Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Μαθήματα Διοίκησης(management στα Ελληνικά)

Ποιος ο καταλληλότερος manager όταν μένει κενή θέση σε υψηλό επίπεδο;
Αυτό το ερώτημα έχει τεθεί εδώ και χρόνια στους γκουρού του management και πλέον έχει απάντηση. Αυτό το κείμενο θα έχει συνδυασμό μαθήματος διοίκησης και Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός και το μεγαλύτερο τμήμα του(η ΠΑΕ) είναι ακέφαλη. Όχι ο Αλ Αφ δεν είναι πρόεδρος και οι Νικολέτες δεν μπορούν να διοικήσουν με ένα στρατό από επιδοτούμενα ΦΑΡΤ και ΑΡΔ. Η ΠΑΕ έχει ανάγκη από διοικητικό ηγέτη και πλέον πρέπει να το δούμε και με γνωστικό υπόβαθρο και όχι μόνο οπαδικό.

Οι σύγχρονοι γκουρού του management απάντησαν πως ο καταλληλότερος για την θέση ενός κορυφαίου manager σε έναν οργανισμό(οικονομικό, όπως μία ΑΕ δηλ και μία ΠΑΕ) είναι αυτός που έχει αποτύχει ενώ έχει προσπαθήσει. Κάποιος πλήρως επιτυχημένος, που δεν έχει αποτύχει ποτέ είναι ο πλέον ακατάλληλος. Αυτός που μόνο επιτυχίες είχε δεν μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις και δεν μπορεί να αντιληφθεί πότε εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια τους. Αν δεν μπορείς να διακρίνεις πότε θα πρέπει να κάνεις τις σωστές ενέργειες για να προλάβεις τα χειρότερα πως θα είσαι αυτός που θα αναλάβει αυτή την ευθύνη; Αν δεν έχεις βρεθεί σε αυτές τις συνθήκες(κρίσης) με εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους πως θα τους αναγνωρίσεις;

Με βάση όλα τα παραπάνω(που εν συντομία ανέφερα γιατί σε blog δεν μπορείς να κάνεις αναλυτικά μαθήματα διοίκησης) οι κύριοι "Πουράτοι" ήταν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ. Ακατάλληλος ήταν και ο πρώην πρόεδρος των gay, όπως βέβαια και ο νυν. Ακατάλληλος και ο Δημητράκης. 

Ποιον θεωρώ εγώ κατάλληλο; Πρώτα θα γράψω ποιον θέλω και έπειτα ποιον θεωρώ κατάλληλο. Θα ήθελα πολύ να δω πίσω τον ΚΥΡΙΟ Α.Φιλιππίδη. ΚΥΡΙΟΣ με όλη τη σημασία της λέξης και οπαδός που δεν μάζευε ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ σε κότερα αλλά πήγαινε ο ίδιος στην Ομόνοια να πανηγυρίσει με τους απλούς, αγνούς οπαδούς. Καταλληλότερος τώρα... Καταλληλότερος για πρόεδρος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ μας είναι ένας, ο ΙΒΒ. Ένας ΙΒΒ που θα αγαπάει την ομάδα όπως ο Καπετάνιος και θα παθιάζεται με αυτή όπως με τους αγώνες ράλυ. Ο ΙΒΒ ξέρει καλά, και με τον δύσκολο τρόπο, πότε τον πλησιάζουν ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΓΛΥΦΤΕΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και πότε κάποιοι αντίπαλοι σχεδιάζουν κάτι εναντίον του. Αν αυτός ο άνθρωπος γυρίσει και θέλει να αναλάβει την ΠΑΕ τότε θα πρέπει πρώτα να μας αποδείξει την θέληση του και έπειτα να τον αφήσουν εν λευκώ να "τους πάρει τα σκαλπ".

2 σχόλια:

  1. Εχεις τετοια πληροφορηση η απλα ειναι( και δικοι μας) ευσεβεις ποθοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι αδερφέ δεν έχω καμία πληροφόρηση και δεν είναι και αυτό που θέλω γιατί δεν τον έχω δει να παθιάζεται με τίποτα άλλο πέρα από την αγωνιστική οδήγηση. Η προσέγγιση όμως αυτή έχει γίνει σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι κορυφαίοι σύγχρονοι δάσκαλοι της διοίκησης για την καταλληλότητα του εκάστοτε υποψηφίου.

      Και ο Ν.Π. απέτυχε σε άλλη ομάδα(Εθνικό) αλλά όχι λόγω πολέμου-κρίσης-εσωτερικών και εξωτερικών «εχθρών». Έτσι δεν μπορεί να διακρίνει την κάθε απειλή που έρχεται, γιατί στην δική μας ομάδα αυτός την δημιούργησε(οπαδοί, Πόλντο).

      Διαγραφή