Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ένα πολιτικό σενάριο με αθλητικές προεκτάσεις

Στη Θεσσαλονίκη ακούγεται πολύ ένα σενάριο. Λίγο τρελό, λίγο λογικό, πιθανό και απίθανο μαζί.
Βρέθηκα να ακούω πολιτική συζήτηση που συμμετείχαν ένας αριστερός, ένας πασόκος και ένας δεξιός και δεν είναι ανέκδοτο. Όλοι αυτοί συμφώνησαν στο συμπέρασμα που εγώ κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου αμφισβήτησα.

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε πρόταση για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι Κινέζοι πήρανε τον Πειραιά και εδώ ξεκινάει το σενάριο. Σύμφωνα με τους τρεις συνομιλητές στη Θεσσαλονίκη θα ανέβει για επένδυση ο γιος του Σωκράτη και εγγονός του Πέτρου. Το σενάριο λέει πως η εντολή δόθηκε από την πρεσβεία χώρας-νταβατζή του πλανήτη που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σε τέτοιες εντολές δεν χωρούν αντίλογοι και συναισθηματισμοί του τύπου "Μα εγώ είχα τον ... και τώρα θα πάρω μαζί με το λιμάνι και τον Άρη;". Ναι ακριβώς αυτό λέει το σενάριο που κυκλοφορεί στην πιάτσα. Ο Πετράκης θα έρθει για λογαριασμό των Γιάνκηδων να πάρει την εκμετάλλευση του λιμανιού και μαζί θα δώσει πνοή στον ετοιμοθάνατο θεό του πολέμου.

Αλήθεια ή ψέμα; Δεν μπορώ να απαντήσω. Θα το προχωρήσω όμως λίγο βάζοντας και άλλα κομμάτια στο παζλ. Ο Ιβάν δρα με την υποστήριξη της Ρωσίας, ο Πετράκης θα έχει(λένε) την στήριξη του αντίπαλου δέους και θα χτυπηθούν αλύπητα. Πολύ άδειο το παζλ όμως μόνο με τους δύο τους. Δεν πρέπει να προσθέσουμε και τον Τίγρη που δίνει εγγυήσεις για την ΑΕΚ αλλά πλέον εμπλέκεται και με τον ΟΠΑΠ και ασκεί πιέσεις στον μπαμπά του Πετράκη μέσω του ΟΠΑΠ; Αν προσθέσει κάποιος και τον Σκατοσακούλα με τα σχέδιά του τότε... Τότε μόνο το καλύτερο μαγαζί έμεινε αδειανό. Ο Αλ Αφ και οι φίλοι του μόνο επενδυτές δεν είναι. Ούτε και σωτήρες είναι. Μου θυμίζουν τον ξυπόλητο πρίγκηπα με τον Βουτσά. Αλήθεια όμως γιατί το μαγαζί με την μεγαλύτερη υπεραξία(αέρα, φήμη και πελατεία) έχει μείνει εκτός παιχνιδιού; Ούτε αυτό μπορώ να το απαντήσω. Αν το ήξερα ίσως να έβγαζα χρήματα από το ΧΑΑ, αλλά δυστυχώς δεν το γνωρίζω.

ΥΓ Μην ξεχνάτε πως όλα ξεκίνησαν από ένα σενάριο. Μπορεί και να μην ισχύει η εμπλοκή του Πετράκη και των Γιάνκηδων...Λέτε;
ΥΓ2 Bonus ατάκα από μΠαόκι. "Ο Σωκράτης δεν θέλει να πάρει ο Ιβάν το λιμάνι για να μην γίνει ο μΠαοκ μεγάλος και ξεπεράσει τον Ολυμπιακό." Η επιστήμη δεν πρόλαβε να σηκώσει τα χέρια ψηλά, την είχε πυροβολήσει νωρίτερα.

2 σχόλια:

  1. Σ' ένα κράτος που κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει τα επόμενα 10 δευτερόλεπτα, μην ψάχνεις και τόσα πολλά Βασίλη.
    Αυτά είναι προβλήματα για επίπεδο Ευκλείδη και άνω, όχι για εμάς τους κοινούς θνητούς.

    Καλή Κυριακή και καλό μήνα να έχουμε όλοι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει μία τακτική που λέει πως αν κάτι θέλεις να το κρύψεις, μην το κρύβεις. Κάτι που βγαίνει σαν πληροφορία μπορεί να είναι μέρος σχεδίου ή απλά φήμη. Ας το έχουμε στην άκρη του μυαλού μας όπως και να είναι(είτε φήμη είτε αλήθεια) γιατί πιθανόν να μας βοηθήσει στο μέλλον.Εγώ πάντως δεν θέλω να δω τον Πετράκη στη Θεσσαλονίκη.

      Καλό υπόλοιπο Κυριακής και με το καλό να έρθει αύριο ο Ιούλης.

      Διαγραφή