Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Μία μέλισσα τον Αύγουστο

Δεν θα μπορούσα να περιγράψω καλύτερα τον φετινό Παναθηναϊκό. Η θεατρική παράσταση που έγινε ταινία μου δίνει τον καλύτερο παραλληλισμό. Ο ήρωας, ωραίος τυπάς με γυναίκα και γκόμενα και πετυχημένος, μετατρέπεται σε έναν χοντρό χέστη, αφού πρήζεται με το τσίμπημα της μέλισσας.

Το ίδιο ακριβώς βλέπω στον Παναθηναϊκό φέτος. Οι ίδιοι παίκτες στην Εθνική είναι ήρωες και στον Παναθηναϊκό χέστηδες. Τα μπακ(πλην του Λουκά) στην Εθνική είναι άνετοι, ανεβαίνουν ψηλά, σκοράρουν, δεν χάνουν μονομαχίες. Στον Παναθηναϊκό όμως η άμυνα είναι παιδική χαρά(χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σπυρόπουλος). Ακόμη και τα χαφ έχουν την ίδια συμπεριφορά(εξαιρώ τον Λάζαρο-χαφ είναι όχι επιθετικός- που προσπαθεί αλλά δεν επιτυγχάνει κάθε φορά). Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Κατσουράνης, που βρίσκεται στην έξοδο, και ο Κάρα, που είναι στην Αγγλία τώρα. Και οι δύο στην Εθνική έδιναν το κάτι παραπάνω και δεν ήταν η συμπεριφορά τους αυτή αλλά οι συμπαίκτες τους. Όταν έχεις να κάνεις με μπακ από το λιμάνι που σου δημιουργούν προβλήματα πρέπει να τα καλύψεις στο κέντρο και το έκαναν τέλεια. Δεν θα γράψω για επιθετικό καθώς ο κοιμώμενος Πορτογάλος έχει απαξιώσει τον Πετρογκόλ λες και οι Τοτσέ-Φορναρόλι είναι καλύτεροι.

Καλός ο παραλληλισμός αλλά ας ασχοληθούμε και λίγο με το σημερινό ντέρμπι. Την  ομάδα την έχουμε δει φέτος, αν προηγηθεί κάθεται πίσω μέχρι να ισοφαριστεί(μάλλον αυτές τις οδηγίες δίνει ο κόουτς) και αν βρεθεί πίσω φορτσάρει μετά το 70ο λεπτό. Αν ισοφαρίσει όλοι λένε το κλασικό "Αν είχαμε λίγο χρόνο ακόμα..." ή "Αν είχαμε σκοράρει νωρίτερα...". Ο προπονητής κλασικά ρίχνει τις ευθύνες στους παίκτες. Σήμερα περιμένω να δω μία ομάδα που θα κατεβεί για να μην χάσει, άσχετα με τις δηλώσεις που έχουν γίνει. Στα λόγια όλα είναι εύκολα, στην πράξη όμως; Στην πράξη η ομάδα είναι άτολμη, χωρίς αυτοματισμούς, αγύμναστη και απείθαρχη. Απέναντί μας θα βρούμε μία ΑΕΚ που το ρόστερ της θυμίζει ομάδα νέων και όχι επαγγελματική. Βέβαια η ΑΕΚ θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, θα έχει ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ στον πάγκο. Με τον Λίνεν να προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ότι θετικό που μπορεί να προσφέρει ο κάθε νεαρός που έχει στη διάθεσή του, τους προσαρμόζει έτσι ώστε πρώτα να μην χάσει και έπειτα να καταφέρει να σκοράρει. Οι νεαροί αυτοί παίκτες, όπως ακριβώς και οι Μαυρίας, Φουρλάνος, Λαγός, Χουχούμης, Καπίνο θέλουν να δείξουν πως αξίζουν να παίζουν στην αρχική 11άδα και πως δεν υστερούν σε τίποτα από τους προκατόχους τους.(δεν ξεχνώ στην Κρήτη τον αντικαταστάτη του Σπυρόπουλου που του έκανε μάθημα πως παίζεται η θέση) Αν μπορέσουν να πάρουν μεταγραφή αυτά τα πιτσιρίκια της ΑΕΚ θα έχουν ήδη πετύχει παραπάνω από όσα φανταζόντουσαν πριν λίγους μήνες. Έτσι στα δικά μου μάτια σήμερα θα έχουμε ένα ντέρμπι, μάλλον άτεχνο αλλά ντέρμπι. Στην αρχή της χρονιάς πίστευα πως θα κάνουμε πλάκα με αυτή την ΑΕΚ αλλά πρόλαβε ο αντίπαλος και άλλαξε προπονητή, σε αντίθεση με εμάς που κρατάμε αυτόν που μας καταδίκασε στην Ευρωπαϊκή αφάνεια και την Ελληνική απαξίωση.

ΥΓ Όσο για πρόβλεψη για το ματς, 0-0 ή 1-1. Τι να σκεφτώ με 0-4-0 στα εντός έδρας;
ΥΓ2 Θα το γράφω κάθε φορά για τους ηλίθιους. ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΑΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, είτε παίζει απέναντι στην Δόξα Κρανούλας, είτε απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουν. Δυστυχώς τα θέλω μου δεν είναι ίδια με αυτά που πιστεύω πως θα γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου