Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Παιχνίδι παρωδία

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Το θέμα μας όμως δεν είναι αν το αποτέλεσμα είναι η όχι το αναμενόμενο αλλά η εικόνα και η παρουσία της ομάδας. Αν κάνω πως δεν άκουσα τα όσα τραγικά έλεγε πάλι αυτός ο κρατικοδίαιτος που νομίζει πως κάνει αναμετάδοση τότε η αλήθεια είναι μπροστά στα μάτια μου.

Παναθηναϊκός- Μπαρτσελόνα 56-63
Τα γράφω περιληπτικά και αν μέχρι αύριο διορθωθεί το ίντερνετ του ΟΤΕ θα το αναπτύξω λίγο παραπάνω. Ξεκινάει το παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Κάτι όμως που φρόντισε να αλλάξει και στο τέλος του δεκαλέπτου συμβαδίζαμε. Το κακό είναι πως ο Πεδουλ...Μποχού δεν κατάλαβε τι έκανε λάθος και το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα μας μείωσε αλλά εκεί και έμεινε χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία να κάνει τη νίκη που δεν έχει κάνει κανείς άλλος μέχρι σήμερα.

Επειδή μέχρι τώρα δεν έγραψα και κάτι νέο ή κάτι δικό μου, ας ξεκινήσω.
Ομάδα χωρίς πλάνο που μόλις είδε κάτι αναπάντεχο πελάγωσε ή ακόμη καλύτερα. Προπονητής που δεν προετοίμασε την ομάδα του για κάτι διαφορετικό αλλά με ένα μόνο σύστημα πάλι. Το διαφορετικό έγινε και η Μπαρτσελόνα νίκησε εύκολα. 
Ο Ναβάρο έβαλε μόλις μία βολή και αυτή αργά στο παιχνίδι και έγραψε μόνο 21 λεπτά συμμετοχής. Τότε ποιος έκανε τη ζημιά; 
Μα φυσικά ο ΜΠΟΧΟΥ.

Η Μπαρτσελόνα είχε 10 παίκτες που έπαιξαν με μοιρασμένο χρόνο συμμετοχής και ο Παναθηναϊκός και αυτός 10 παίκτες από τους οποίους οι Μπατίστ και Μαυροκεφαλίδης με λιγότερα από 3 λεπτά αγώνα ο καθένας. Αν σκεφτεί κανείς πως ο Γκιστ δεν έκανε καλό παιχνίδι τότε καταλαβαίνουμε πως η ομάδα έπαιξε με ένα ψηλό.

Το κλασικό και φέτος 29 προσπάθειες για δίποντο και 26 για τρίποντο δεν το σχολιάζω. Αλλά τα μόλις 15 φάουλ που έκανε η ομάδα μας ήταν απογοήτευση. Ο Παναθηναϊκός φέτος ξεκινάει με συνταγή αλά Μάλκοβιτς(άμυνα-άμυνα-άμυνα). Αν του βγει η άμυνα τότε ελπίζει με τα ποσοστά στην επίθεση. Όταν αμύνεσαι κάνεις και φάουλ και δεν περιμένεις να δεχτείς το καλάθι. 15 φάουλ σε 4 περιόδους σημαίνει λιγότερα από 4 την κάθε περίοδο(αν πάρω τον μ.ο.). Κουράστηκα να βλέπω ελεύθερα σουτ από τους Ισπανούς. Βαρέθηκα να βλέπω να μην ανακόπτουμε τον ρυθμό τους. Επιπλέον στο δεύτερο ημίχρονο όταν πλησιάσαμε και στο τελευταίο δεκάλεπτο χρειαζόμασταν καλάθια ο προπονητής δεν επέλεξε τη λύση "δίποντο και πιέζω κάνοντας και φάουλ", αλλά το τρίποντο που τελικά δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα  κάτι καλύτερο με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα, ακόμη και "χωρίς" το Ναβάρο. Τόσα μπορεί να κάνει η ομάδα με αυτόν για προπονητή και τόσα κάνει. Εκτός και αν...

ΥΓ Για δείτε εδώ τα στατιστικά από τη διοργανώτρια.
ΥΓ2 Μάκη χαλάρωσε αδερφέ μου. Γράψε σχόλιο μόνο αν σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα, αλλιώς άστο γιατί ο Μποχού δεν αλλάζει.

9 σχόλια:

  1. Τσάμπα ήττα. Αν είχαμε άνω των 2 επιθετικών συστημάτων, θα κερδίζαμε άνετα. Αλλά το σύστημα με τα κεφτεδάκια τύπου Αλέφαντου δεν τράβηξε. Τα έχω πει ξανά και ξανά από πέρσι που έβοσκα στα Αλ Αφούζ Νέα. Με Πέδουλα η οροφή είναι περιορισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τύπος είναι απίστευτος. Το ελληνικό το έχει για πλάκα απέναντι στον γαύρο αλλά στην Ευρώπη πάπαλα. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Βασίλη.Τι να πεις για τον χθεσινό αγώνα.Χάθηκε μια ακόμα ευκαιρία για νίκη όπως με Φενέρ.Εαν δεν δουλέψει και άλλα επιθετικά συστήματα θα δυσκολεύεται πάρα μα πάρα πολύ στην Ευρώπη.Καλή η άμυνα αλά Μάλκοβιτς αλλά χωρίς επίθεση δεν πας πουθενά.Ένα σωστό που είπανε χθές στο τέλος του αγώνα ήτανε ότι κράτησε την Μπάρτσα στους 63 πόντους δεν γινότανε πιο χαμηλό σκόρ.Εαν δεν σκοράρεις δεν κερδίζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ευχηθώ καλό μήνα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε όλοι μας.
      Τι να σχολιάσεις για το παιχνίδι με αυτόν τον απαράδεκτο που έχουμε στα αριστερά του πάγκου;

      Διαγραφή
  4. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ,ΣΚΡΙΝΑΡΙΣΜΑ-ΞΕΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ-ΣΟΥΤ ΓΙΑ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ !!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΛΛΗΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω τη δική μου απάντηση στο τελευταίο που ρωτάς, αλλά θα την αυτολογοκρίνω.

      Διαγραφή
  5. ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μ' ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ Τ' ΑΛΛΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ:
    1)ΤΟ ΕΧΩ ΒΑΘΥ ΜΑΡΑΖΙ Ν' ΑΚΟΥΣΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΠΟΧΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΛΟ ΠΑΠΑΡΟΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΝΤΕΣ-ΚΑΡΦΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΙΓΟ,ΠΟΛΥ Η ΚΑΘΟΛΟΥ.
    2)ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ ΛΑΣΜΕ(ΟΧΙ ΧΘΕΣ)-ΓΚΙΣΤ(ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟΣ) ΡΑΚΕΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    3)ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΡΙΠΟΝΤΟ-ΤΡΙΠΟΝΤΟ-ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ,ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ.
    4)ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 60 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΟΥ(ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ)ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    5)ΟΤΑΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΟΥΣ (Σ)ΚΑΤΑΛΑΝΟΥΣ 20 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΟΥΣ,ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟ)ΝΑΒΑΡΟ ΣΤΟ 0,ΤΡΩΣ ΜΟΝΟ 19 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΟ 2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ(ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ 1ο)ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ.
    6)ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΝΤΙΑΔΑΣ,«ΕΡΓΟ» MΠΟΧΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ.
    7)ΟΥΚΙΤΣ-ΟΥΚΙΤΣ-ΟΥΚΙΤΣ:ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ-ΑΘΛΙΟΣ-ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ;ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΠΠΑ-ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΩ ΠΑΛΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ.
    YΓ:ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΒΑΣΙΛΗ ΞΕΘΥΜΑΝΑ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΠΙΟ ΑΝΑΛΑΦΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα πάλι ζήτησα από την αδερφή γνωστού μπασκετικού μάνατζερ, και καλή μου φίλη, να μας φέρει καμία πρόταση για προπονητή ο αδερφός της.
      Είναι η τρίτη ή η τέταρτη φορά που της το ζητάω αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνει πως το εννοώ.

      Αφού ξεθύμανες καλά έκανες και τα έγραψες.

      Διαγραφή