Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Τι μου θυμίζει το «δώρο», τι μου θυμίζει


Βγήκαν όλοι οι ΑΡΔ και τα ΦΑΡΤ και μας έπρηξαν τα ... συκώτια πως ο «μέγας» Αλαφούζος έκανε δώρο στον Παναθηναϊκό το Απήλιον. Επειδή όμως εγώ έχω καλή μνήμη και το έχω ξαναγράψει πολλές φορές θυμήθηκα ακόμη έναν «δωρητή».

Για πατήστε να δείτε ποιος άλλος έκανε δωράκι στον Παναθηναϊκό και τελικά το «δώρο» πληρώθηκε από τα ταμεία της ΠΑΕ. 

Τόση προπαγάνδα ούτε οι απόγονοι του στόλου δεν δέχονται. Θυμίζουν εποχές που οι Ρώσσοι και οι Αμερικανοί δεν προλάβαιναν να κάνουν προπαγανδιστικό πόλεμο, μόνο που εδώ έχουμε μόνο την μία πλευρά. Θυμάμαι το ανέκδοτο 
"Λίγο μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου ο Αμερικανός Πρόεδρος προκαλεί σε αγώνα δρόμου το Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Αμερικανός ανακηρύσσεται νικητής του αγώνα. 

Μερικοί από τους τίτλους των Αμερικανικών εφημερίδων την επόμενη μέρα ήταν :
Θρίαμβος του Καπιταλισμού επί του Κομμουνισμού, άλλη μια νίκη του αμερικανικού τρόπου ζωής.
Ο πρόεδρος μας άφησε μίλια πίσω του το ρώσο ομόλογο του.

Ένα χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο μιας σοβιετικής εφημερίδας, που σχολίασε το ίδιο γεγονός ήταν :
Σε αγώνα δρόμου μεταξύ του γ.γ. του κομμουνιστικού κόμματος και του προέδρου της Αμερικής, ο σύντροφος βγήκε δεύτερος και ο αμερικανός ομόλογος του προτελευταίος."
Έτσι πάνε να μας παραμυθιάσουν με την «φοβερή» αυτή κίνηση να πάμε κάπου χειρότερα από πριν και πιθανότατα να την πληρώσει πάλι η ΠΑΕ και όχι τα φυσικά πρόσωπα.

Μην ακούτε, βλέπετε ή διαβάζετε ότι σας πασάρουν χωρίς να το ελέγχετε. Ομοίως αν με βρείτε κάπου λάθος έχετε το δικαίωμα και παράλληλα την ηθική υποχρέωση να με κράξετε όσο θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου