Εκεί που κάποιοι νομίζουν πως την σβήνουν κάπου βρίσκει λίγο οξυγόνο και φουντώνει πιο πολύ. Έτσι αν ξεκινήσει κάπου κλειστά και δεν σβήσει από μόνη της τότε αν πάνε τα «παιδιά» να ανοίξουν την πόρτα για να την σβήσουν με κουβάδες τότε θα καούν ολοσχερώς.

      Διαγραφή