Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Θα καταπιούν τη γλώσσα τους

Σήμερα είναι μία μοναδική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό και το νέο του προπονητή. Έχει να αντιμετωπίσει μία ομάδα που έχει αποκτήσει τον τίτλο του πελάτη δικαιωματικά. Δεν θα καθίσω να γράψω νίκες, γκολ, διαφορά τερμάτων γιατί αυτά τα έκανα παλιότερα και δεν θα επαναλάβω τα ίδια πράγματα. Απλά να σας θυμίσω πως όταν δεν χάνει με διαφορά τουλάχιστον δύο γκολ τότε μπορεί να πανηγυρίζει.

Ο «πληγωμένος», από τον φευγάτο Πορτογάλο, Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία του να παίξει πρώτη φορά ποδόσφαιρο αντίστοιχο της αξίας των παικτών του και μάλιστα απέναντι στον δεύτερο του πρωταθλήματος. Οι παίκτες της ομάδας δεν είναι κακοί, έχουν εμπειρίες, έχουν κίνητρο και πλέον έχουν και ΚΑΝΟΝΙΚΟ προπονητή. Είχα βαρεθεί να ακούω για το κακό ρόστερ του Παναθηναϊκού, ειδικά όταν το άκουγα στις γκέλες από τις μικρές ομάδες με έπιανε τρέλα. Τι λέτε ρε φωστήρες της κακιάς ώρας που είναι κακοί οι παίκτες μας. Είδατε με ποιους παίκτες είναι πρώτος ο gay, με τι ομάδα είναι δεύτερος ο μΠάοκ και ποιες ομάδες μας κέρδισαν ή πήραν ισοπαλία; Ομοίως ας δούμε τι εμπειρίες είχαν οι μέχρι σήμερα αντίπαλοί μας και ας μου πει κάποιος γιατί ο "κοιμήσης" έβλεπε πιο έμπειρη την ομάδα του Οφη.

Ας αφήσω όμως το παρελθόν και τις τρελές εμπνεύσεις ενός «κανονικού»(εδώ γελάμε) προπονητή και ας έρθω στο παρόν. Όλοι οι παίκτες έχουν κίνητρο. Δεν εξαιρείται κανείς, ούτε ο Καρνέζης που είναι ο καλύτερος του Παναθηναϊκού φέτος. Πρέπει όλοι να αποδείξουν πως η κακή πορεία της ομάδας δεν είναι δικό τους λάθος αλλά του πρώην προπονητή. Το σίγουρο είναι πως δεν θα μάθουν αυτοματισμούς και κομπίνες μέσα σε λίγες μέρες, ούτε θα είναι στη φυσική κατάσταση που θα έπρεπε να είναι. Είναι όμως υπό την καθοδήγηση ενός ανθρώπου που γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πως να το κάνει. Αυτοί πρέπει να αποδείξουν πλέον πως δεν είναι ελέφαντες και ο Χ.Ρ.Ρότσα είναι αυτός που θα τους βοηθήσει να το κάνουν. 


Η ευκαιρία είναι ο σημερινός αγώνας. Ο μΠάοκ είναι δεύτερος και όλοι εδώ πάνω, στη Θεσσαλονίκη, θέλουν να τον δουν να κάνει δύο σερί νίκες και να πηγαίνει για την πρώτη θέση. Δεν τους αδικώ καθώς υπολόγιζαν πως θα έρθουν στο ΟΑΚΑ και θα αντιμετωπίσουν έναν Παναθηναϊκό που θα ήταν στημένος από έναν επικίνδυνο άνθρωπο που δήλωνε προπονητής. Η αλλαγή προπονητή και η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Χ.Ρ.Ρότσα προκάλεσε προβληματισμό και απογοήτευση στους οπαδούς του μΠάοκ. Πλέον δεν θα μπει ένα αμυντικό χαφ στην άμυνα, ειδικά αν είναι νέος, και δεν θα αλλάζουν θέση τα επιθετικογενή χαφ κάθε πέντε λεπτά. 

Για να κλείσω αυτά που σκέφτομαι για σήμερα θα κάνω την πρόβλεψή μου για το παιχνίδι. Νίκη με δύο γκολ διαφορά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και να σκοράρει ο Λουκάς, είναι πελατάκι του ο μΠάοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου