Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η βλακεία θρησκεία δεν κοιτά

Η βλακεία θρησκεία δεν κοιτά.
Η βλακεία θρησκεία δεν κοιτά.
Η βλακεία θρησκεία δεν κοιτά.

Και 100 φορές να το γράψω και 1000 οι βλάκες είναι ανίκητοι και δεν έχουν διαφορά άσχετα με την θρησκεία που ασπάζεται ο καθένας.

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις το διάταγμα Ισλαμικής οργάνωσης της Αιγύπτου προς τους Μουσουλμάνους να μην καταναλώνουν ντομάτες καθώς είναι Χριστιανικές, αφού αν κοπούν στη μέση κάποιες σχηματίζουν το σχήμα του σταυρού.
Δηλαδή ρε βλακόμουτρα της Ισλαμικής οργάνωσης μπορείτε να μου απαντήσετε και στα παρακάτω ερωτήματα;
  1. Αφού είναι Χριστιανική σε ποιο δόγμα ανήκει; Ορθόδοξη, Καθολική, Διαμαρτυρόμενη,...
  2. Οι ντομάτες που όταν κοπούν δεν σχηματίζουν σταυρό είναι ισλαμικές και είναι καλές ή και εκείνες είναι αποτέλεσμα άλλης θρησκείας;
  3. Αφού είναι Χριστιανικές τότε με το μίσος που έχετε για κάθε τι Χριστιανικό γιατί δεν τις πολτοποιείτε και να τις κάνετε σάλτσα ή να τις φάτε ωμές ή μαγειρεμένες μασώντας με μίσος όμως;
Και επειδή έχω την συνήθεια να πηγαίνω στην λαϊκή αγορά της περιοχής που μένω κάθε Σάββατο πρωί, σήμερα άκουσα σε πάγκο με ντομάτες την αντίθετη εκδοχή. Ήταν σε διπλανό πάγκο με ντομάτες(παλιότερα) ο λαϊκατζής που ετοίμαζε το στήσιμο του πάγου και την προβολή των προϊόντων του(ντομάτες). Αφού τις έχει βάλει με προσοχή για να μην πατηθούν και μαλακώσουν αποφασίζει να κόψει δυο ντομάτες τη μία κάθετα για να δείξει πως δεν έχει κοτσάνι και την δεύτερη οριζόντια. Τι το ήθελε, με το που κόβει την δεύτερη αρχίζει και φωνάζει σχεδόν εκστασιασμένος «Έχω ευλογημένες ντομάτες, έχω ευλογημένες ντομάτες»». Ο άνθρωπος μάζεψε όλο τον κόσμο στον πάγκο του, ξεπούλησε σε χρόνο dt αλλά συνέχιζε να πιστεύει αυτό που φώναζε πριν. Θα τον δικαιολογούσα αν ήταν κόλπο για να πουλήσει αλλά αυτός πίστευε πως έχει ευλογημένες ντομάτες.

Άντε τώρα εγώ να βάλω αυτά τα λαμπρά μυαλά της Αιγύπτου και τον φωστήρα της Ελλάδος να συνομιλήσουν. Οι μεν μεγαλώσανε μέσα στο μίσος και τις εσφαλμένες απόψεις, ο δε από άγνοια μπορεί να πιστέψει σχεδόν τα πάντα, όπως μία προβολή στον ουρανό, και να φωνάζει «θαύμα, θαύμα».

Για να μην παρεξηγηθώ από κάποιους όχι μόνο δεν είμαι κατά της θρησκείας αλλά και συμμετείχα ενεργά για πάρα πολλά χρόνια στην ενορία που ανήκω. Γνωρίζω όμως να ξεχωρίζω τους καρπούς της φύσης από τα θαύματα και τα «θαύματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου