Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Γαϊδούρια-Ελέφαντες σημειώσατε 1

Όχι δεν ήταν κάποιος αγώνας μεταξύ ζώων(ή και μπορεί να ήταν!!!) μια και αυτά τα ζώα είναι το παλιό έμβλημα των Δημοκρατικών(εδώ γελάμε) και των Ρεπουμπλικανών. Χθες είχαμε εκλογές στις ΗΠΑ και σήμερα νωρίς το πρωί είχαμε ήδη το τελικό αποτέλεσμα. Νίκησαν οι Δημοκρατικοί. ΟΥΑΟΥ...

Republican Party
Όποιος σκεφτεί το απλοϊκό «και τι μας νοιάζει/κόφτει/ενδιαφέρει εμάς το αποτέλεσμα στις εκλογές στις ΗΠΑ;» μάλλον βγήκε από άλλο ανέκδοτο. Όλο τον κόσμο τον αφορά αυτό το αποτέλεσμα, όχι άμεσα αλλά έμμεσα. Μπορεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ να τους αφορά τι σκοπεύει να κάνει ο Μ.Χ.Ομπάμα αλλά όλος ο κόσμος περιμένει να δει τι πολιτική θα ασκήσει σε διεθνές επίπεδο ο επανεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δεν διαφέρουν πολύ οι τακτικές που ασκεί ο πρόεδρος αν είναι Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικανός. Ποιος νοιάζεται αν θα κάνει πόλεμο γιατί απλά «έτσι θέλει» ή αν θα ψάξει να βρει μία δικαιολογία(πχ η παγκόσμια τρομοκρατία ή οι κακοί ηγέτες); Θα έχει ο πλανήτης πάλι έναν παγκόσμιο νταβατζή και στην περίπτωσή μας δεν θα αλλάξει προσωπείο, θα μείνει ο ίδιος επικεφαλής.

Ειλικρινά πάντως είναι να απορεί κανείς πως σήμερα το ΧΑΑ δεν είχε ράλι ανόδου, εκτός και αν είχε προεξοφλήσει την επανεκλογή του Ομπάμα στην προεδρία. Για την Ελλάδα μας η επανεκλογή αυτή έχει σημασία. Όχι δεν θα συμπεριλάβω την Ελλάδα και τους κατοίκους της στο σύνολο των Ευρωπαίων που τον υποστήριζαν. Οι λόγοι που η επανεκλογή αυτή είναι σημαντική για τις εξελίξεις στην χώρα μας είναι άλλοι. Οι ΗΠΑ είναι αυτές που ελέγχουν το ΔΝΤ και είναι ο πρόεδρος(ο υπ. οικονομικών του) που πρότεινε την μείωση στο 50% του Ελληνικού χρέους σε αντίθεση με την πολιτική της Γερμανίας. Βλέπεις είναι δύσκολο να βλέπεις μία χώρα-δούλα να κάνει τόσα πολλά λάθη σε πολιτική και οικονομία που τα συστημικά της κόμματα-πόρνες των ΗΠΑ  να τείνουν να γίνουν κομπάρσοι στο νέο δίπολο τΣύριζα-Χρυσής Αυγής. Σε όλα αυτά δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε και την καρατόμηση του υπ. Άμυνας της Ρωσίας από τον Β.Πούτιν. Ο λόγος; Μα αφού έχει χάσει την Λιβύη δεν κινήθηκε για να προλάβει τις καταστάσεις στη Συρία και δεν έχει κάνει τίποτα για να προσεγγίσει την Ελλάδα(η γείτονες Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία είναι στο άρμα των ΗΠΑ). Λέτε ο Βλαδίμηρος να μην θέλει να εξασφαλίσει το μέλλον της Ρωσίας και απλά να του έκανε καψόνια; Σε όλα αυτά η πιθανή εκλογή(μάλλον ευτυχώς που δεν έγινε) του Μ.Ρόμνεϋ στην προεδρία θα είχε ως συνέπεια έναν «εύκολο» πόλεμο στην περιοχή.

Κλείνοντας θα πω για ακόμη μία φορά κάτι απλό που όμως πρέπει να γίνει πράξη(είπαμε η επανάληψη είναι η μαμά της μάθησης και η πράξη η γιαγιά της). Μην περιμένεις από κανέναν να σε βοηθήσει και να σε σώσει. Αν δεν προσπαθήσεις θα σβήσεις όπως και άλλοι λαοί με πολιτισμούς θαυμαστούς πριν από εσένα ή θα καταντήσεις σαν τους ιθαγενείς της Β.Αμερικής, τους Ινδιάνους, να είσαι το θέαμα των κατακτητών. Έλληνας είσαι, δεν γίνεται να είσαι άβουλος δούλος εγχώριων και ξένων «νταβατζήδων».

ΥΓ Επειδή από τα στατιστικά βλέπω πως κάποιοι αναγνώστες του blog είναι από τις ΗΠΑ θα τους παρακαλούσα αν έχουν να συμπληρώσουν ή να σχολιάσουν κάτι να το κάνουν μιας και θα μας/μου προσφέρουν επιπλέον γνώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου