Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Χριστός Ανέστη

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΡΦΙΑ

Χρόνια πολλά και σε όσους γιορτάζουν σήμερα το όνομά τους. Ανέστηδες-Ανεστούλες, Αναστάσιοι-Αναστασίες, Πασχάληδες-Πασχαλίνες, Λάμπροι-Λαμπρινές και Χαρίσιοι να χαίρεστε τη γιορτή σας και να έχετε κάθε καλό. 
Πάντα γεμάτοι αγάπη, υγεία και ευτυχία.


διαβάστε παρακάτω μόνο αν έχετε όρεξη για κείμενο σχετικό με την θρησκεία μας

Χριστός Ανέστη αδέρφια.
Δύο μόνο λέξεις που κρύβουν πολλαπλή ομολογία.
Ανέστη, άρα υπήρξε(1), σταυρώθηκε(2), θυσιάστηκε για όλο τον κόσμο(3) και τελικά αναστήθηκε(4).
Πολλαπλή ομολογία Πίστης, η οποία δεν μπορεί να κατανοηθεί από την ανθρώπινη λογική.
Πως ο Θεός γίνεται να έρθει στη γη σαν Άνθρωπος; Πότε άλλοτε ένας θεός άφησε ανθρώπους να τον τιμωρήσουν(είτε ήταν αθώος είτε ένοχος); Πότε στο παρελθόν ένας θεός θυσιάστηκε για τον κόσμο;(συνήθως γινόταν το αντίθετο) Υπάρχει άλλη περίπτωση που με αποδείξεις αναστήθηκε κάποιος άλλος πλην του Χριστού; Μπορεί ο άνθρωπος να νικήσει τον θάνατο; 

Έτσι για όλα αυτά τα «παράλογα» όταν συναντάτε κάποιον μεταδώστε του το μήνυμα της Ανάστασης, Χριστός Ανέστη. Και όταν σας το μεταδώσουν εσάς τότε απαντήστε με την ψυχή σας, Αληθώς Ανέστη. Αφού ο Θεός έχει νικήσει τον θάνατο(όχι μία, αλλά περισσότερες φορές μέσα από τα αναρίθμητα θαύματά του) γιατί να απογοητευόμαστε όταν οι άνθρωποι(γιατροί) δεν μπορούν να μας βοηθήσουν;


Μην ξεχνάτε πως δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειοι, αλλά να πιστεύουμε με την ψυχή μας. Ο πρώτος που μπήκε στον Παράδεισο ήταν ο ληστής...και η πόρτα δεν κλείνει για κανέναν που θέλει να την διαβεί.

Χριστός Ανέστη αδέρφια και σας εύχομαι να βιώσετε εσείς και οι οικογένειές σας τη δική σας Ανάσταση και το δικό σας Πάσχα. Να κάνετε το δικό σας πέρασμα από τους «παλιούς» εαυτούς στους «νέους», γεμάτοι αγάπη και ελπίδα.

ΥΓ. Προσοχή σε όσους το μεσημέρι φάτε και πιείτε. Μην οδηγήσετε αν δεν νοιώθετε καλά, δεν περισσεύουμε για να σπαταλάμε ανθρώπινες ζωές.

2 σχόλια:

  1. Αληθώς Ανέστη!

    Υγεία, αγάπη, ευτυχία, χαρές, επιτυχίες και ότι άλλο ποθείς σε σένα και την οικογένεια σου αδελφέ!

    Επίσης αστείρευτο πάθος και όρεξη για να συνεχίσεις τον αγώνα που έχεις αρχίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ αδερφέ μου για τις ευχές.

      Όσο θα υπάρχουν Παναθηναϊκοί και όχι βάζελοι(όπως άκουσα κάποιον χθες να αυτοαποκαλείται) και θα μπορώ, θα συνεχίζω. Αυτό είναι κάτι μεταξύ σε υπόσχεση, δέσμευση και «υποχρέωση» απέναντι σε όλους όσους με βοήθησαν και με στήριξαν από την αρχή(όχι του blog, αλλά από όταν ξεκίνησα τις επιστολές).

      Διαγραφή