Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Game Over - Η δήλωση Αναστασίου για το κενό του Φιγκερόα και οι αριθμοί




*** Δεν είναι μόνο το ότι είναι παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ που επανερχόμαστε στην δήλωση- εξήγηση που έδωσε ο Γιάννης Αναστασίου μετά την ήττα από τον Αστέρας Τρίπολης.
*** Δεν είναι δηλαδή, ότι προσπαθούμε να χτυπήσουμε ένα καμπανάκι εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα.
*** Αλλά είναι μια ακόμα προσπάθεια να βοηθήσουμε όσο μπορούμε μπας και δουν εκεί στον Παναθηναϊκό με όσο πιο ποδοσφαιρικό μυαλό γίνεται τα πράγματα και προλάβουν καταστάσεις που πιθανά να κοστίσουν στην προσπάθεια της ομάδας για τους όποιους στόχους έχει για φέτος.
*** Καθώς μοιάζει να παγιώνεται πια η συνήθεια να προσπαθούμε να ξεπεράσουμε την όποια στραβή, με μια δικαιολογία της... ημέρας και όχι με βάση την αντικειμενική πραγματικότητα.
*** Κι αυτό μοιραία οδηγεί μετά σε λάθος εκτιμήσεις και αντίστοιχα σε λάθος επιλογές.
*** Τον κενό του Φιγκερόα λοιπόν βρήκε σαν εξήγηση για την ήττα στην Τρίπολη ο Γιάννης Αναστασίουκαι καθησύχασε τους πάντες, λέγοντας πως αυτό το κενό το... έχουμε εντοπίσει, γι' αυτό πήραμε τον Πέτριτς που όταν παίξει θα το... καλύψει και όλα καλά από κει και πέρα.
*** Κι άντε καπάκι να πέφτουν βροχή μια σειρά ποδοσφαιρικές σαχλαμάρες του στιλ "Νο Μπέργκ-νο πάρτι", που απλά το μόνο που κάνουν είναι να περνάνε οι μέρες για να περάσουν και να λέμε και κάτι που δεν κοστίζει.
*** Βέβαια να πούμε εδώ, ότι Πέτριτς ακούμε και Πέτριτς δεν βλέπουμε και αυτό ήταν γνωστό απ' όταν τον πήραμε, δηλαδή ότι ο Κροάτης ίσα-ίσα που θα προλάβει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκός λογικά από τα τέλη του Φλεβάρη και μετά.
*** Αλλά ακόμα κι έτσι νάναι και το πρόβλημα να είναι το κενό του Φιγκερόα που θα το γιατρέψει ο Πέτριτς, με τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα τι γίνεται;
*** Πάμε άκλαφτοι από την στιγμή που ο Πέτριτς δεν είναι ακόμα έτοιμος;
*** Όχι φυσικά.
*** Αλλά θα πάμε άκλαφτοι, άμα νομίζουμε πως το πρόβλημα του Παναθηναϊκού αυτή την στιγμή είναι το... κενό του Φιγκερόα και επικεντρώσουμε εκεί όλη την προσπάθειά μας.
*** Για του λόγου το αληθές λοιπόν.
*** Παρακάτω είναι τα παιχνίδια που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός από την μέρα που έφυγε ο Φιγκερόα και μετά.

24/11 ΠΑΟ - Γιάννινα 3-1
30/11 Απόλλων - ΠΑΟ 1-1
8/12 Καλλονή - ΠΑΟ 0-4
14/12 ΠΑΟ - Ατρόμητος 1-2
18/12 Λεβαδειακός - ΠΑΟ 0-4
22/12 ΠΑΟ - Ξάνθη 2-1
5/1 Παναιτωλικός - ΠΑΟ 1-0
11/1 ΠΑΟ - Πανιώνιος 1-0
19/1 Βέροια - ΠΑΟ 1-3
25/1 ΠΑΟ - Πλατανιάς 1-0
1/2 ΟΦΗ - ΠΑΟ 1-1
5/2 Αστέρας - ΠΑΟ 1-0

Συν το παιχνίδι κυπελλου με τον Ολυπιακό Βόλου 4-0
*** Με μια πρόχειρη ματιά, μέχρι το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός είχε δώσει δώδεκα παιχνίδια και είχε πετύχει 24 γκολ.
*** Δηλαδή ακριβώς δύο γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι.
*** Δεν μου μοιάζει βέβαια αυτός ο μέσος όρος και πολύ, για μέσο όρο ομάδας που της... λείπειε ο αναπληρωματικός σέντερ-φορ.
*** Στο ίδιο διάστημα, μετράει συνολικά οχτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.
*** Με λίγα λόγια, μέχρι το παιχνίδι με τον Αστέρα και για δυο μήνες δεν είχαμε... κενό Φιγκερόα αλλά αντίθετα είχαμε... καλή δουλειά που βγαίνει στα παιχνίδια και ξαφνικά μας προέκυψε το... κενό;
*** Προφανώς και αυτό δεν είναι ποδοσφαιρική προσέγγιση και ακόμα χειρότερα εξήγηση.
*** Πολύ περισσότερο που στην διάρκεια αυτών των αγώνων υπάρχουν και τεσσάρες και τριάρες και απ' όλα τα καλά του θεού.
*** Όπως φυσικά υπάρχουν και οι ανάποδες.
*** Αλλά αυτό δεν αποδεικνύει ότι το κενό μας είναι του... αναπληρωματικού φορ.
*** Αντίθετα αποδεικνύει ανα μάλιστα ρίξουμε και μια ματιά στην δυνανομικότητα των αντιπάλων, ότι ο Παναθηναϊκός όποτε μπορεί και κάνει ευκαιρίες, έχει ένα πολύ καλό ποσοστό αξιοποίησής τους.
*** Άλλωστε και στα παιχνίδια που δεν πήγαν καλά γι' αυτόν και ειδικά στα δύο τελευταία με ΟΦΗ και Τρίπολη για όσους τα θυμούνται, δεν ήταν ότι ο Παναθηναϊκός έφτιαχνε ευκαιρίες με το τσουβάλι αλλά τις έχανε.
*** Αλλά το ότι ειδικά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Τρίπολη, απ' όταν δηλαδή ο Ατζαγκούν τάφτυσε και έχανε την μπάλα μέσα από τα πόδια του, ο Παναθηναϊκός δεν δημιουργούσε ευκαιρίες.
*** Μια ματιά μάλιστα για όσους έχουν την όρεξη και την δυνατότητα να ξαναδούν τα παιχνίδια, δείχνει ότι ο Μπεργκ χωρίς τον οποίο... νο πάρτι όπως ανακάλυψαν οι σοφοί, πήρε όλες κι όλες άντε το πολύ δέκα φορές την μπάλα και στα δύο παιχνίδια.
*** Δεν ήταν δηλαδή ότι ο Μπεργκ ήταν σε κακή μέρα και έχασε τις ευκαιρίες που αν είχαμε τον Φιγκερόα ή όταν έρθει ο Πέτριτς θα τον βοηθήσει να τις κάνει γκολ.
*** Αλλά το ότι ο Μπεργκ δεν πήρε μπαλλιές και νο μπαλλιές - νο πάρτι παιδιά.
*** Και για το κάνουμε και πιο συγκεκριμένο, το θέμα του Παναθηναϊκού - για τα κυρβικά και την δυναμικότητά του φέτος για την οποία και μιλάμε- είναι καθαρά νο χαφ-νο πάρτι.
*** Από τον προπονητή λοιπόν μιας ομάδας, έχεις την απαίτηση, να προσεγγίζει ποδοσφαιρικά την κατάσταση και όχι να δίνει μια εξήγηση... επικοινωνιακού τύπου για να περάσει η κακή βραδιά.
*** Κι εδώ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, πέρα από τις αντικειμενικές δυνατότητες που έχει σαν ομάδα, τις αδυναμίες, τα όποια προτερήματά του και την δουλειά που γίνεται.
*** Το ότι όταν εκτιμάς επικοινωνιακά την κατάσταση κάθε φορά και το μόνο που σε απασχολεί είναι αυτό, τότε αντικειμενικά θα οδηγηθείς και σε λάθος εκτιμήσεις και επιλογές από ποδοσφαιρική άποψη.
*** Όπως μια τέτοια άλλωστε ήταν και η επιλογή, να γίνει η μοναδική μεταγαγραφή τον Γενάρη του Πέτριτς για την θέση του... Φιγκερόα για να καλύψουμε τις εντυπώσεις ή γιατί αυτή μας έκατσε βολική και όχι για ένα χαφ που θα μπορούσε να καλύψει σε διάρκεια μεγαλύτερη απ' όση αντικειμενικά μπορεί ο Ατζαγκούν - που κι αυτόν με το ζόρι κι όταν λείπουν όλοι τον βάζουμε- σωστά τον συγκεκριμένο ρόλο του οργανωτικού μέσου, εκεί δηλαδή που πραγματικά πονάει ο Παναθηναϊκός.
*** Μακάρι λοιπόν έστω και τώρα και πολύ περισσότερο αφού το... γιατρικό στο μοναδικό μας πρόβλημα το κενό του Φιγκερόα δηλαδή ο Πέτριτς, δεν είναι ακόμα έτοιμος, να δει ο Παναθηναϊκός με καθαρό ποδοσφαιρικό μάτι την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και να προετοιμαστεί και τακτικά και ψυχολογικά ανάλογα.
Για το γνήσιο της υπογραφής ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ

6 σχόλια:

  1. Τώρα φταίει η έλλειψη φορ αύριο θα φταίει ο καιρός την άλλη ο χλοοτάπητας και πάει λέγοντας.Οι άνθρωποι μας δουλεύουνε και υπάρχει κόσμος που τους πιστεύει ακόμα.Όλα αντιμετωπίζονται επικοινωνιακά να φύγει η ευθύνη απο πάνω μας και όλα καλά.Αυτό που φταίει είναι η συνολική λειτουργία της ομάδας το υλικό που είναι μέτριο και φυσικά η μη ύπαρξη σοβαρού προπονητή.Σαν να λέω τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια και ο κόσμος απλά δεν αντιδράει δέχοντας να του συμπεριφέρονται σαν πρόβατο και χαμηλής νοημοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της κοντής ...λής της φταιν οι τρίχες.
      Θα φταίει ο αέρας που φυσάει, η υγρασία και τέλος οι κορμοράνοι. Ξεφτίλα αδερφέ, ξεφτίλα.

      Διαγραφή
  2. Ο κυριακάτικος τιτλος της "Πράσινης"ειναι όλα τα λεφτα:ΜΕ 12000 ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ!!!

    Tοσοι πολλοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΟΑΚΑ δηλαδή θα ήταν ΑΔΕΙΟ...

      το κάνω ανάρτηση

      Διαγραφή
    2. Πάλι καλά που έβαλες τους συνδέσμους για τις αναμεταδόσεις ποδοσφαίρου και μπάσκετ, γιατί το "αδελφό" blog panathinaikos press, σήμερα λέει ότι είναι ώρα ν αφήσουμε τους καναπέδες και τα σαλόνια και να πάμε γήπεδο να υποστηρίξουμε τις ομάδες.

      Τόσο μ@λ@κ@ς αυτός που τό 'γραψε, κι ακόμα περισσότερο Μ@λ@κ@ς (με το Μ κεφαλαίο). ο συντονιστής που το ενέκρινε κι ανέβηκε! (εκτός κι αν το έγραψε ο ίδιος.....!).

      Αν εσύ τώρα βλέπεις λογικό, κάποιο site να σου αποκλείει τη δυνατότητα να δεις την ομάδα και αντ' αυτού να πρέπει να είσαι τηλεματακινούμενος, από την Αθήνα στο Ηράκλειο για να ικανοποιήσεις τον παπάρα που εκεί που έπινε τη φραπεδιά του και χουζούρευε με τη γκόμενα, σκέφτηκε να γράψει αυτό το ηρωικό σλόγκαν, τι να πω.....! Ας το κλείσουν καλύτερα το μπουρδέλο τους! Μας φτάνει που έχουμε την πράσινη στρούγγα και πρέπει ν ανεχόμαστε όλα τα ζωντανά που βοσκάνε εκεί μέσα, να διαβάζουμε και μαλ@κίες σε ιστότοπους που υποτίθεται ότι κόπτονται για το καλό του αυτοκράτορα;

      Και στο κάτω κάτω, που θα χωρέσουμε όλοι, αν υποθέσουμε ότι εισακούεται η παρότρυνσή του, σε δυο γηπεδάκια 16000 και 5000 αντίστοιχα θέσεων;

      Τελικά, βαλλόμεθα πανταχόθεν που έλεγαν και οι παλιότεροι......! Και πιο πολύ από τους δικούς μας!

      Διαγραφή
    3. Ήθελα πολύ να ήμουν Κρήτη αλλά δεν βόλεψε. Τότε δεν θα έβαζα ούτε εγώ.
      Λογικό να πρέπει να πάει ο κόσμος στο γήπεδο αλλά η Αθήνα έχει 5 εκ. κόσμο δεν θα βρεθούν 20.000 για το γήπεδο; Οι υπόλοιποι δεν πρέπει να το δούμε το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Ποδόσφαιρο στον υπολογιστή και μπάσκετ στην τηλεόραση, για εμένα σήμερα.
      Κάποιοι έχουν ξεφύγει πολύ από την συμπεριφορά που οφείλουν να έχουν αλλά ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του.

      Διαγραφή