Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

HABEMUS PAPAM

(ο τίτλος που απέρριψα τελευταία στιγμή ήταν "Μαύρος Πάπας-Άσπρος Πάπας σημειώσατε 2")
Λίγο μετά τις 8μμ ο άσπρος καπνός έκανε την εμφάνισή του στην Καπέλα Σιξτίνα. Εξελέγη ο νέος Πάπας. Έτσι η Δυτική εκκλησία πλέον έχει νέο ηγέτη. Ο νέος πολιτικο-οικονομικο-θρησκευτικός ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ηγέτης είναι εδώ. Τι ακουγόταν όμως μέχρι την εκλογή του;

Αρχικά, αμέσως μετά την παραίτηση του Βενέδικτου, όλοι έπεσαν πάνω στην  προφητεία του Αγίου Μαλαχία. Είχε προβλέψει επιτυχώς 111 προκαθημένους της Καθολικής Εκκλησίας. Είχε προβλέψει πως ο προτελευταίος Πάπας θα είναι ο Βενέδικτος και στα χρόνια του επόμενου, του Πέτρου της Ρώμης θα έρθει το τέλος του κόσμου. Πολλοί υποστήριξαν πως ο νέος Πάπας θα είναι νέγρος και πρόκριναν τις επιλογές του 81χρονου Νιγηριανού Φράνσις Αρίντζε και του 63χρονου καρδινάλιου από την Γκάνα, Πίτερ Κόντβο Απία Τουρκσόν.
Βέβαια λίγο μετά την εκλογή του 266ου ποντίφικα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας από το Κονκλάβιο μάθαμε το όνομα του. Είναι ο Αργεντινός Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο. Και όσοι πόνταραν(κυριολεκτικά) στην εκλογή Αφρικανού Ποντίφικα έχασαν τα χρήματά τους. Κάπου εδώ όμως έρχονται όσοι διαφώνησαν και είτε δεν ακούστηκαν νωρίτερα, είτε πρόβαλαν όψιμα την διαφωνία τους. Λένε πως αφού προέβλεψε τους 111 προκατόχους του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, η προφητεία αναφερόταν πρώτα σε μία περίοδοδιώξεων της εκκλησίας, έπειτα για μία περίοδο αναρχίας στη Δυτική εκκλησία και τέλος στην εκλογή του τελευταίου Πάπα Πέτρου του Ρωμαίου που θα βιώσει την καταστροφή της Ρώμης και το τέλος του κόσμου.

Το τελευταίο τμήμα της προφητείας(μετά την εκλογή του Βενέδικτου) αμφισβητείται από την Καθολική Εκκλησία, υποστηρίζοντας πως η προφητεία(το τελευταίο τμήμα) ανήκει στον Νοστράδαμο, και πως το κείμενο είναι πλαστό(προστέθηκε αργότερα και παραποιήθηκε).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου