Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Πάντα στο νου σου να 'χεις την "Ιθάκη"(2 από 2)




Το πρώτο μέρος ήταν για την "Ιθάκη" όσων αθλητών αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά δεν καταθέτουν τα όπλα, το δεύτερο όμως θα είναι για την "Ιθάκη" των Παναθηναϊκών και τις δυσκολίες που περνούν μέχρι να φτάσουν σε αυτή.
Πως θα ορίσω όμως την "Ιθάκη" για τους Παναθηναϊκούς; Είναι η κατάσταση εκείνη στην οποία βρίσκονται όταν έχουν μία καλή ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο, δεν ευνοείται για να κερδίζει, κατακτά τίτλους και κάνει πορείες στην Ευρώπη. Ναι όλα αυτά τα έχουμε ζήσει πολλές φορές με τελευταίες τις ομάδες του αείμνηστου Κυράστα και του Χ.Ρ.Ρότσα. Μετά από αυτές τις φορές το ταξίδι πάντα έφτανε κοντά στην  "Ιθάκη" αλλά κάποια Κίρκη ή κάποια Καλυψώ μας την στερούσε. Πως να ξεχάσω τις δύο νίκες επί της Ρόμα, έξι γκολ της βάλαμε. Αλλά μετά την Ρόμα, χάσαμε τον δρόμο.


Πολλές φορές βρεθήκαμε στο νησί της Κίρκης, που μεταμόρφωνε τους συντρόφους του Οδυσσέα σε γουρούνια. Πόσες φορές δεν απαξιώθηκαν οι παίκτες μας από ΑΡΔ; Πόσοι ήταν αυτοί που έβριζαν τον Γκούμα, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τις διαρροές προς τους ΑΡΔ; Αλήθεια πόσοι παίκτες δεν μαγεύτηκαν από την Καλυψώ, που τους φούσκωσε τα μυαλά και θέλησαν να κάνουν τους αστέρες ή να δοκιμάσουν να πάνε σε βαθιά νερά που δεν πατώνουν; Περάσαμε και συνεχίζουμε να περνάμε από κάθε είδους δυσκολία και κάθε παγίδα που είναι καλοστημένη για να ξαναδούμε την ομάδα μας να γυρνά στις επιτυχίες, η μεγαλύτερη όμως δοκιμασία είναι οι Μνηστήρες. Είναι αυτοί που με δόλο προσπαθούν να αρπάξουν κάτι που δεν τους ανήκει. Αυτοί που καταχράστηκαν την φιλοξενία και δε λένε να μας αδειάσουν την γωνιά. Αυτοί που βρήκανε ένα πλούσιο παλάτι και το έχουν κατακλέψει. Είναι όσοι αντί να ευγνωμονούν για το ότι βρέθηκαν στο παλάτι θέλουν να το αφήσουν «γυμνό» και να μην θυμίζει σε τίποτα τις παλιές του δόξες.

Ζωγράφος της Πηνελόπης

Το ερώτημα που έχω να θέσω είναι ένα. Πότε σκοπεύεις να γυρίσεις «Οδυσσέα» και να σκοτώσεις όσους επιβουλεύτηκαν την περιουσία σου; Πότε θα σκοτώσεις τους Αντίνοο, Ευρύμαχο, Αμφίνομο και Αγέλαο; Πότε θα φτάσεις στην «Ιθάκη» και θα γνωρίσει η ομάδα πάλι την δόξα; 

ΥΓ Όλη αυτή η ιδέα και για τα δύο κείμενα μου ήρθε όταν σκάλιζα κάποια cd και βρήκα αυτό των Lost Bodies. Ακούστε την Ιθάκη από τους Lost Bodies, παλιό αλλά καλό κομμάτι.
ΥΓ2 Μην φαντάζεστε πως φωτογραφίζω κάποιον σαν «Οδυσσέα», όποιος και αν ξαναφέρει την ομάδα στην «Ιθάκη» είναι καλοδεχούμενος.
ΥΓ3 Τα ονόματα των μνηστήρων δεν επελέγησαν τυχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου