Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ισλαμολάγνοι μέχρι το κόκκαλο

Περίμενα να δω κάτι από φίλους, γνωστούς ή έστω από άτομα που παρακολουθώ. Μάταια. Πλέον με τόση προβολή έχει περάσει στη συνείδηση όλων σαν μία καλλιτεχνική παράσταση. Όπως οι εμφανίσεις των μοναχών Σαολίν. Τι συμβαίνει όμως και κάθε φορά που κάποιοι υπερπροβάλουν ένα τμήμα κάποιας κοσμοθεωρίας οι Έλληνες τρέχουν να τους δουν σαν να είναι η τελευταία τους ευκαιρία; Πότε ξανά οι Έλληνες έδειξαν αυτό το ενδιαφέρον για τους ορθόδοξους μοναχούς; Ναι υπάρχει μία διαφορά, οι μοναχοί της Ορθόδοξης εκκλησίας δεν δίνουν παραστάσεις.

Σαν να μην έφτανε ο καταιγισμός από τα τουρκικά σκουπίδια σε μορφή τηλεοπτικών σειρών που μαγνητίζουν χιλιάδες Ελλήνων τηλεθεατών. Σαν να μην έφτανε ο γελοίος τρόπος διαφήμισης των νέων σειρών του mega. Ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Όλα τα ΜΜΑποχαύνωσης, αλλά και πολλά sites, έδειξαν μεγάλο ζήλο να προβάλουν τις εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη του συγκροτήματος των περιστρεφόμενων δερβίσηδων και της θεαματικής παράστασης που αυτοί θα έδιναν. ΄Ηταν σχεδόν σαν να βλέπεις κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Τίποτα δεν παραξένεψε κανέναν. Αλήθεια όμως τι είναι αυτοί οι περιστρεφόμενοι δερβίσηδες;

Ισλαμικός μυστικισμός. Ένα σουφικό τάγμα.
"Με τον όρο σούφι εννοούμε εκείνες τις πρώτες ασκητικές κοινότητες του Ισλάμ οι οποίες εγκατέλειψαν τα εγκόσμια, πρεσβεύοντας ότι το ανθρώπινο πεπρωμένο εξαρτάται από την ανεξιχνίαστη θέληση του Θεού. Σε αυτές τις κοινότητες επικράτησε αρχικά το ασκητικό στοιχείο του μυστικισμού, ενώ με την πάροδο του χρόνου ο ασκητισμός θεωρήθηκε ως προκαταρκτικό στάδιο για την επίτευξη της πνευματικής ζωής. Ο μυστικισμός πήρε την θέση του ασκητισμού ως στόχος και επιδίωξη. Οι κοινότητες των σούφι επηρεάστηκαν άμεσα από τις αρχαιότερες παραδόσεις και φιλοσοφίες της Ανατολής και της λεκάνης της Μεσογείου, όπως ο νεοπλατωνισμός, ο γνωστικισμός, ο βουδισμός και ο χριστιανισμός. Όλες αυτές οι διδασκαλίες έπαιξαν το ρόλο τους στην τελική διαμόρφωση της σουφικής διδασκαλίας, αφού σύμφωνα με τους σούφι «όλες οι Παραδόσεις οδηγούν στην μια και μόνη αλήθεια»." el.wikipedia.org

"Οι δερβίσηδες μέσα από μια χορική ιεροτελεστία αιώνων επιδιώκουν να εξαγνίσουν την ανθρώπινη ψυχή. Αφαιρώντας τους μαύρους μανδύες τους μένουν με λευκά ενδύματα για να ξαναγεννηθούν, ξεκινώντας την περιστροφή με το δεξί χέρι στραμμένο προς τον ουρανό -για να «λάβουν τη δόξα του Θεού»- και το αριστερό προς τη γη -για να μεταφέρουν τη θεϊκή δόξα προς τον κόσμο της ύλης. Με το χορό τους μεταδίδουν στο κοινό την εκστατική τους εμπειρία. Το βασικό όχημα για την πραγμάτωση του στόχου τους είναι το «Σεμά», ο εκστατικός περιστροφικός χορός."
"Κοινός στόχος των διαφορετικών σούφικων ταγμάτων των Δερβίσηδων και υπέρτατη επιθυμία, είναι η ένωσή τους με τον Αγαπημένο (Θεό) και το σεμά, ο στροβιλιστικός αυτός χορός, αποτελεί το βασικό όχημα για την πραγμάτωση του στόχου τους.
Οι φυσικοί νόμοι του σύμπαντος ακολουθούν την κυκλική πορεία που μιμείται ο δερβίσης, στην οποία συμμετέχει και τη μοιράζεται με τις υπόλοιπες υπάρξεις που τον περιστοιχίζουν.
Ο περιστρεφόμενος Δερβίσης στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του, διαγράφει ομόκεντρους κύκλους και γίνεται ένα με την αρμονία της φύσης, του μεγαλείου που του έταξε ο Δημιουργός του. Εκστατικός, σαν τους μύστες του Ορφέα και τις μαινάδες του Διόνυσου, ο δερβίσης ζαλίζει την ψυχή. Την ξεγελά και την αποδεσμεύει από τη «σκλαβιά» του σώματος.pamepreveza.gr

Δεν βλέπω καμία κριτική άποψη. Δεν παρατηρώ να υπάρχει κάποιος που να ασχολείται με την ουσία της προβολής και της αποδοχής του μυστικιστικού Ισλαμισμού. Τελικά ή εγώ είμαι καχύποπτος ή όλοι αυτοί κοιμούνται όρθιοι. 

Και για να γίνω και κακός, που το συνηθίζω, ας μου εξηγήσει κάποιος πως μπορώ με φυσικούς νόμους να εξηγήσω κάτι που δεν εντάσσεται σε αυτούς; Πως μπορώ μόνο με μία απλή περιστροφή και τη ζάλη που θα μου προκαλέσει να ενωθώ με τον Θεό; Γιατί να μπορεί η αδυναμία(ζάλη) να ξεπερνά τη δύναμη(προσευχή). 

Αυτά σαν τροφή για σκέψη και σαν έκφραση της αηδίας για όλα τα ΜΜΑποχαύνωσης. Αν θέλει κάποιος το συζητάμε με σχόλια.

2 σχόλια:

  1. μωρε αμα πλακωθεις στο lsd,οχι δρακους βλεπεις αλλα παιζεις και φαπες με τον βουδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας πάρουν και αρντάν και στεντόν και ότι θέλουν αρκεί να μην έχουν την προβολή που απολαμβάνουν.

      Ζωγραφίζεις με τα κομμάτια που ανεβάζεις.

      Διαγραφή