Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τι να φοβούνται άραγε;

Κατηγορείται ο Ζαγοράκης!

Ποινική δίωξη κατά του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Ηλία Βιολίδη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.


Η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά από μελέτη του πορίσματος των ελεγκτών του ΣΔΟΕ διαπίστωσε αδιαφανείς διαδικασίες στην οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στην ταμειακή διευκόλυνση του Ηλία Βιολίδη προς την ΠΑΕ με επιταγές του.

Σύμφωνα με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ πιστωτές της ΠΑΕ πληρώνονταν με επιταγές του πρώην αντιπροέδρου, στον οποίο επιστρέφονταν εν συνεχεία τα χρήματα από την ΠΑΕ με κατάθεση σε τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά αρκετές από τις επιταγές αυτές στους πιστωτές σφραγίστηκαν ή ακυρώθηκαν.

Όπως σημειώνει το πόρισμα σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσό με το οποίο ο Ηλίας Βιολίδης είχε διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την επιστροφή σε τραπεζικό του λογαριασμό αλλά δεν έχει εξοφλήσει στους πιστωτές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 752.846, 98 ευρώ.

Επίσης, μεταξύ άλλων στο πόρισμα, γίνεται λόγος και για απόφαση του δ.σ. της ΠΑΕ τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με την οποία για να απαλλαγεί ο πρώην πρόεδρος από την υποχρέωση επιστροφής ποσού 320.476 ευρώ, που εξήλθαν από τα ταμεία της ΠΑΕ με γραπτές και προφορικές εγκρίσεις για διάφορους σκοπούς της ΠΑΕ, του δόθηκε αναδρομική αμοιβή διευθύνοντα συμβούλου 6.400 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

H δικογραφία απεστάλη στον ανακριτή και θα ακολουθήσουν οι κλήσεις σε απολογία.
...............................................................................................................................................

Λίγο πολύ η Δυτική Θεσσαλονίκη γνώριζε τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ, αν και οι οικονομικοί ελεγκτές του ΣΔΟΕ μας τα λένε και λίγο περίεργα. Σε όλα αυτά εγώ θα προσθέσω πως υπάρχει εδώ και χρόνια η έντονη φημολογία(την οποία ο Ζαγόρ ήθελε να καλύψει σχεδόν παρακαλώντας, έτσι ακούγεται) για «διευκολύνσεις»  της ΠΑΕ σε άτομο/άτομα της διοίκησης χωρίς απόφαση του ΔΣ. Δηλαδή με απλά λογάκια βγήκαν χρήματα από το ταμείο μιάς ΑΕ χωρίς να το αποφασίσει το ΔΣ. Κοινώς πως κάποιος ανακαίνησε τα μαγαζιά του και άλλος το σπίτι του με χρήματα του ΠΑΟΚ. Αν είναι αλήθεια δεν ξέρω, αυτό το ξέρει μόνο ο κάθε προμηθευτής που πληρώθηκε με τις επιταγές που είχαν στα χέρια τους οι δύο παράγοντες. Ήταν επιταγές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Έτσι ακούγεται εδώ πάνω.

Και επειδή η δική μου καψούρα δεν είναι ο μΠΑΟΚ αλλά ο Παναθηναϊκός έρχομαι και σκέφτομαι τις ομοιότητες που έχει το σήριαλ της απεμπλοκής των πολυΑμέτοχων με την εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Χρόνια προσπαθούσε ο Ι.Σαββίδης να αγοράσει την Θεσσαλονικιώτικη ΠΑΕ αλλά κάποιοι του βάζαν κάθε φορά και νέα προβλήματα. Και όταν την αγόρασε, ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι Παναθηναϊκάρες, με τον έλεγχο που έγινε ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε κορυφαίους της προηγούμενης διοίκησης. 

Μήπως τελικά κάποιοι έχουν χεσμένη λερωμένη την φωλιά τους και δεν θέλουν ούτε τον Πρίγκηπα, αλλά ούτε και κάποιον άλλο σοβαρό επενδυτή;
Μήπως οι έλεγχοι που έγιναν έβγαλαν «διαμάντια» και κάποιοι τρέμουν μην η δικαιοσύνη λειτουργήσει;

2 σχόλια:

  1. ΑΧ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΑΛΙ ΑΡΧΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ.....ΤΑ ΤΙΜΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΣΑΤΣΟΝΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ήξερες; Το έγραψα και χθες στο mypanathinaikos αλλά για τα χρήματα από τον Βαρδή. Τα παίρνω από όλους, Βαρδή, Πρίγκηπα και δεν χρειάζεται να εργάζομαι.

      Είστε κάτω του ορίου της βλακείας τελικά και έχετε να γράφετε μόνο ότι λέει η κασέτα. Δεν με πειράζει συνεχίστε να μου δίνετε επισκέψεις. Την γνώμη σας την έχω ...

      Διαγραφή