Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Και ‘συ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ φάε τις σάρκες σου

Είχα την χαρά και την ευχέρεια να βρεθώ φέτος για 4 μέρες στη Θάσο, σε ένα μέρος που βρέθηκα και πέρσι. Οι εντυπώσεις που μου άφησε φέτος είναι ανάμεικτες και δυστυχώς δεν είναι οι ίδιες οι περσινές.

Σε έναν τόπο που φέτος η πληρότητα ήταν μεγάλη, σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια, η συμπεριφορά των επαγγελματιών στην πλειοψηφία τους ήταν κακή. Με λαμπρή εξαίρεση μία ταβέρνα στην Παναγιά όπου αλλού και αν πήγα να φάω ή να πιω έναν καφέ ή μία μπύρα απογοητεύτηκα από τις τιμές. Ο καφές από πέρσι πήρε μισό ευρώ πάνω. Η κρέπα κάνει 4,40 αν την φας επί τόπου και 2,50 αν την πάρεις πακέτο!!!!!! Το φαγητό αισθητά πιο ακριβό στις περισσότερες περιπτώσεις και επιπλέον οι ξενοδόχοι βρήκαν τη χαρά τους. Εκεί που πέρσι πλήρωνες 40 ευρώ τη βραδιά φέτος την πληρώνεις 50-55. Μπορείς να βρεις πιο φθηνά, πιο ακριβά, στην τιμή που ψάχνεις αλλά στα πρώτα δεν έχεις τα στοιχειώδη και τα δεύτερα δεν συμφέρουν πλέον. Ακόμη και σε αυτά με τα 55 ευρώ η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Μπάνιο μόνο για λεπτούς εως «απολειφάδια». Νιπτήρας που στηρίζεται από θαύμα και πόρτα που την κλειδώνεις για να κλείσει. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό.

Το χειρότερο που μου έμεινε φέτος είναι πως σε όσα μαγαζιά και αν πήγα, αν δεν ήταν οικογενειακές επιχειρήσεις, απασχολούσαν αλλοδαπούς. Καλά ρε ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ μετά θα φωνάζεις γιατί τα δικά σου παιδιά είναι άνεργα, γιατί τα δικά σου εγγόνια δεν βρίσκουν εργασία εδώ και χρόνια, αλλά εσύ δεν θέλεις να απασχολήσεις ΕΛΛΗΝΕΣ. Προτιμούν οι περισσότεροι Αλβανούς και κάποιους που να γνωρίζουν Σλάβικα(Γιουγκοσλάβικα, Βουλγάρικα, Ρώσικα, Σκοπιανά). Δηλαδή δεν υπάρχουν αντίστοιχοι Έλληνες; Ας μην ψάχνουμε μετά την αιτία που η κάθε κυβέρνηση ασελγεί στον λαό αδιαφορώντας για τις όποιες αντιδράσεις γιατί οι ίδιοι είμαστε αυτοί που αντί να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο δίνουμε χείρα βοηθείας στους αλλοδαπούς, παράνομους και νόμιμους. Αν κάποιοι δεν αλλάξουν μυαλό δεν θα το τιμήσω το νησί για αρκετό καιρό, κάτι που θα κάνουν μάλλον και αρκετοί ακόμα. Δεν είναι λύση η τόσο μεγάλη αύξηση των τιμών σε τέτοιες εποχές όταν δεν έχεις να προσφέρεις κάτι καλύτερο από πέρσι με μόνο σκοπό να κερδίσεις όσα δεν κέρδισες ή και έχασες τα προηγούμενα χρόνια. Αντίστοιχα δεν είναι τρόπος να αυξήσεις τα έσοδά σου πληρώνοντας λιγότερα σε αλλοδαπούς γιατί μελλοντικά το πρόβλημα επιστρέφει σε εσένα.


ΥΓ Γιατί αυτοί που λένε πως ψάχνουν το παραεμπόριο δεν πήγαν να ψάξουν τις παραλίες; Τόσοι μαύροι, τόσοι Πάκι και τόσοι Ασιάτες κόβουν αποδείξεις για να αποδώσουν το νόμιμο φόρο στο Κράτος ή μήπως τα προϊόντα τους έχουν τα νόμιμα παραστατικά και δεν είναι λαθραία; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου