Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ρεαλιστικές εκτιμήσεις για το Μάριμπορ-Παναθηναϊκός

MariborPanathinaikos
Η αποστολή του Παναθηναϊκού για το πρώτο παιχνίδι στο Eyropa League είναι: Καρνέζης, Καπίνο, Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Πίντο, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κατσουράνης, Βιτόλο, Μαρίνος, Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος, Μαυρίας, Κουίνσι, Φορναρόλι, Τοτσέ. Είκοσι παίκτες, δύο θα μείνουν εκτός. Εκτιμώ πως θα είναι οι Κοτσόλης και Χουχούμης(για αυτό και τα bold γράμματα) εκτός απροόπτου(τραυματισμός τελευταίας στιγμής).

Όσο και να τους δω, όπως και να τους διαβάσω δεν βλέπω ποιος από αυτούς θα παίξει μπροστά. Μήπως θα κατεβάσει την ομάδα σαν την  Μπάρτσα του Γκουαρντιόλα, χωρίς επιθετικό; Οι Τοτσέ και Φορναρόλι είναι το δίδυμο "αργός-χοντρός". Ο πρώτος επιπλέον είναι και σε φοβερό ντεφορμάρισμα, ο δεύτερος δεν μπορεί να κριθεί ακόμα αν και με τα πρώτα του δείγματα δεν τον λες σκόρερ.

Δεύτερος προβληματισμός αν πάθει κάτι ο Νικολάκης(πάλι προπόνηση θα κάνει, παιχνίδι παίζει μόνο με την Εθνική) ποιος θα μπει στην θέση του; Μήπως θα βάλει στα αριστερά τον Λουκά; Θεωρώ σίγουρο για αρχική τον Σπυρόπουλο(δεν τον θέλω αλλά τον θέλει ο ΖΦ) και πως από εκεί θα μας χτυπήσει η Μάριμπορ. Σέντερ μπακ πιστεύω πως θα ξεκινήσουν οι Βελάσκες και Μπουμσονγκ, με τον δεύτερο να γυρνά από τραυματισμό και προσωπικά δεν μου αρέσει αυτό. Δεξιά Βύντρα ή Μαρίνος και πιθανότατα θα είναι και αλλαγή ο Μαρίνος αν ξεκινήσει ο Βύντρα όμως όχι για θέση αμυντικού αλλά για μέσος. Κατσουράνης-Βιτόλο-Ζέκα η τριάδα του κέντρου και μάλλον ο Βιτόλο θα τρέχει και δεν θα φτάνει αφού μόνος του θα προσπαθεί να κόψει τις επιθέσεις της Μάριμπορ. Οι άλλοι δύο σύμφωνα με τα όσα έχουν δείξει μέχρι σήμερα θα γεμίζουν...τις φανέλες. Στην επίθεση(λέμε τώρα) πιθανότατα ένας από Τοτσέ-Φορναρόλι και θα τον πλαισιώσουν οι Σισοκό και ένας από Κουίνσι-Λάζαρο. Πιθανές αλλαγές για κέντρο και μπροστά ο Μαυρίας και όποιος κοπεί από Κουίνσι-Λάζαρο.

Τι θέλω από την ομάδα; Να προσπαθήσει, να παίξει ποδόσφαιρο, να κάνει συνδυασμούς, να αλλάζει γρήγορα την μπάλα, να παίξει με κάθετες πάσες, να βοηθήσουν οι Κατσουράνης και Ζέκα τον Βιτόλο ανασταλτικά. 
Τι περιμένω να δω; Ένα χαμένο πρώτο ημίχρονο που εύχομαι να μην χορέψουν ζεϊμπέκικα οι αμυντικοί μας για να μην δεχτούμε γκολ. Εμμονή με Κατσουράνη-Ζέκα στα χαφ που θα αναγκάσουν τους Σισοκό-Κουίνσι ή Σισοκό-Λάζαρο να προσπαθούν με ατομικές ενέργειες να κάνουν κάτι καλό. Δεν ξεχνώ πως κανένας τους δεν είναι σκόρερ. Τοτσέ ή Φορναρόλι θα πιάνουν χώρο στην επίθεση και κάποιες φορές θα διαμαρτύρονται που βγήκαν οφσάιντ.

Για να τελειώσω την εκτίμηση πριν το παιχνίδι, δήθεν φαβορί ήταν ο Παναθηναϊκός και με την Μάλαγα(που έφευγαν οι παίκτες της...) αλλά κάποιοι πιτσιρικάδες της ισπανικής ομάδας μας χόρεψαν Φλαμένγκο. Αν κάνει η ομάδα το λάθος και σκεφτεί πως είναι το μεγάλο φαβορί τότε μπορεί και να διασυρθούμε.

Και επειδή κάποιοι «Αγνοί» οπαδοί με σχέσεις με ΑΡΔ και Α-μέτοχους περιμένουν για να μου τα κάνουν νταούλια με τις αηδίες τους, θέλω νίκη, θέλω διπλό για την Πανάθα σήμερα άσχετα με το τι εκτιμώ πως θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου