Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Λίγα λόγια για το παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Ξεκινάω με το βασικότερο όλων. Η ομάδα μας λέγεται ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. Αυτό θα πρέπει να το θυμόμαστε κάθε μέρα και να επιδιώκουμε να παραμείνει έτσι παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες των εκτοΨευτών και των σωτήρων μας. Και για να μην το ξεχάσει κανείς, εμείς είμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ.

Άλλες εποχές θα προκαλούσε γέλιο να ασχοληθεί σοβαρά κάποιος φίλαθλος ή οπαδός με το παιχνίδι απέναντι στον Πλατανιά. Παίζουμε απέναντι σε νεοφώτιστους θα γράψω εγώ και η ομάδα μας είναι και ποιοτικά και εμπειρικά καλύτερη του αντιπάλου. Γιατί θα πρέπει να ασχοληθώ; Γιατί μας έπρηξαν οι ΑΡΔ και τα ΦΑΡΤ με την απουσία του Σισοκό, του Πίντο, του Σο και του Σεϊταρίδη; Ειδικά για τον πρώτο γράφτηκαν πολλές σειρές σε blogs και sites. Χρειαζόμαστε τον Σισοκό για να νικήσουμε τον Πλατανιά; Η απάντηση απλή και εύκολη. ΟΧΙ. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι κάτι που είχε και προτίμησε να προσπαθήσει να το απαξιώσει και να το διώξει. Ήταν το πνεύμα, η φιλοσοφία του Χ.Ρ.Ρότσα. Ακόμη και με τους νέους ο Ρότσα θα νικούσε τον Πλατανιά, αλλά ο ΡΟΤΣΑ που αγαπάει και αισθάνεται την ομάδα όχι ο Φάμπρι ούτε και ο Φερέϊρα. Κάθονται και μου αναλύουν ποιες απουσίες θα κοστίσουν στην ομάδα "Εκτός της 19μελούς αποστολής έμειναν οι Ταμπάκης, Πίντο, Σεϊταρίδης, Σισοκό, Μπαρμπαρούσης, Καπίνο, Αποστολόπουλος, Φουρλάνος, Κάιπερ, Κουσίδης, Δώνης, Μαρινάκης και ο τιμωρημένος Χαμπίμπ.". Μόνο ο Σισοκό θα ήταν στην 11άδα αλλά πάλι δεν έχει σημασία γιατί δεν παίζουμε απέναντι σε gay ή ολυμπιλαγό Θεσσαλονίκης(μΠαοκ). 

Η ανάλυση του παιχνιδιού είναι απλή. Μπαίνεις μέσα στο γήπεδο, γνωρίζοντας πως υπερέχεις σε όλα τα σημεία, παίζεις με πάθος που αποδεικνύει πως θέλεις το παιχνίδι και έχεις κλειδώσει το ματσάκι στο 20 με 2-0. Αυτόν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ γνώρισα και αγάπησα εγώ και όχι την ομάδα που την απαρτίζουν άχρωμοι, άγευστοι και άοσμοι «επαγγελματίες». «Επαγγελματίες» γιατί όταν ήταν πληρωμένοι πάλι δεν έπαιζαν όσο μπορούσαν, τώρα απλά έχουν και δικαιολογία.

Κάτι τελευταίο. ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ «ΠΑΡΩΝ». ΟΧΙ ΜΟΝΟΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 10 ΑΤΟΜΩΝ. Οι φλώροι αφορμή ψάχνουν για ένα νέο ντου αλλά δεν υπολογίζουν σε αντίδραση μαζική και οργανωμένη. Αν όσοι είναι μόνοι δούνε π.χ. 15 άτομα να σηκώνονται για να προστατέψουν γονείς και μεγαλύτερες ηλικίες τότε οι 15 θα γίνουν 115 και οι φλώροι θα φτάσουν λιμάνι από τον φόβο. Θα πρέπει η Δώρα, ο Αλ Αφ, οι «κεφαλές»(διαβάζεται και κεφάλες) του Πουρέα και τα αφεντικά τους να πάρουν το μήνυμα. Δεν περιμένουμε τον «από μηχανής θεό» αλλά πρέπει να είμαστε αυτοί που θα οδηγήσουν τις εξελίξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου