Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Νίκησε, αλλά πάλι δεν με έπεισε

Ο «κοντός» το κάρφωσε και χάρηκα που το έκανε αυτός. Ο Μαυρίας ... ο γνωστός πλέον Μαυρίας που έτσι όπως πάει από το καλοκαίρι μάλλον θα τον γράφουν Mavrias. Και η έκπληξη για εμένα, Φιγκερόα που παραλίγο να βάλει ένα πολύ όμορφο γκολ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. 

Θα αρχίσουν να λένε πάλι πολλοί "ακόμη και στη νίκη γκρίνια", "μίζερε, δεν χαίρεσαι" και άλλα τέτοια. Δεν έχω σκοπό να χαϊδέψω αυτάκια, δεν θα γράψω(όπως δεν έκανα ποτέ μέχρι τώρα) όμορφα λόγια για μερικά κλικ. Ο Ζέκα αρχίζει και θυμίζει τον καλό Ζέκα, αλλά αν δεν σταθεροποιηθεί σε αυτό το επίπεδο δεν μου φτάνει. Νικήσαμε την φετινή ΑΕΚ που έχει αμούστακα παιδιά και κάποιους επαγγελματίες. Αν δεν νικούσαμε θα ήταν είδηση και όχι το αυτονόητο.

Αν μετά το 1-0 και το λάθος του Πίντο δεχόμασταν γκολ ξέρει κανείς πως θα είχε εξελιχθεί το παιχνίδι; Δεν παίζεις με την φωτιά. Δεν κάνεις παιδικά λάθη. Αυτά πρέπει να μείνουν στο παρελθόν. Αν η ομάδα δεν κερδίσει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί τότε θα έχει πρόβλημα. Πριν όμως πάω στο βαθμολογικό να συνεχίσω με τους παίκτες. Και το όνομα του δικού μου ΦΕΤΙΝΟΥ MVP Βίκτορ Βιτόλο. Δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τις φαντεζί ενέργειες, δεν θα βάλει πολλά γκολ, ούτε θα τα χαρακτηρίσουν κρίσιμα(αν και φέτος είναι όλα κρίσιμα). Τρέχει, μαρκάρει, πιέζει, προσπαθεί πάντα να δίνει το 110% και στα δύσκολα βγήκε μπροστά. Αυτός ο παίκτης σήμερα άνοιξε το σκορ με διπλή προσπάθεια και έδιωξε το άγχος από την ομάδα. Για να κλείσω για τους παίκτες καθώς γράφω μόνο για ότι μου άρεσε, δεν μπορώ να μην γράψω για την αέρινη κίνηση του Φιγκερόα όταν παραλίγο θα έγραφε το όνομά του στους σκόρερ του παιχνιδιού. Γερό να είναι το παλικάρι και να βοηθήσει την ομάδα γιατί όταν άκουσα πως θα τον αποκτούσαμε φοβήθηκα πως δεν ήταν σε θέση να προσφέρει στην ομάδα. Πάμε τώρα και στην βαθμολογία που δεν μπορώ να την αφήσω ασχολίαστη.
Η ομάδα μας είναι πλέον 5η. Ωραία, ας ασχοληθούμε και λίγο πιο σοβαρά.
Ο Παναθηναϊκός είναι 5ος μαζί με τον ΠΑΣ, έναν βαθμό πάνω από την ομάδα της Ξάνθης και 3 από αυτή του Λεβαδειακού. Άρα μέσα σε τρεις βαθμούς είμαστε τέσσερις ομάδες. Η διαφορά από τον 4ο είναι 9 βαθμοί και από τον υποβιβασμό 10(μέχρι αύριο, γιατί αύριο αυτό μπορεί να αλλάξει σε 9). Η διαφορά από τους gay-ρους παραμένει στους 31(29 για την ακρίβεια αλλά φρόντισαν κάποιοι για το -2 στο ξεκίνημα της χρονιάς). Τουλάχιστον αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί πριν από καιρό(9/1) είχα γράψει πως δεν πέφτουμε διαφωνώντας με τον αδερφό τον neokosmiti, που μάλλον το φοβόταν βάσει προγράμματος. Με δεδομένο πως η ομάδα τα πήγε καλά με τους πρώτους της βαθμολογίας μπορώ να ελπίζω για μία θέση στην Ευρώπη, γιατί όχι και τη δεύτερη του πρωταθλήματος που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Αρκεί να μπορέσουμε να πάρουμε άδεια για να παίξουμε και όταν με το καλό παίξουμε να μην συμπληρώνουμε απλά τον όμιλο(του C.L. ή του E.L.).

ΥΓ Μην αρχίσετε να μου γράφετε "Γιατί τον Βιτόλο και όχι τον Καρνέζη;" γιατί η απάντηση θα είναι στο πως βλέπει ο καθένας το ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάτε πως τόσα χρόνια υποστήριζα φανατικά τον Λουκά σε αντίθεση με τους περισσότερους.
ΥΓ2 Κάποιοι θα θυμηθούν πως ήθελα τον Πετρογκολ στην ομάδα και πως σήμερα δεν μας στέρησε βαθμούς. Αλήθεια δεν έλειπε ένας επιθετικός;

2 σχόλια:

  1. καλησπέρα αδελφέ.

    Εγώ πιστεύω(το έχω πει εδώ και καιρό)ότι η ομάδα θα βγει δεύτερη.

    όμως το θέμα είναι να βρεθεί κάποιος "καρυδάτος" επενδυτής,διότι του χρόνου θα είμαστε σαν την ΑΕΚ αγωνιστικά(θα πωληθεί πολλή πράγμα).

    ΥΓ...τα εκτός δεν τα φοβάμαι,τα(αρρωστημένα από κερκίδας)εντός φοβάμαι πιο πολλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Παύλο.

      Η ομάδα δεν σημαίνει πως πάει καλά με δύο νίκες σερί. Ούτε βέβαια και η προσωρινή 5η θέση μου λέει κάτι. Έχουμε να πάμε Τούμπα και στους gay και προβλέπω σφαγή και στα δύο. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που λες εσύ(να βγούμε προκριματικά C.L.) είσαι σίγουρος πως θα πάρουμε άδεια για να παίξουμε στην Ευρώπη;

      Αν δεν καθαρίσει η εξέδρα από τα τσογλάνια, επενδυτή δεν θα δεις ούτε εσύ, ούτε εγώ. Αν είχε μείνει ο Ρότσα δεν θα φοβόμουν όποιον και αν πουλούσε αλλά χωρίς τον «Ινδιάνο» είναι δύσκολη η επόμενη χρονιά.

      Διαγραφή