Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η Έξυπνη Μαϊμού

Κάποτε στη ζούγκλα υπήρχε μία μαϊμού μικρή που νόμιζε πως ήταν πιο έξυπνη από τις άλλες. Η μαϊμού αυτή τελικά όντως ήταν πιο έξυπνη από τις άλλες και αντί να είναι όλη μέρα με μία μπανάνα στο χέρι και να κάνει βόλτες στα δέντρα αυτή προτιμούσε να μιμείται τους ανθρώπους. Έκανε χειραψίες, καθόταν σαν άνθρωπος έκανε ότι μπορούσε για να τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων και το κατάφερε.

Οι άνθρωποι την  πρόσεξαν και την πήραν κοντά τους. Πρώτα της έβαλαν όμορφα ρούχα, έπειτα καπέλο και μετά της έδωσαν και ένα παιχνίδι στο χέρι. Με όλα αυτά δεν πρόσεξε ποτέ την αλυσίδα στο λαιμό και στο πόδι που της είχαν περάσει. Την έβγαζαν να κάνει το δικό της νούμερο σε πλατείες, καφενεία, πανηγύρια και έτσι αυτή χαιρόταν παραπάνω. Κάποια στιγμή η μόδα της πέρασε και τότε οι άνθρωποι την παράτησαν χωρίς να την φροντίζουν και αυτή που είχε ξεχάσει πως ήταν μαϊμού ψόφησε.

Ηθικό δίδαγμα
Πρέπει ο καθένας να γνωρίζει ποια είναι η φύση του και που ανήκει. Αν τα γνωρίζει αυτά τότε δεν θα επιθυμεί να γίνει κάτι άλλο από αυτό που ήδη είναι. Μπορεί μία μαϊμού να είναι έξυπνη και συνέχεια μαζί με ανθρώπους όμως άνθρωπος δεν θα γίνει ποτέ.

ΥΓ Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν πως είναι Παναθηναϊκοί και κάποιοι πως είναι και δημοσιογράφοι όμως τίποτα από τα δύο δεν θα γίνουν ποτέ.
ΥΓ2 Εξαιρετικά αφιερωμένο στη Λέτα και τα κορίτσια της.
ΥΓ3 Αν του βάλω και λίγες σάλτσες θα κερδίσω και σε διαγωνισμό παιδικού παραμυθιού.

13 σχόλια:

  1. Πρώτα της έβαλαν όμορφα ρούχα, έπειτα καπέλο και μετά της έδωσαν και ένα παιχνίδι στο χέρι.

    Τι μου θυμίζει;
    http://www.glory-days.gr/images/alafou_proskinima.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι δηλωμένος γαύρος.
      Γύρνα και δες το ΥΓ και το ΥΓ2

      Διαγραφή
  2. ....Και ξαφνικά, από χτες το βράδυ τέτοια ώρα περίπου, ξεφύτρωσαν πολλές μαιμούδες που χορεύουν και πανηγυρίζουν χωρίς βέβαια να καταλαβαίνουν τον λόγο!
    Τι για αρώματα υγείας διάβασα, τι για σίγουρη είσοδο στην πεντάδα, κάποιοι πιο ... ξεψάρωτοι κάνουν και όνειρα για πρωτάθλημα, γενικά όλοι μες την καλή χαρά βρίσκονται.
    Φυσικά, ελάχιστοι μη "νοήμονες", είναι αυτοί που έθιξαν το βασικό για μένα, των ηλιθίων που ξανάδωσαν τα διαπιστευτήριά τους. Των ηλιθίων που οι υπόλοιποι τους αποθεώνουν για την μεγάλη τους μαγκιά να ρίξουν μπουκάλια στον τερματοφύλακα της αντιπάλου, με τη δικαιολογία ότι τους προκάλεσε με χειρονομίες.

    Δηλαδή όταν θ αρχίσει το πανηγυράκι του νέου πρωταθλήματος (!!!) - λέμε και καμμιά μαλακία να περνάει η ώρα - και θα έρχονται τα παραρτήματα του διορισμένου και οι ενδεκαδάτοι διαιτητές,με απώτερο σκοπό να κόψουν βαθμούς και να επισύρουν τιμωρία της έδρας με όποια μέσα διαθέτουν, θεμιτά και αθέμιτα, τί θα κάνουν τα "παιδιά";
    Θα ενδώσουν στις προκλήσεις και θα αναγκάσουν την ομάδα να παίξει κάποια παιχνίδια χωρίς κόσμο και να πληρώσει και πρόστιμα;
    Ή είναι κι αυτό μέσα στο γενικότερο πλάνο του δεν πληρώνω τον Ερασιτέχνη, αν κάνουν επεισόδια τα "παιδιά" και πέσει πρόστιμο....Και απλά έκαναν μια προπόνηση και έδωσαν μια προειδοποίηση στον Ερασιτέχνη, ότι λεφτά δεν πρόκειται να πάρει ΚΑΙ φέτος!

    Το συγκεκριμένο χτεσινό ματσάκι μου θύμισε την χρονιά μετά το νταμπλ του '10! Και τότε η ομάδα στα φιλικά πέτγε και κατατρόπωνε την ΙΝΤΕΡ και την ΜΙΛΑΝ, καθοδηγούμενη από τον Νιόπλια....Την συνέχεια πιστεύω να τη θυμάσαι.

    Πάντως τέτοια "συσπείρωση" και σύμπνοια από τον κόσμο, δεν θυμάμαι να είχα δει στα χρόνια της "σκλαβιάς"! Ακόμα κι όταν η ομάδα τρέλαινε την Ευρώπη...
    Λυπάμαι μόνο όσους τσιμπήσουν και τρέξουν σαν τρελοί να πάρουν διαρκείας, σ αυτές τις εποχές που ζούμε.

    Οι μαιμούδες να είναι καλά, τουλάχιστον για όσο μπορούν να χορεύουν υπό τους ήχους που τους βαράνε τα αφεντικά τους......(αλαφουζονταμπιζονινιάδηδες και λοιπά "δοξασμένα" παλικάρια της παναθηναικοφροσύνης).

    Καληνύχτα στις μαιμούδες. Η νύχτα θά είναι μεγάλη. Το ξημέρωμα θα σημάνει και το τέλος της άχαρης ζωής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ΑΨΟΓΟΣ με μία μόνο παρατήρηση. Στον Ερασιτέχνη πλέον είναι αφεντικά άρα και δεν τους καθοδηγεί κανείς για έκτροπα. Δυστυχώς όμως ούτε και οι ίδιοι είναι σε θέση να καταλάβουν τι κακό κάνουν.

      Σε κάνω ανάρτηση σε λίγο.

      Διαγραφή
  3. Αν αντι για ανθρωποι εγραφες γυφτοι, θα ησουν ενα βημα πιο κοντα στη σημερινη πραγματικοτητα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη γίνεσαι ρατσιστής χωρίς λόγο. Δεν χρησιμοποίησαν μόνο οι γύφτοι τις μαϊμούδες σαν θέαμα, απλά στην Ελλάδα τις συνδέσαμε με τους γύφτους.

      Διαγραφή
    2. Αυτοι ομως που τις χρησιμοποιουν τωρα, εκ των πραξεων τους ειναι "γυφτοι"......

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχαχαχα
      Σωστός, αλλά θα σε ξαναπούνε ρατσιστή όσοι ψάχνουν αφορμή. Χαρακτήρισε τους καλύτερα τζαμπατζήδες, απατεώνες, λαμόγια...

      Διαγραφή
    4. Μεσα εισαι, μεσα ειμαι κι εγω. Τζαμπατζήδες, απατεώνες, λαμόγια, με ποια λεξη περιγραφονται; Χαχαχα. Ας μην την ξαναπω!

      Διαγραφή
    5. Έτσι μπράβο. Αφού μπορούμε να αποφύγουμε τις κακοτοπιές.

      Διαγραφή
    6. Και κατι ακομα σχετικο με το παραπανω ωραιο διηγημα: Αντιγραφω την ανακοινωση της ΠΑΕ: """Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ευχαριστεί τον κόσμο για τη μαζική του προσέλευση και τον τρόπο με τον οποίο αγκάλιασε την ομάδα στην επιστροφή στο Σπίτι ΜΑΣ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η παρουσία σας και η στήριξή σας μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια προκειμένου να δούμε και πάλι τον Παναθηναϊκό δυνατό όπως τον θέλουμε και τον θέλετε.

      Ενημερώνουμε επίσης τους φιλάθλους του συλλόγου ότι για όποια προβλήματα ορατότητας παρατηρήθηκαν, ειδικά στις θύρες που βρίσκονται στα κόρνερ, γίνονται ήδη οι κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να διορθωθούν και λίαν συντόμως θα ξεπεραστεί και το τελευταίο εμπόδιο. Σας περιμένουμε όλους και πάλι στις 18 Αυγούστου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, να γίνουμε όλοι μια τεράστια πράσινη αγκαλιά""". Ψαχνω να βρω το σημειο που λεει για τα μπουκαλια και τα εκτροπα. Με βοηθας να το βρω;

      Διαγραφή
    7. "Η παρουσία σας και η στήριξή σας..." γαύρος μιλάει για γαυρόψυχους και τις εντολές που έχουν να εξοντώσουν την ομάδα.
      Πιστεύω να βοήθησα.

      Διαγραφή
    8. Χα χα, βοήθησες πολύ! Σαν τον πύρινο λαό του γαύρου, που λένε και οι ΑΡΔ!

      Διαγραφή