Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πανεπόπτης οφθαλμός σε video clip

Αυτοί έχουν πολύ θράσος. Μέχρι σήμερα τα έκαναν όλα στα μουλωχτά, με σύμβολα σε κουρτίνες, ταπετσαρίες ή με σχηματισμούς των χεριών σε συνδυασμό ή όχι με το πρόσωπο. Πλέον κάνουν επίδειξη δύναμης. Μας δηλώνουν ευθέως πως είναι εδώ, κάνουν ότι θέλουν και δεν μπορεί να τους ελέγξει ή να τους σταματήσει κανείς.
Δείτε το video clip του τραγουδιού.

Στην αρχή δεν βρισκόμαστε στην Γη, αλλά πιθανότατα στην Σελήνη. Βλέπουμε στην πορεία μας προς την Γη έναν σκοτεινό πλανήτη(πολλοί υποστηρίζουν πως συμβολίζει τον Νιμπίρου) ο οποίος στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στο πλανητικό μας σύστημα.

Στην συνέχεια και για λίγο χρόνο μας δείχνει λευκές σφαίρες φωτός να πλησιάζουν την γη. Υπάρχει η θεωρία πως είναι εξωγήινοι από τις Πλειάδες που δεν έχουν φυσικό σώμα. Για εμένα είναι κάτι πιο απλό. Λευκό το χρώμα της αγνότητας και φως που συμβολίζει γνώση και σοφία. Αυτοί είναι καλοί...

Αργότερα αυτό το άρρωστο μυαλό που σκέφτηκε την όλη ιδέα μας μεταφέρει στο Ντένβερ του Κολοράντο και συγκεκριμένα στην Aurora. Είναι η πόλη που έγινε το μακελειό στην προβολή της ταινίας Μπατμαν. Δεν σταματά εδώ αλλά αντί για την νυχτερίδα πάνω από το σημείο του μακελειού έβαλαν τον Πανεπόπτη. Πιο μετά θα δούμε το Μάτι πάνω από σειρές με σημαίες. Είναι πάνω από κράτη και έθνη, είναι παγκόσμιο. Και δεν σταματάει εδώ. Εστιάζει μετά από λίγο σε ένα βιβλίο, τον Μικρό Πρίγκηπα. Ζούσε σε αστεροειδή και επισκεπτόταν με φανταστικό τρόπο άλλους αστεροειδείς. Κάποιοι πάλι το συνδέουν και αυτό με τον Νιμπίρου αλλά πάλι εγώ δεν μπορώ να τεκμηριώσω αυτή την σύνδεση.

Μην φανταστείτε πως όλα τελείωσαν. Ο κομμένος αυτοκινητόδρομος μας προϊδεάζει για τις καταστροφές που θα γίνουν(αν και πάλι ίσως κάποιοι τον θεωρήσουν μισοτελειωμένο). Επιπλέον εμφανίζονται μαύρες σφαίρες(σαν μικροί πλανήτες), άλλα στερεά σε μαύρο χρώμα(όπως πυραμίδα, κύβος) που αιωρούνται αλλά και η λέξη φόβος σε διάφορες γλώσσες(αγγλικά, ιταλικά, νορβηγικά, ισπανικά, γαλλικά, ρώσικα) και γράμματα και αριθμοί. Ξαφνικά το Μάτι(Πανεπόπτης οφθαλμός) αρχίζει να καταστρέφει όλα τα μαύρα αντικείμενα. Τι καλό που είναι. Καταστρέφει κάθε τι σκοτεινό και το μετατρέπει σε φωτεινό λευκό αντικείμενο. Βέβαια αυτά τα αντικείμενα δημιουργήθηκαν όταν κοιτούσε σε κάποια σημεία ο πρωταγωνιστής και το οπτικό του πεδίο ήταν σαν να προβάλει κάποιος μία σκιά.

Στο τέλος μεταφέρεται πάλι στην Σελήνη(πιθανότατα) και βλέπει τον σκοτεινό πλανήτη της αρχής να δέχεται ένα χτύπημα από μία λευκή ακτίνα που η πηγή της είναι πίσω από την Σελήνη.

Είναι εμφανής η προσπάθεια εξοικείωσης των ανθρώπων με μυστικιστικά σύμβολα και η θεώρησή όσων τα χρησιμοποιούν πως έχουν αγαθούς σκοπούς. Η χρήση του μαύρου χρώματος, αλλά και η καταστροφή του από το λευκό δίνει την εντύπωση πως το φως της αγνής-καλής σοφίας θα υπερνικήσει το Σκοτάδι. Αλήθεια πως μπορεί να γίνει αυτό όταν ο Πανεπόπτης είναι ο ίδιος το Σκοτάδι; 

Και για να μην νομίζετε πως πρώτη φορά τώρα χρησιμοποιούν τον Πανεπόπτη οφθαλμό σαν σύμβολο, κοιτάξτε τον παρακάτω σύνδεσμο http://www.cbs.com/ Δεν πιστεύω να σας ξάφνιασα;

2 σχόλια:

  1. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=18668948

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ρωτήσω που κολλάει η είδηση του Ιουλίου του 2010 στην ανάρτηση αυτή;
      Με το συγκεκριμένο είχε γίνει μεγάλος ντόρος, αλλά είναι ψίχουλα μπροστά στα 28δις € που "κέρδισαν" οι τρεις που είχαν υπογράψει την αλλαγή του Τ+3 σε Τ+10 ως άπειρο. 21δις μία οικογένεια και 7δις τα άλλα δύο άτομα.

      Διαγραφή