Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Κάποιες συμπτώσεις περίεργες...

Ελλάδα - Κύπρος βίοι παράλληλοι.

Πριν λίγα χρόνια οι δύο χώρες με τους ηγέτες της πολιτικής εξουσίας που είχαν τότε είχαν δώσει ηχηρά μηνύματα στους παγκόσμιους νταβατζήδες. Μηνύματα που ήταν σαν χαστούκια για τους παγκόσμιους δυνάστες.

Τάσος Παπαδόπουλος - Κώστας Καραμανλής
Ο πρώτος είπε όχι στο σχέδιο ΑυΝΑΝ και ο δεύτερος είπε όχι στο Βουκουρέστι(στις ΗΠΑ για το γνωστό θεματάκι με τους «γείτονές» μας).
Και οι δύο άρχισαν να βλέπουν τις χώρες τους ως οργανισμούς, που ήταν ικανοί να απεξαρτηθούν από την ανάγκη της «βοήθειας» της παγκόσμιας ελίτ. Θέλησαν να προχωρήσουν σε ενεργειακή ανεξαρτησία, σε κλείσιμο συμφωνιών προσοδοφόρων για τις δύο χώρες και επιπλέον έβαλαν ξανά στον χάρτη έναν ισχυρό παίκτη που όμως δεν είχε συμμάχους στη Μεσόγειο, τη Ρωσία του Πούτιν.

Το τέλος της περιόδου διακυβέρνησης από τους δύο αυτούς άντρες είχε άσχημη συνέχεια. Ο πρώτος είναι πλέον νεκρός και ο δεύτερος έχει καταστεί «πολιτικά νεκρός».  Ο πρώτος τους ενοχλεί ακόμη και νεκρός και ο δεύτερος ακόμη και τόσα χρόνια μετά είναι αυτός που δέχεται σιωπηλά κάθε επίθεση. Να εύχεστε όλοι να μην απαντήσει γιατί θα γίνει πολιτικός σεισμός. Αυτοί που ανέλαβαν την εξουσία σε Ελλάδα και Κύπρο είχαν και αυτοί πολλές ομοιότητες. Υπέρμαχοι του σχεδίου ΑυΝΑΝ, άνθρωποι που είχαν συμφωνήσει την είσοδο των δύο χωρών σε δύσβατα μονοπάτια. Ο ΓΑΠ είχε συμφωνήσει με τον Δομίνικο(τον ερωτύλο) και ο συνεχιστής του «έργου» του, Λ.Παπαδήμος, ήταν ο πρώην σύμβουλός του. Ο ΑναΝστασιάδης παρέλαβε την εξουσία από τον «αριστερό» Χριστόφια, ο οποίος είχε κάνει ήδη αρκετά για να λειάνει το έδαφος αλλά ο άλλος δεν άφησε ούτε να στεγνώσει το μελάνι από τις εκλογές και την εκλογή του στην Προεδρία και το ξεφούρνησε. Συμφώνησε στο «κούρεμα» των καταθέσεων, όχι μόνο συμφώνησε αλλά το πρότεινε αυτός ο ίδιος. 

Σε όλα αυτά παρατηρούμε την ίδια στάση των παγκόσμιων νταβατζήδων απέναντι στις δύο χώρες, αλλά τη διαφορετική στάση των βουλευτών των δύο χωρών και των κατοίκων τους. Οι Κύπριοι βουλευτές αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την αισχρή πρόταση, σε αντίθεση με τους Έλληνες ομολόγους τους, και οι Κύπριοι δεν έκαναν επανάσταση από το fb όπως οι Νεοέλληνες.

ΥΓ Αλήθεια ρε Αντρέα, ναι στον εκτοξευτή αναφέρομαι, εσύ τι μερίδιο ευθύνης φέρεις για την κατάσταση της Κύπρου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου