Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Τρεις βαθμοί … μυωπίας

Μόνο οι τυφλοί και οι άσχετοι με το άθλημα χάρηκαν αν είδαν το παιχνίδι. Από όλο το παιχνίδι κρατάω δύο στοιχεία μόνο. 1. Τους 3 βαθμούς της νίκης και  2. Την εξόφθαλμη εύνοια του γαυροκόρακα. Ναι, ζήσαμε να το δούμε και αυτό. Ο Ευθυμιάδης να παίζει τον Παναθηναϊκό από 60-40 ως 70-30 υπέρ. Είτε κάτι  έχει γίνει στο παρασκήνιο, είτε οι ίδιοι οι γαύροι αισθάνονται την ανάγκη ύπαρξης του Παναθηναϊκού στην πρώτη κατηγορία και μάλιστα όχι σε εξευτελικά μεγάλη απόσταση από αυτούς όπως την περσινή χρονιά(-37).


Ας ξεκινήσω από την αρχή και να σχολιάσω τα όσα είδα αλλά κυρίως τα όσα δεν είδα.
Το πέναλτυ στο 3 είναι πέναλτυ, αλλά αν ήταν εις βάρος μας θα αρχίζαμε τα «αυτά γίνονται συνέχεια στην περιοχή», «σιγά μωρέ το τράβηγμα» κλπ, κλπ…Ο Παναθηναϊκός μετά εξαφανισμένος, χωρίς σουτ, χωρίς τελικές και φτάνει κάπου στο 37 να κάνει σουτ ο Μπαϊράμι(ο Αλβανοφασίστας), διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή άουτ. Γιατί γράφω για το 37 ο λεπτό; Γιατί δίπλα μου είχα έναν ΒΛΑΚΑ και ΑΜΠΑΛΟ πατέρα που μαζί με τον έφηβο ΒΛΑΚΑ και ΑΜΠΑΛΟ γιο του έβλεπαν το παιχνίδι και εκεί φωνάζει ο γιος «Φάουλ, να δώσει φάουλ» σε μία φάση που δεν τον ακούμπησε καν ο αμυνόμενος παίκτης του Παναιτωλικού. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δέχεται το δώρο του Ευθυμιάδη να μην αποβάλει τον Μαρινάκη όταν αυτός προσπάθησε να κόψει … το ποδόσφαιρο στον αντίπαλό του. Άλλο η μπαλίτσα στην αλάνα και άλλο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αγορίνα μου. Στον Παναθηναϊκό παίζεις και όχι στα Άσπρα Χώματα ή τα Μαύρα Χιόνια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά και μέχρι την αποβολή του Δάρλα(πάλι αν γινόταν αντίστοιχη φάση θα ερευνούσαμε τον ορισμό της κόκκινης και πως δεν είναι σε καμία περίπτωση αφού ήταν σε μία ευθεία με άλλους αμυντικούς και άλλα πολλά)  αλλά και μέχρι το 2-0 έδειχνε να είναι η μοναδική ομάδα που υπάρχει στο γήπεδο. Το 2-0 το έκανε ο Μπεργκ μετά από σέντρα του Μαρινάκη και σουτ σε κενή εστία. Σε επόμενο σουτ, όχι σε κενή εστία, αστόχησε. Ο Μπεργκ γλίτωσε και μία κίτρινη κάρτα από τον γαυροκόρακα όταν ενώ άκουσε το σφύριγμα του οφσάιντ συνέχισε την φάση και σκόραρε. Δεν έχω να σχολιάσω και κάτι θετικό. 94 λεπτά που συναγωνίζονται ποιο είναι το χειρότερο από τα υπόλοιπα.

Η ομάδα με τα πράσινα είχε σύστημα, το σύστημα πλημύρα. Χωρίς να ξεχωρίζουν οι γραμμές, χωρίς να ξέρουν τους ρόλους τους οι παίκτες. Με παίκτες ασύνδετους που αν δεν ήξερα ποιες ομάδες  παίζουν και τι φανέλες φορούν θα νόμιζα πως  ο Παναθηναϊκός ήταν με τα κίτρινα, ειδικά μετά το 1-0 και μέχρι το 2-0. Πότε ξεκίνησε το παιχνίδι , πότε έφτασε το ημίχρονο και πότε έληξε το  κατάλαβα νε τον άσχημο τρόπο. Δεν θα σχολιάσω τους πιτσιρικάδες της Ακαδημίας αν και ο Μαρινάκης θα πρέπει να μάθει να κάνει τάκλιν. Ο Μέντες, ποιος Μέντες; Ο Αμπέιντ, ΓΤΠΚ._Ο Σίλντεφελντ, κακός. Ο Νάνο λίγος και άφαντος. Ο σακάτης, σκοράρει μόνο σε άδεια εστία και ο Κουτρουμπής θετικός μόνο στη φάση του κερδισμένου πέναλτυ.

Από εδώ και μπρος αν δεν βελτιωθεί θεαματικά η ομάδα αρνούμαι να ξαναδώ παιχνίδι της. Αν δεν είχα ασφάλιση θα χρειαζόταν να πληρώσω επίσκεψη σε οφθαλμίατρο. Ευτυχώς που είμαι πάλι στο ΙΚΑ(ΕΟΠΥ;;;;;;;;;;) Σημερινό συμπέρασμα, 3 βαθμοί πιο μακριά από τον υποβιβασμό και η «πενηνταρίσια» διαιτησία είναι τα μοναδικά που κρατώ, παρέα με το μικρό καλάθι προσδοκιών από την φετινή ομάδα.

ΥΓ Ένας πράκτορας προπό και δύο φίλοι του υποστήριζαν πως ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 3ος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Λέτε να είχαν δίκιο;

ΥΓ2 Συγνώμη για την καθυστερημένη ανάρτηση αλλά τεχνικά προβλήματα με ανάγκασαν να την κάνω σήμερα.

12 σχόλια:

  1. Καλημέρα Βασίλη.
    Απ΄το παιχνίδι μόνο οι 3 βαθμοί μένουνε.Ελπίζω να βελτιωθούμε γιατί δεν θα αντιμετωπίζουμε συνέχεια ομάδες με 9 απουσίες.Ο Μαρινάκης θα βελτιωθεί έχει δυνατότητες.Δυστυχώς μας φτάσανε στην διάλυση για να δούμε διαιτησία 50-50.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μάνο.

      Με 9 απουσίες οι αντίπαλοι και δεν μας είχε μόνο 50-50 και κάποιοι βγαίνουν και πανηγυρίζουν. Πόσο σε μικραίνουν Παναθηναϊκέ μου;

      ΥΓ Σίγουρα θα βελτιωθεί ο μικρός αλλά δεν χρειάζεται να κόψει την μπάλα σε κανέναν μέχρι τότε. Ειδικά για αυτόν έχω ακούσει τα καλύτερα και όπως και τους άλλους των ακαδημιών φέτος δεν θα τους κρίνω παικτικά|(εκτός από φάσεις όπως αυτή με το τάκλιν).

      Διαγραφή
  2. Μακάρι να διαψευθούμε αλλά φαίνεται ότι φέτος θα γελάσει ο κάθε πικραμμένος (ιδιαίτερα στα εκτός). Φάνηκε κάτι ύποπτο στο παρασκήνιο αλλά μάλλον εξυπηρετούνται σκοπιμότητες βραχύβιες. Από ποδόσφαιρο βλέπω να παλεύουμε για παραμονή αν και το οικονομικό θα λυγίσει πολλές ομάδες (ειδικά προς το τέλος του πρωταθλήματος).
    greenday13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην απελπίζεσαι αδερφέ γιατί τον Σεπτέμβριο ίσως χαμογελάσουμε(φήμες και όχι βάσιμες πληροφορίες). Αν δεν χαμογελάσουμε τότε θα προσπαθούμε να τραβηχθούμε από τα μαλλιά μας. Το οικονομικό κάζο θα το γλιτώσουν 4-5 ομάδες, gay-μΠάοκ-Ατρόμητος-Αστέρας-Ξάνθη. Όλοι οι υπόλοιποι την έχουμε άσχημα, ακόμη και οι απλές προϋποθέσεις της Σούπα Λίγδας είναι δύσκολο να καλυφθούν φέτος.

      Διαγραφή
  3. Ένα παιχνίδι πολύ βαρετό και με έναν Παναθηναικό επιεικώς απαράδεκτο.Όσο για το ότι ο γαύρος θέλει το "καλό" του Παναθηναικού μόνο σαν αστείο μπορώ να το δεχτώ.Ειδικά ο χοντρός αν μπορούσε μαζί με την αεκ να έβλεπε να πέφταμε και εμείς θα το έκανε.Δεν τους νοιάζει αυτούς τίποτα.Δεν υπολογίζουν τίποτα.Αν μπορούσαν να παίζουν μόνο με παραρτήματα θα το έκαναν.Πλάκα κάνουμε τώρα.Το κοράκι απλά έδωσε ότι έβλεπε.Αν παίζαμε στο οακα ίσως να μην έβλεπε το πέναλτι ή την κάρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γουστάρω να διαφωνώ μαζί σου, όπως παλιότερα και με τον disgo. Διαφωνώ μαζί σου σε αθλητικό επίπεδο και αυτό μου αρέσει διπλά.
      Αν δεν σκεφτεί, ο Σακτοσακούλας, να προστατέψει την Σούπα Λίγδα και το «επίπεδο» της τότε θα χάσει και αυτός χρήματα. Άλλο να σε θέλει δυνατό, όπως πολλοί Ολυμπιακοί θέλουν υγιή ανταγωνισμό, και άλλο να σε θέλει παρών στην κατηγορία και σάκο του μποξ.
      Αν υποστήριζες τον Παναιτωλικό πως θα την έβλεπες την μη αποβολή του Μαρινάκη και την αποβολή Δάρλα; Δεν παίζουμε με κανένα «βουνό» για να λέμε πως δεν μας έπαιξε η διαιτησία κλπ. Για να το γράψω διαφορετικά, εγώ είδα πως μας έπαιξε σαν να ήμασταν πέρσι πρωταθλητές.

      Διαγραφή
    2. Εγώ νομίζω πως απλά έπαιξε έδρα.Για την ακρίβεια έπαιξε λεωφόρο.
      Το σκεπτικό σου μου θυμίζει αυτό το επιχείρημα που λένε πολλοί ότι θέλουν δυνατούς τους αντιπάλους τους για να βλέπουμε καλό θέαμα και τέτοια.Δεν υπάρχει αυτό φίλε ΒΤΚ ή τουλάχιστον υπάρχει σε ελάχιστους ανθρώπους.Εδώ στην Ελλάδα πατάμε μόνο πάνω σε πτώματα.Ο χοντρός δεν λέω ότι θα ζητήσει τον υποβιβασμό του ΠΑΟ αλλά και να έρθει δεν θα τον χαλάσει.Εξάλλου όπως βλέπεις το "αντίπαλο δέος" στο πρωτάθλημα για τα μέσα ήδη έχει βρεθεί στο πρόσωπο του μπαοκ.Πριν λίγα χρόνια θα σκεφτόσουν πρωτάθλημα χωρίς την ΑΕΚ;

      Διαγραφή
    3. Μην το συνδέεις με τους δυνατούς αντιπάλους για το θέαμα. Ένα «καθίκι με τετράγωνη λογική» όπως θα με χαρακτήριζα σε θέματα βαθμών και τίτλων προτιμά την ουσία από το θέαμα, το μισό-μηδέν χωρίς φάσεις από το 3-3 με πλούσιο θέαμα. Από την άλλη το θίγω τόσο το ζήτημα αυτό γιατί αν χρειάζεται η ομάδα να παίζει ο ΓΑΥΡΟκόρακας έδρα με αντίπαλο γεμάτο απουσίες και νεοφώτιστο τότε ... έχουμε πρόβλημα. Αλήθεια περίμενες ο Ευθυμιάδης να παίξει έδρα; Ακόμη και με αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας;

      Εδώ σε βρίσκω λάθος όμως. Και το εδώ αφορά τη σύγκριση Παναθηναϊκού ΑΕΚ. Δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη, ούτε σε ιστορία αλλά ούτε και σε πλήθος οπαδών. Και η Nova δεν θέλει να χάσει τα «μηχανάκια» της και οι gay δεν θέλουν να δούνε να λιγοστεύουν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά. Οι συμπολίτες μου ακόμη δεν έγιναν τίποτα και οι πιο λογικοί το γνωρίζουν και δεν μιλάνε. Κρατάνε πισινή γιατί ο Σαββίδης τώρα αρχίζει να «γράφει» και αυτοί δεν έχουν δείγμα γραφής.

      Διαγραφή
    4. Καταρχάς συμφωνώ στην ποδοσφαιρική σου λογική.Το τόσο κυνηγημένο τσουκου τσουκου μπολ από τους δήθεν ογκόλιθους γαβροδημοσιογράφους ήταν χρόνια μπροστά.Το οποίο δεν ήταν και τσούκου τσούκου μπολ όπως το εννοούσαν αυτοί για να λέμε την αλήθεια και το οποίο έφτασε στο πικ του με την κατάκτηση του euro από την εθνική.Στο τσούκου τσούκου μπολ του ΠΑΟ βασίστηκε ο Ρεχαγκελ.
      Για την διαιτησία εγώ περίμενα στην λεωφόρο να μην μας αδικήσουν φέτος.Δεν χρειάζεται...
      Τέλος δεν έβαλα σε σύγκριση εμάς με την αεκ.Σαν υπολογίσιμο μέγεθος στα ποδοσφαιρικά του Ελλαδιστάν το ανέφερα το θέμα με την αεκ.

      Διαγραφή
    5. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε πουθενά με την ΑΕΚ ακόμα και σαν υπολογίσιμο μέγεθος την ΑΕΚ θα την έβαζα ένα με τον ΠΑΟΚ.
      Στα υπόλοιπα τι να γράψω επιπλέον, που ταυτίζομαι με όσα γράφεις.

      Διαγραφή
  4. Έτσι ακριβώς είναι Βασίλη πανηγυρίζουνε για μία νίκη με νεοφώτιστο και με απουσίες και μιλάνε για Λεωφόρο κάστρο κλπ χαζά που κάποτε τα λέγαμε για Αρσεναλ,Μπαρτσελόνα,Ρεάλ και η λίστα είναι πολύ μεγάλη..Κατάντιαα..!!Μόλις τελείωσε και το ματς του ΠΑΟΚ και μελαγχολήσαμε καθώς θυμηθήκαμε τον PANATHINAIKOS!!!
    Ελπίζω να ισχύουνε και οι φήμες για Σεπτέμβριο που είπες και χαμογελάσουμε επιτέλους γιατί οικονομικά ο ΠΑΟ μας δεν θα αντέξει άλλο.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περασμένα μεγαλεία... Εκεί που κάθονται άβουλα παιδάκια ήμασταν κάποτε και για 3 ώρες(το παιχνίδι, το ημίχρονο και το γλέντι μετά) δεν σταματούσαμε το τραγούδι. Ακόμη το θυμάμαι σαν χθες το 2-2 με την Ρεάλ στη Λεωφόρο. Πότε βάλαμε, πότε δεχθήκαμε χωρίς να το δούμε από την 13, δεν ήταν και μεγάλη-χρονικά- η απόσταση. Αλλά τώρα εμείς είμαστε ελεύθεροι και οι επιτυχίες ήταν μέρος της σκλαβιάς στους τύραννους της οικογένειας.
      Όλοι ελπίζουμε Μάνο τον Σεπτέμβριο να χαμογελάσουμε.
      Καλό βράδυ και σε εσένα.

      Διαγραφή