Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ισόβια και λίγα ήταν

Βγήκε χθες(28/2/2013) η απόφαση του δικαστηρίου για το δολοφόνο του Γιάννη Ρουσάκη. Ισόβια και θα συμπληρώσω και λίγα ήταν. Η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της αλλά τα ΜΜΑποχαύνωσης δεν σκοπεύουν να δώσουν ποτέ τον χρόνο που πρέπει στις σοβαρές ειδήσεις. Χθες «πουλούσε» ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο "φτερωτός γιατρός", που χρόνος για τις συμπλοκές οπαδών και τη δολοφονία νέων ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από φίλους στην Κρήτη ο δολοφόνος είχε μετανοιώσει για τη δολοφονία. Εγώ γράφω πως το μετάνοιωσε στη φυλακή, γιατί ακόμη και εκεί υπάρχουν οι άτυποι νόμοι της. Επιπλέον από όσα ακούστηκαν ο ισοβίτης έλεγε πως δεν πήγαινε να σκοτώσει τον Γιάννη Ρουσάκη αλλά εκείνος μπήκε τελευταία στιγμή μπροστά στο μαχαίρι, γιατί πήγε να σταματήσει τη δολοφονία άλλου οπαδού. 
Δηλαδή ρε τύπε σε τι θα διέφερε η δολοφονία του ενός από τον άλλο; Πήγες ή όχι με μαχαίρι στη συμπλοκή; Αν δεν ήθελες να σκοτώσεις γιατί το έβγαλες και το χρησιμοποίησες;

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΝΔΡΟ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΟΥΤΕ ΜΟΝΟΚΥΤΤΑΡΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ.

ΥΓ Τουλάχιστον ο δολοφόνος του Γιάννη Ρουσάκη τιμωρήθηκε. Η οικογένεια του Μιχάλη Φιλόπουλου ακόμη περιμένει τη δικαίωση.

Με πόνο ψυχής η χαροκαμένη μητέρα του Γιάννη Ρουσάκη, μετά την απόφαση ξεσπάει. “Βλέπω το παιδί μου κάθε βράδυ στα όνειρά μου”, λέει για τον αδικοχαμένο γιο της. 

Με λόγια που συγκλονίζουν η κ. Χρυσούλα Ρουσάκη μιλάει στην εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" και το συνάδελφο Θάνο Περβολαράκη, λέγοντας ότι η ζωή τους έχει αλλάξει μετά το θάνατο του Γιάννη.

"Τίποτα πια δεν είναι όπως πριν. Η κόρη μου που τον λάτρευε, κοιμάται μετα ρούχα του αδερφού της. Έχει φωτογραφίες με το αίμα του από το σημείο όπου ξεψύχησε, ενώ του γράφει γράμματα και του τα αφήνει στο νεκροταφείο. Του λέει ότι την άφησε ορφανή, ότι την άφησε μόνη. Εγώ τον βλέπω συνέχεια μπροστά μου, αλλά και στα όνειρα μου", αναφέρει η ίδια.

Για την απόφαση του δικαστηρίου η κ. Ρουσάκη ευχαριστεί τη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. "Δικαιώθηκε η ψυχή μου. Πιστεύω ότι τώρα, μετά την ανθρώπινη δικαιοσύνη, θα ακολουθήσει η Δικαιοσύνη του Θεού. Αυτός θα δικάσει όλα τα άλλα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Δικαιοσύνη και την κυρία Εισαγγελέα", λέει η κ. Ρουσάκη.

Και καταλήγει: "Θέλω το αίμα του γιου μου να μην πέσει κάτω και να μην πάει χαμένο. Αυτό το αίμα να το βλέπουν οι αίτιοι στον ύπνο τους, Μπορούσαν να τον είχαν χτυπήσει αλλού και να ζούσε τώρα το παιδί μου. Το παιδί μου πέθανε άδικα. Προσπάθησε να τους χωρίσει κι όμως έχασε τη ζωή του".

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε ο 26χρονος, ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2011 μαχαίρωσε τον άτυχο Γιάννη Ρουσάκη με το δικαστήριο να του επιβάλλει ισόβια κάθειρξη. “Καταπέλτης” η Εισαγγελέας, ξέσπασαν οι γονείς! 

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν βαρύτατη για τον 26χρονο, καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Την ίδια ώρα αθώοι κρίθηκαν τόσο ο 24χρονος που κατηγορείτο για έμμεση συνέργεια στο έγκλημα, όσο και οι 8 από τους κατηγορούμενους. Ενώ για τους υπόλοιπους υπήρξε καταδίκη μόνο για τη διατάραξη ειρήνης.

Πιο αναλυτικά ο 26χρονος καταδικάστηκε με ισόβια κάθειρξη και οδηγείται πλέον στη φυλακή. Για τους τρεις φίλους του Γιάννη Ρουσάκη που ήρθαν από τα Μάλια, τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και καταδικάστηκαν σε 3 χρόνια και 5 μήνες, με την απόφαση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και έξι μηνών με την απόφαση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Τέλος για τον 24χρονο που κατηγορείτο για έμμεση συνέργεια στο έγκλημα, αθωώθηκε για αυτή την κατηγορία


Ξέσπασαν οι γονείς

"Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Ευχαριστούμε τη δικαιοσύνη", είπαν οι γονείς του Γιάννη Ρουσάκη βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Νωρίτερα οι  γονείς μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων είχαν φορτιστεί συναισθηματικά. Έτσι μόλις ολοκλήρωσε την νέα της τοποθέτηση η Εισαγγελέας, με την οποία επέμενε στην χθεσινή της ζητώντας την καταδίκη του 26χρονου για το φόνο του Γιάννη Ρουσάκη, οι χαροκαμένοι γονείς ξέσπασαν σε λυγμούς!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να συνέλθουν και να ηρεμήσουν! "Να αποδοθεί δικαιοσύνη" φώναξαν μεταξύ άλλων, με τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα να συγκλονίζονται από το θέαμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου