Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Οι νταβατζήδες της 4ης εξουσίας reloaded

Να θέλεις να αγιάσεις και να μην σ' αφήνουν. Να έχεις τα προβλήματά σου και αυτοί να συνεχίζουν να σε προκαλούν. Είχα στείλει την 10 Μαίου στα αδέρφια στο mypanathinaikos την επιστολή με τίτλο "Οι νταβατζήδες της 4ης εξουσίας"(το link στο τέλος του κειμένου) και η αφορμή ήταν η στάση του κ.Σρόιτερ, ο οποίος δεν κράτησε ίσες αποστάσεις δεν είχε τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά. Και για να μην παρεξηγηθώ από όσους δεν έτυχε να το διαβάσουν ακόμη παλιότερα, το ίδιο εξοργισμένος ήμουν με την επαναπροβολή της συνέντευξης Βαλιανάτου(περσινή) που έκανε επίθεση στην κ.Κανέλλη. Δεν θα κρίνω με πολιτικά κριτήρια τον κ.Καψή σήμερα, όπως δεν το έκανα για τον κ.Σρόιτερ.


Αν θυμάμαι καλά, που θυμάμαι, επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας η δημοσιογράφος κα.Ζαχαρέα έκανε το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ολίσθημα να είναι σύζυγος του κ.Ρουσόπουλου. Αυτό το γεγονός ήταν τόσο κατακριτέο που δεν θα μπορούσε να εργάζεται σε κανάλι καθώς ο σύζυγος ήταν υπουργός. Βέβαια αν δεν σε λένε Ζαχαρέα και δεν κυβερνά η Νέα Δημοκρατία(δεν κρίνω το έργο της εδώ) δεν πειράζει να είσαι αδερφός υπουργού και παρουσιαστής στο γνωστό μας κανάλι. 

Όχι μόνο δεν πειράζει να είσαι αδερφός υπουργού αλλά πλέον είναι προσόν. Επιπλέον δεν είδαμε κανένα δημοσιογράφο των μεγάλων καναλιών να παρουσιάζει την πραγματικότητα αυτά τα δυόμισι χρόνια. Δεν ακούσαμε να λένε κάτι για τις συνομιλίες ΓΑΠ-ΔΝΤ(όχι όταν το είπε ο ζωηρούλης του ΔΝΤ), δεν ακούσαμε να μας ενημερώνουν πως με ΤΡΕΙΣ(3) μόνο υπογραφές το Τ+3 έγινε Τ+10 εώς  άπειρο. Συνεχίσαμε να μην ακούμε τι είναι και τι συνέπειες θα έχει το μνημόνιο, οι εφαρμοστικοί νόμοι, το μνημόνιο 2, το Αγγλικό δίκαιο. Όχι δεν ακούσαμε τίποτα από αυτά όταν τα ήξεραν οι ίδιοι, τα ακούσαμε πρώτα από ανεξάρτητες φωνές(διαφόρων χώρων) που κάποιες αυτολογοκρίθηκαν όταν πήραν καρέκλα. Δεν ακούσαμε ποτέ να ελέγχει αυτή η «4η εξουσία» τον κ."Δεν το διάβασα", είδαμε αντ' αυτού να υπερπροβάλλει όλο το σύστημα των media τα στημένα του ποδοσφαίρου(λες και δεν τα γνωρίζαμε) όταν περνούσαν τις διατάξεις και τους νόμους της ντροπής στην Βουλή των ΕΛΛΗΝΩΝ. Δεν είδαμε να αποδομούν τα επιχειρήματα περί κατάρρευσης των πάντων αν η Ελλάδα δεν...δεν...δεν...Είδαμε μόνο να αβαντάρουν την πολιτική του δικομματισμού και των συνεργατών τους ως την μόνη λύση. Και γνωρίζουμε όλοι καλά πως αν κάποιον τον πείσεις για κάτι(ανάγκη Μνημονίου 1 και 2) θα το δεχτεί, αν του δώσεις εναλλακτικές επιλογές μάλλον θα επιλέξει την βέλτιστη, για τον ίδιο, λύση.

Και φτάνουμε πάλι στο χθες με τον κ.Καψή να θίγεται από τον χαρακτηρισμό "μαθητευόμενος μάγος της οικονομίας". Γιατί κ.Καψή θίγεσαι αφού δεν είσαι οικονομολόγος αλλά κρίνεις και σχολιάζεις κάθε μέρα την οικονομία; Πως κάθε μέρα προβάλεις το σενάριο που εσύ(;) πιστεύεις και κανένα άλλο τρομοκρατώντας τον Ελληνικό λαό και δεν δέχεσαι κριτική και χαρακτηρισμούς; Τουλάχιστον δεν σε έβρισε, ούτε σε χαρακτήρισε με κάποιον προσβλητικό χαρακτηρισμό. Αλλά οι συνήθειες δεκαετιών δεν κόβονται εύκολα. Οι δημοσιογράφοι του καναλιού, αποδεδειγμένα, παίρνουν εντολές-οδηγίες στα ακουστικά και δρουν με απολυταρχικό τρόπο(φασίζουσα νοοτροπία ήθελα να γράψω αλλά για λόγους ευγένειας το βάζω σαν επεξήγηση) «κόβοντας στον αέρα» όποιον δεν συμφωνεί ή δεν πάει με τα νερά τους. Σε αντίθεση με τον κ.Καψή στον ΣΚΑΙ η συνάδελφός του τήρησε ίσες γραμμές και αποστάσεις και είχε μία ήρεμη εκπομπή με διαλόγους με όλους τους καλεσμένους της. Μήπως οι παλαιότεροι να δείτε λίγο πως συμπεριφέρονται πλέον οι δημοσιογράφοι; Δεν είστε οι τιμητές των πάντων, δεν είστε θεοί, είστε απλά δημοσιογράφοι.

Τέτοια δημοκρατία από την επταετία λένε κάποιοι έχουν να δουν. Επειδή δεν την πρόλαβα εγώ την επταετία προτιμώ να πω πως τέτοια δημοκρατία και ελευθερία λόγου ούτε στην Β.Κορέα. Τουλάχιστον εκεί ο ηγέτης είναι ένας, εδώ έχουμε πολλούς...ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, (ΔΗΣΥ), ΛΑΟΣ... από ηγέτες να φαν και οι κότες.


ΥΓ Περίεργη είναι η στάση του καναλιού και στα αθλητικά δρώμενα της χώρας, αν και μέτοχος είναι ο Βαρδινογιάννης, συχνά «ξεχνάνε» να κάνουν αναφορές στα του Παναθηναϊκού σε αντίθεση με άλλες ομάδες που απολαμβάνουν ασυλία και ευνοϊκή μεταχείριση σε κάθε σχολιασμό.
ΥΓ2 Ο άθλος του Γουέμπλευ έγινε 41 ετών. Τιμή και δόξα σε όσους μας τον πρόσφεραν, αλλά και κριτική όταν πρέπει. Μήπως είναι πλέον καιρός να ονειρευτούμε ένα νέο Γουέμπλευ. Αν δεν το ονειρευτούμε δεν θα το έχουμε ποτέ.

Οι νταβατζήδες της 4ης εξουσίας: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου