Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

«Νάνοι», εμετικοί, διχαστικοί ή πιο απλά η διοίκηση της ΠΑΕ(μέρος 2ο)

Έχω δει πολλές κινήσεις διαμαρτυρίας στη ζωή μου αλλά να στρέφεσαι ενάντια στον εαυτό σου μιλώντας σε δεύτερο πληθυντικό για να αποφύγεις το χλευασμό είναι γελοίο.
Δείτε τι ΠΡΟΙΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ και διαβάστε το σχολιασμό μου μετά από την ανακοίνωσή τους.


Το κασκόλ του Παναθηναϊκού Α.Ο:«Γήπεδο μόνο… στη Λεωφόρο»
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο Σαββάτο 08 Φεβρουαρίου, 2014
Αδέρφια μας Παναθηναϊκοí,

Απευθυνόμαστε σε κάθε έναν ξεχωριστά. Σε κάθε έναν από εσάς που θεωρεί τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ κομμάτι της καρδιάς του, στον καθένα που ταυτίζει τα ιδανικά και τα πιστεύω του με τις αξίες που πρεσβεύει και εκπροσωπεί διαχρονικά ο Σύλλογός μας. Είναι ένα κάλεσμα προς όλους όσους, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, έχουν αποστασιοποιηθεί. Είναι, επίσης, ένα κάλεσμα για εγρήγορση προς όλους όσους βρίσκονται στις επάλξεις.

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. εγκαινιάζει σήμερα μία σειρά ενεργειών που θα σηματοδοτήσει πλέον την αγωνιστική σχέση του Παναθηναϊκού οπαδού μπροστά στην αδικία της μη ύπαρξης σύγχρονου γηπέδου για τον μεγαλύτερο αθλητικό όμιλο της χώρας. Αρχίζουμε σε πρώτη φάση με τη διάθεση του κασκόλ του Ομίλου το οποίο και παρουσιάζουμε σαν το σύμβολο ενός αγώνα που ξεκινάει και που δεν θα τελειώσει αν δεν δικαιωθούμε. Και όταν γράφουμε για δικαίωση εννοούμε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις εκεί που χτυπά η καρδιά του ομίλου, στη Λεωφόρο.

Πόσο μάλλον που η Λεωφόρος δεν είναι απλά και μόνο ένα ακόμη γήπεδο. ,μιας ακόμη ομάδας. Και ούτε πρόκειται, μόνο, για το γεγονός ότι είναι το γήπεδο της μεγαλύτερης και πιο περήφανης ομάδας της χώρας μας. Η Λεωφόρος δεν αποτελεί σύμβολο και σημείο αναφοράς μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά και για την Αθήνα και ολόκληρη τη χώρα. Σύμβολο αντίστασης στον κατακτητή, σύμβολο προόδου, σύμβολο αναγέννησης. Δεν το λέμε εμείς οι Παναθηναϊκοί αλλά η ιστορία. Και τα σύμβολα δεν πρέπει να γκρεμίζονται, γιατί η ιστορία δεν γκρεμίζεται, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν. Τα σύμβολα πρέπει να προστατεύονται και να αναδεικνύονται. Είναι η υποχρέωση των νεότερων απέναντι στην ιστορία! Γι’ αυτό, ως μια ελάχιστη και συμβολική συνεισφορά στον αγώνα για γήπεδο στην ιστορική Λεωφόρο, για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη του ιστορικού τόπου, αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε ένα κασκόλ.

Το κασκόλ έχει αναφορά στο ξεκίνημα αυτού του συλλόγου με την αυθεντική σφραγίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου (Π.Α.Ο.). Εκτός όμως από το άσπρο-πράσινο χρώμα της ομάδας μας σε κάθε άκρη του έχει μια μαύρη ρίγα, σύμβολο μιας μαύρης εποχής για τον όμιλο μας. Αυτές οι μαύρες ρίγες στην άκρη του κασκόλ δεν θα φύγουν παρά μόνο όταν θα υπάρξει ισονομία και ισοπολιτεία, όταν δηλαδή έχουμε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ήρθε η ώρα αδέρφια που θα ξεκαθαρίσουμε σε κάθε επίδοξο δυνάστη της ζωή μας ότι εμείς δεν πρόκειται να εκχωρήσουμε ούτε σπιθαμή γης από το σπίτι μας. Θα παλέψουμε και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να παραμείνουμε εδώ, να παραμείνουμε στη Λεωφόρο μας.

Και σε αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε όλους κοντά μας.

Υ.Γ1 «Δεν φτάνει να λεγόμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ πηγαίνοντας στα γήπεδα ή πληρώνοντας τη συνδρομή μας. Ο καθένας είναι σε θέση να κάνει ‘κάτι’. Αυτό δε το ‘κάτι’ είναι το ‘παν’ για τον Όμιλο μας. Έναν καλό λόγο, μια καλή πράξη, μια ωραία ιδέα, ο προσηλυτισμός ενός νέου μέλους, ενός νέου οπαδού, ενός νέου αθλητή, ενός νέου ποδοσφαιριστή, κολυμβητή… Ο καθένας μπορεί να προσφέρει μια υπηρεσία, ο ένας περισσότερα, ο άλλος λιγότερα, πάντως όλοι μας κάτι. Έτσι δημιουργούνται και ζουν αιώνια τα Σωματεία, έτσι προοδεύουν. Δεν θέλουμε μόνο οπαδούς, θέλουμε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ συνεργάτες. Σας καλούμε λοιπόν να μας βοηθήσετε, να βοηθήσετε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ να εκτελέσει τον προορισμό του.

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο.» – ΑΘΗΝΑ 1929
του ιστορικού παράγοντα ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Υ.Γ2 Με τον ΓιΏργο Καλαφάτη πάντα στο μυαλό να μας καθοδηγεί και το Τριφύλλι στη καρδιά να μας γεμίζει τη ψυχή.

Το κασκόλ διατίθεται στη συμβολική τιμή των 8 (οχτώ) Ευρώ στις ώρες λειτουργίας τους Τάφου του Ινδού.

ΤΡΑΓΙΚΟΙ
Ζητιανεύουν τα ευρώ του άνεργου, ξεζουμισμένου από τους φόρους οπαδού της ομάδας.
ΓΙΑΤΙ; 
Για να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ οι ίδιοι τους.
Γιατί είναι καλοί μόνο στο «πάρε» αλλά όχι στο «δώσε».
Ας δούμε τι γράφουν οι γραφικά γελοίοι συντάκτες του εμετικού αυτού κειμένου.

"Και όταν γράφουμε για δικαίωση εννοούμε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις εκεί που χτυπά η καρδιά του ομίλου, στη Λεωφόρο." Τι ακριβώς εννοούν με τον όρο σύγχρονες; Γιατί η κάθε γριά μπορεί να κάνει λίφτινγκ, μπότοξ και να φτιασιδώνεται με κρέμες αλλά νέα, ωραία και σφριγηλή δεν γίνεται. Λεωφόρος και σύγχρονη είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν.

"Εκτός όμως από το άσπρο-πράσινο χρώμα της ομάδας μας σε κάθε άκρη του έχει μια μαύρη ρίγα, σύμβολο μιας μαύρης εποχής για τον όμιλο μας. Αυτές οι μαύρες ρίγες στην άκρη του κασκόλ δεν θα φύγουν παρά μόνο όταν θα υπάρξει ισονομία και ισοπολιτεία, όταν δηλαδή έχουμε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις."Ποιος φταίει για τα  χρέη; Οι φίλοι σας και οι συμβουλάτορές σας(Νικολάκης ο γιαλαντζί καπετάνιος και ο κυρ Αντρίκος ο εγκληματίας της Κύπρου). Ποιος αντί να τα μειώσει τα αύξησε και δεν πληρώνει τίποτα σχεδόν από όσα έχει κάνει διακανονισμούς; Να μην το απαντήσω έτσι Μπουκλάκια μου; Άρα για να μην πουλήσεις ούτε ένα κασκόλ τέτοιου είδους η λύση είναι απλή ΒΑΛΕ ΧΡΗΜΑΤΑ αλλιώς πάρε την Π.Σ. και δρόμο. Ποιος είχε μέχρι και πριν λίγο καιρό την ευκαιρία για τον Βοτανικό και την απέρριπτε συνέχεια; 

"Ήρθε η ώρα αδέρφια που θα ξεκαθαρίσουμε σε κάθε επίδοξο δυνάστη της ζωή μας ότι εμείς δεν πρόκειται να εκχωρήσουμε ούτε σπιθαμή γης από το σπίτι μας. Θα παλέψουμε και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να παραμείνουμε εδώ, να παραμείνουμε στη Λεωφόρο μας." Για να παραμείνεις κάπου πρέπει να σου ανήκει ο χώρος και εσύ δεν έχεις κάνει ούτε καν σύμβαση μίσθωσης ή παραχώρησης με τον Ερασιτέχνη.

Πόσο γελοίοι μπορεί να γίνουν κάποιοι χρησιμοποιώντας ιστορικά ονόματα ανδρών του Συλλόγου;

Και για να προσφέρω και λίγη γνώση σε μικρότερους θα θυμηθώ τους ΟΠΑΔΟΥΣ της Γιουνάιτεντ που έβγαλαν το κασκόλ σε κίτρινο-πράσινο χρώμα για να εναντιωθούν στη διοίκηση των Γκλέιζερ. Πόσο ηλίθιο θα ήταν να τα έβγαζε η διοίκηση των Γκλέιζερ αυτά τα κασκόλ;
ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 8 ΕΥΡΩ. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

ΥΓ Η έντονη γραφή είναι δική μου διαμόρφωση.

8 σχόλια:

  1. Κάτι μου θυμίζει όλο αυτό που βιώνουμε τα τελευταία δυο χρόνια.
    Κάπως έτσι είχε ξεκινήσει και ο πράκτορας της Στάζι για να χειραφετήσει τα ζώα τα λιμανίσια! Ίδιες κι απαράλαχτες τακτικές.
    Αυτοί βέβαια με χαμηλό ή καθόλου νοητικό επίπεδο ενέδωσαν και γιγάντωσαν κι άλλο τον ήδη χαιδεμένο των κυβερνήσεων χοχοχο....
    Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς.
    Έχω την άποψη ότι το σχέδιο γαυροποίησης μας, βρίσκεται στα τελευταία στάδια.
    Εκτός κι αν η σιωπηρή πλειοψηφία, κάποια στιγμή αφυπνισθεί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πιστέψω κάποιος φίλους που έχουν γράψει εδώ σχόλιο τότε ο κόσμος δεν κοιμάται αλλά περιμένει να ξεσπάσει. Εγώ πολύ φοβάμαι πως οι πολλοί κοιμούνται και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ξυπνήσουν.

      Διαγραφή
  2. "Στον Ελαιώνα, στον Ελαιώνα ούτε τον άλλο τον αιώνα", ήταν το σύνθημα το 2006 όταν πρωτοακούστηκε δυνατά το σενάριο για Βοτανικό και το δεύτερο ήταν οτι θα πάμε να κάνουμε γήπεδο σε γαυροπεριοχή, κυρίως από τους Γκυζιώτες.

    α) Η δεκαετία του 80 απέδειξε περίτρανα, με αριθμούς, ποια ομάδα του ΠΟΚ έχει περισσότερους οπαδούς, με βάση τα εισιτήρια που έκοψαν και ειδικότερα τις χρονιές που και οι 2 παίζαν (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ) παίζαν στο ΟΑΚΑ, άλλωστε έχουμε και το ρεκόρ, το 87 νομίζω σε εισιτήρια, τη χρονιά του Σισε σε διαρκείας. Αρα υπάρχει η βάση για μεγάλα έσοδα.
    β) Ο Ελαιωνας προφανώς και δεν είναι γαυροπεριοχή. Αν εξαιρέσεις τους Βουκελάτους, όλες οι περιοχές δίπλα είναι πράσινες, Κολωνός, Αγιος Παύλος, Σεπόλια, Περιστέρι, Μεταξουργείο, Πετράλωνα, Αιγάλεω(εδώ παίζει και η ΑΕΚ). Και μιλάμε για την καρδιά της Αθήνας, της ιστορικής Αθήνας, που η ομάδα της είναι ο Παναθηναϊκός.
    Συν σε αυτά είναι η ανάπτυξη που θα γνώριζε η περιοχή λόγω της ανεργίας και της υποβάθμισης, στην οποία έχουν περιέλθει όλες αυτές οι ιστορικές και όμορφες περιοχές του Κέντρου. Πάλι έσοδα λοιπόν, αυτήν τη φορά για όλους και όχι μόνο τη διοίκηση.
    γ) Αν δεν υπήρχε το σχολείο από πίσω, και το γήπεδο ήταν 4άστερο, δλδ να φτάνει τις 50.000 θέσεις, ποιός θα διαφωνούσε για τη Λεωφόρο; Το αίσθημα είναι μοναδικό, οι αναμνήσεις μας είναι όλες εκεί, και στο ΟΑΚΑ.
    Αν θέλουμε να μιλάμε για γήπεδο ποδοσφαίρου. Γιατί ρε μάγκες δεν γίνεται να γεμίζουμε και να μένει και κόσμος έξω το ΟΑΚΑ στο μπάκσετ με 18.000-20.000 θέσεις και να θες να έχεις την ίδια χωρητικότητα στο δημοφιλέστερο άθλημα της χώρας και της ευρωπαικής ηπείρου, απλά δεν γίνεται!

    Οπότε από όποια μεριά και αν το πιάσεις προβληματικό είναι, και μικραίνει τον Σύλλογο. Αλλον Παναθηναϊκό μάθαμε εμείς, άλλοι Παναθηναϊκοί είμαστε εμείς και άλλοι αυτοί, έτσι για να τελειώνουμε.

    Plataniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι οι Παναθηναϊκοί συμφωνούμε πως γήπεδο στον χώρο της ιστορικής Λεωφόρου, μάλιστα με εργασίες συντήρησης και διαμόρφωσης και όχι να γκρεμιστεί και να ξαναχτιστεί, δεν μπορεί να είναι αποδεκτό. Βέβαια όλοι εμείς θα βρούμε μπροστά μας τους νεόκοπους "Παναθηναϊκούς; 2008" που παπαγαλίζουν ότι τους πούνε τα αφεντικά τους. Δεν μπορεί να μαζεύουμε λιγότερο από το 1/5 του ΟΑΚΑ και κάποιοι να είναι χαρούμενοι, δεν έχει Παναθηναϊκή λογική αυτό.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Βασίλη.Εαν ισχύσει αυτό για την Κεφαλονιά που έγραψες για τα κτίρια μπράβο του.Όσο για τον δικό μας που τουλάχιστον δεν έδωσε τις εισπράξεις του μάτς στους σεισμοπαθείς απλά μια ακόμα τζάμπα μαγκιά και φυσικά διαφήμιση όλα για το θεαθήναι.Τώρα για αυτήν την εμετική ανακοίνωση των διχαστών τι να πείς.Οι άνθρωποι θέλουνε ακόμα μία φορά,να αρπάξουνε τα χρήματα που δεν διαθέτει ο κόσμος ελέω μνημονίων λέγοντάς του και καλά για αντίσταση αν είναι δυνατόν.Όποιος αγαπάει την ομάδα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πιέσει να χτιστεί το καινούργιο γήπεδο του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ μας ΣΥΛΛΟΓΟΥ,και να εκμεταλλευτεί τις εμπορικές χρήσεις ώστε να αποκτήσει έσοδα και να γίνει πάλι ΜΕΓΑΛΟΣ.Για μένα οι μαύρες λωρίδες είναι οι μαύρες στιγμές που ζει τώρα ο PANATHINAIKOS που έχει καταντήσει ζητιάνος και προκαλεί χλευασμό και οίκτο ενώ κάποτε μόνο σεβασμό και δέος.Η μόνη βοήθεια που πρέπει να κάνουνε είναι απλά να εξαφανιστούνε και να μείνει η ομάδα σε χέρια ανθρώπων που την ΑΓΑΠΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επί των ημερών τους η Ευρωπαϊκή κατρακύλα συνεχίζεται και αυτοί δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματήσει αυτή η πτώση.
      Είναι καιρός να φύγουν, αλλά φεύγοντας να μας αφήσουν τα κλειδιά για να μην επιστρέψουν ποτέ.

      Διαγραφή
  4. Γελοιότητες από ανθρωπάκια που ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι το δούλεμα των Παναθηναϊκών φιλάθλων. Πολύ εύστοχα και τα 2 κείμενα, Βασίλη. Επίσης, ο Δημήτρης το κάρφωσε όσον αφορά στις τακτικές που θυμίζουν έντονα λιμανίσιους στην αρχή της παράγκας. Εξάλλου οι ίδιοι οι παραγκίτες δημοσιογράφοι είναι αυτοί που στηρίζουν στα "αντικειμενικά" ΜΜΑ τους τον Αλ Αφ και την κομπανία του. Ούτε αυτό όμως κάνει τα αιγοπρόβατα να αναρωτηθούν; Γαυροποίηση. Και έχεις κάτι αλβανά σαν τον απίθανο που έβριζε εδώ psofa κ.λπ, να μοιάζουν με απογόνους του Τσουκαλά. Ρε λες; Δεν εξηγείται αλλιώς τόση αποβλάκωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και να είναι απόγονοι του Τσουκαλά μιας και η οικογένεια του Αλ Αφ ήταν επί χρόνια χρηματοδότης των gay. Προφανώς και θέλει να είναι σαν το σπίτι του.

      Διαγραφή