Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Φαληράκι, Μάλια, Θεσσαλονίκη

Το γεγονός πως κάθε χρόνο έρχονται εκατοντάδες ηλίθιοι Άγγλοι στα Μάλια και στο Φαληράκι το γνωρίζαμε. Τον «πουριτανισμό» των Άγγλων επίσης(εντός του νησιού και όταν είναι σε δημόσιο χώρο, αν δεν τους βλέπουν δεν πιάνει). Την  τάση τους για μεθύσι και έπειτα κάθε πιθανής και απίθανης πράξης επίσης. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν πως το φαινόμενο αυτό μετακόμισε Βόρεια.


Σάββατο βράδυ και κάθομαι στο σαλόνι με ανοιχτές πόρτες, απολαμβάνοντας την δροσιά. Η ώρα περνά ήρεμα  μέχρι τις 11. Ήταν περίπου 11 όταν ακούω φωνές κοριτσιών να ετοιμάζουν κάτι "με το 3, εντάξει; με το 3" αλλά επειδή και εγώ σαν παιδί-έφηβος δεν θεωρούσα πως 11 ήταν αργά πολλές φορές με ακούγανε λίγο πιο δυνατά κάποιοι κάτοικοι της περιοχής. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ακούω "1, 2, 3..." και γέλια. Ακούω και μία γειτόνισσα να σχολιάζει κάτι με τον άντρα της και σκέφτομαι να κοιτάξω τι έγινε με τις πιτσιρίκες. Βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω μία παρέα τεσσάρων κοριτσιών Λυκείου(άντε μέχρι 18 χρονών) οι 2 με όλα τους τα ρούχα και οι άλλες 2 χωρίς μπλούζες. Ευτυχώς φορούσαν σουτιέν. Η ατάκα που με αποτελείωσε ήταν από την μία που έβγαλε την μπλούζα της "Ελλάδα ρε, γιατί έτσι είμαι στην Ελλάδα και μπορώ και βγάζω την μπλούζα μου". Άφωνος, δεν μπορώ να πω κάτι. Τι να τους πω άλλωστε όταν η δεύτερη που έβγαλε την μπλούζα της ζητά τα ρέστα από τις άλλες 2 που δεν τις έβγαλαν(οι δεύτερες είχαν κάποια περιττά κιλά σε αντίθεση με τις πρώτες που ήταν αδύνατες); 

Συμπεράσματα; Πολλά, από που να αρχίσω;
  1. Οι γενιές της βιντεοκασσέτας έχασαν τον μπούσουλα και τα παιδιά τους πλέον κάνουν ότι να 'ναι.
  2. Οι νέοι έχουν μπερδέψει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με την ασυδοσία και προσπαθούν με γελοία επιχειρήματα τηλεοπτικών οχετών(βλέπε πρωινάδικα, μεσημεριανά και όχι μόνο) να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
  3. Τη στιγμή που τα πρότυπα και τα παραδείγματα προς μίμηση θα έπρεπε να τα επιλέγουμε προσεκτικά, οι νέοι προτιμούν να επιλέγουν τα πιο «φτηνά», τα πιο εύκολα.
  4. Αυτά τα παιδιά σε λίγα χρόνια θα ψηφίζουν και θα εκλέγουν Κυβερνήσεις. Με τι κριτήρια; Ποιος είναι πιο μάγκας στο fb ή στο twitter; Τότε να ορίσουμε πρωθυπουργό την "ψωλή του Βουκεφάλα"
  5. Αλήθεια δεν χωράνε οι αίθουσες των σχολείων πάνω από 40 άτομα; Δεν θα μείνει ούτε ένα Ελληνόπουλο που να έχει αρχές και αξίες από το σχολείο. Οι παιδαγωγοί, μόνο παιδαγωγοί δεν είναι πλέον.
  6. Φροντίστε μόνοι σας τα παιδιά σας, ανίψια σας, εγγόνια σας. Αν δεν το κάνετε μόνοι σας, θα πάνε χαμένα και θα έχετε μερίδιο ευθύνης
Χαρακτηρίστε με όπως θέλετε αλλά έχετε στον νου σας πως άλλο πουριτανός και άλλο ξεφτίλας.

4 σχόλια:

  1. ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΜΠΑ.....ΞΕΚΟΥΜΠΟΤΗ ΚΙΟΛΑΣ......ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΛΧΙΜΙΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικά το πούρο τα αφεντικά το καπνίζουν και οι «δούλες» το «πιπιλάνε»
    άντε «κοριτσάκι» να παίξεις αλλού, εδώ έχει άντρες

    είσαι μεγάλη κότα που την πέφτεις εδώ στον Άλχι, θα ήθελα να σε πετύχω κάπου πάντως(όχι στο σχολείο που πας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥ ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΤΟΥ ΑΛΧΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΕΞΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΓΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΦΤΩ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΩΝΥΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΛΟΓΚ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ.

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ

      ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ....

      Διαγραφή
    2. Σιγά μου πήρες τα αυτιά με τα κεφαλαία. Τον αξίζεις τον μισθό σου όταν τα λες σε 12 όπως ο «Ρέγγας» στη Λάρισα. Τράβα πες αλλού τις μαλακίες που γράφεις εδώ, ίσως ενθουσιαστούν κιόλας. Με μπλαμπλάδες σαν και εσένα εδώ πάνω κάνουμε χάζι. Άντε σε κανένα Κολωνάκι για καφέ και άσε μας να ασχοληθούμε εμείς με την ομάδα και την κοινωνία.

      Πρόσεξε εσύ και οι άλλοι που μπαίνετε στον κόπο να με παρακολουθείτε μην εύχηθώ να «πέσουν» μερικά blogs της ντροπής και κανένα site και μετά δεν έχετε φωνή. Οι ευχές μου πιάνουν.

      Όσο για τον Άλχι συνεχίζεις να γράφεις εδώ...

      Διαγραφή