Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Νίκη πρόκριση στο Top 16

Παναθηναϊκός - Ολυμπιλαγός Βελιγραδίου 69-63. 
Αν είσαι γαύρος ξέρεις.

Ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε και στο τέλος τα κατάφερε να νικήσει και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Οι γαύροι της Σερβίας έχασαν πολλές βολές στο τέλος γεγονός που μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη. Αν δεν τις έχαναν κάποιος θα έπρεπε να βγάλει την πράσινη φόρμα με το Τριφύλλι στο στήθος και να αποχωρήσει από την ομάδα.

Από το site της Euroleague τα σχόλια για τον αγώνα. Εγώ δεν τον είδα, προτίμησα να διαβάζω την εξέλιξη του αγώνα από το site της Euroleague.

Σπουδαία νίκη που του χάρισε την πρόκριση στο TOP-16 της Euroleague πέτυχε ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε με 69-63 του Ερυθρού Αστέρα μετά από συγκλονιστικό ματς, αντάξιο του πρώτου.


Μπορεί το παιχνίδι να είχε χαρακτήρα θρίλερ, μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε και πάλι χίλια δύο προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη.

Και ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα με σκορ 69-63 για την 8η αγωνιστική της Euroleague, εξασφαλίζοντας και την πρόκρισή του στο TOP-16!

Τα δύο καρφώματα του Μάικ Μπράμου μέσα σε 30'' έδωσαν αέρα 6 πόντων στον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε με 67-61 στο ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα.

Ο αγώνας
Με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ο οποίος ήταν αρκετά νευρικός κάνοντας δύο λάθη με το "καλημέρα", ενώ είχε και 0/4 σουτ. Αντίθετα οι Σέρβοι προηγούνταν ήδη με 6-0 όταν ο Πεδουλάκης αποφάσισε να περάσει στο παρκέ τους Κάρι και Μπατίστ. Οι δύο τελευταίοι έδωσαν ενέργεια στους "πράσινους", οι οποίοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ μετά από καλάθι του Μπατίστ (9-8 στο 5').

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10-8, όμως οι Σέρβοι απάντησαν με σερί 6-0, εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχία τους στη ρακέτα. Ο Λάσμε επέστρεψε στο παρκέ για λίγο, αλλά ήταν σκιά του εαυτό και ο Κάτιτς συνέχισε να κάνει ζημιά στους "πράσινους" (11-16). Τελικά, με τον Κάρι να δίνει λύσεις έξω από τα 6.75μ. και να απαντά στα σουτ του Τζένκινς, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 20-21.

Πληγή τα ριμπάουντ
Η μεγάλη πληγή του Παναθηναϊκού στο β' δεκάλεπτο, ήταν η άμυνα στη ρακέτα και τα χαμένα ριμπάουντ. Οι Σέρβοι καθάριζαν με ευκολία σχεδόν όλα τα "σκουπίδια" μη δίνοντας την ευκαιρία στους "πράσινους" για δεύτερες επιθέσεις, αντιθέτως οι ίδιοι είχαν πάρα πολλές (3-7 τα επιθετικά). Ο Γκιστ (που έπαιξε αρκετή ώρα με τον Φώτση στο "4") έγραψε το 28-27, ολοκληρώνοντας ένα μικρό 4-0 των "πράσινων" που πάντως είχαν πρόβλημα.

Ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα στο μαρκάρισμα ιδιαίτερα του Μαριάνοβιτς ο οποίος κάρφωνε με τόση ευκολία, που ο Πεδουλάκης επιστράτευσε και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που ήταν τραυματίας τις προηγούμενες ημέρες. Ο Έλληνας σέντερ έδωσε κάποιες λύσεις (33-31, 35-33), ενώ ο Διαμαντίδης έγραψε το 37-34 με δύσκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
 
Δεν μπορούσε να ξεφύγει
Με το Λάσμε να πετυχαίνει τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι και να τους πανηγυρίζει, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 41-36 στο 22', δείχνοντας κάποια παροδικά σημάδια βελτίωσης κυρίως στην επίθεση. Ωστόσο, ο Ερυθρός Αστέρας κρατούσε γερά και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, ενώ ισοφάρισε με τον Σιμόνοβιτς στο 27' σε 44-44.

Έκτοτε το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και θύμισε έντονα εκείνο του α' γύρου με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται στο σκορ. Ο Γκιστ με ένα δυνατό κάρφωμα αφύπνισε τον κόσμο, ενώ ο Ούκιτς έγραψε το 52-48 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.

"Καθάρισε" νίκη και πρόκριση
Οι "πράσινοι" βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +6 (54-48) ωστόσο ο Ερυθρός Αστέρας σε μία μόλις επίθεση κατάφερε να πετύχει πέντε συνεχόμενους πόντους και να μειώσει ξανά στον πόντο. Όσο και να προσπαθούσε στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν σκορ αλλά δεν το είχε... Ούτε ο Μπράμος, ούτε ο Ούκιτς, ούτε και ο Μπατίστ σκόραραν από μακριά (4/17 τρίποντα ως εκείνο το σημείο).

Αντίθετα ο Σιλμπ έγραψε το 56-59 στο 35' και υποχρέωσε τον Πεδουλάκη να πάρει τάιμ άουτ εσπευσμένα.  Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, όμως το άστοχο λέι απ του Ούκιτς και η νέα χαμένη βολή του Διαμαντίδη έλεγαν πολλά για την κακή ψυχολογία των "πράσινων". Ένα τρίποντο του Γκιστ στα 2.42'' ξεσήκωσε τον κόσμο στην εξέδρα κι έκανε το σκορ 63-61 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο Ραντένοβιτς αστόχησε σε δύο βολές, ο Μπράμος έχασε το λέι απ, όμως στο 1.27'' για το τέλος του αγώνα, κάρφωσε για το 65-61.

7 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΔΕΛΦΕ...ΝΑΙ ΜΕΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟΥ ΙΧΝΟΥΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΣΤΟΥΣ '16 ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ ΜΕ ΖΕΛΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ,ΤΣΣΚΑ Η ΜΟΥΛΟΥΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΛΟΥΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ 4οι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ.ΕΚΕΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ...
    ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΩ ΑΛΛΙΩΣ...ΠΕΤΟΣΚΟΥΦΙ ΙΣΩΣ;;;ΠΑΝΤΩΣ,ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΖΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΙΚΡΟΙ!
    ΑΣ ΑΝΑΨΕΙ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ...ΜΠΡΑΜΟ(ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ),ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ...ΓΚΙΣΤ(ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ)ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΘΕΣ!
    ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ:ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10.1;;;;ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ-ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ-ΜΕΙΩΣΕΙ-ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ;;;;ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!
    ΓΕΛΟΙΕ ΚΑΙ@ΧΡΗΣΤΟ@ΝΙΚΑΝΕ ΜΠΟΧΟΥ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ Κ#ΛΟΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνει ότι και ο Αναστασίου, κάθεται και προπονεί μία ομάδα που ούτε στον ύπνο του δεν θα έβλεπε τον πάγκο της.

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ!ΟΛΟΙ,ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΟΛΕΣ,ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΩ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ...ΗΘΕΛΑ ΝΑ 'ΞΕΡΑ ΤΙ ΣΚ@τ@ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΟΪ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ;;;
      ΥΓ:XAXAXA,KAΠΕΛΑ ΤΟΝ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ.ΩΡΑΙΟΣ!!!ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΓΚΕΡΣΟΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ GAY.

      Διαγραφή
    3. Και το χειρότερο από όλα αυτά είναι πως παίζουμε ημιτελικό με τους μούλους και η ομάδα δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης.

      ΥΓ Εγώ προτιμούσα για τον Εβραίο το "ταβερνιάρης".

      Διαγραφή
    4. ΝΑΙ,ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗ ΤΟΝ ΛΕΓΑΜΕ.ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ!ΑΠΛΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ''ΚΑΠΕΛΑΣ'' ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΑ... ;-)
      XAXAXA!!!!!
      AKOMA ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΕΡΓΑ ΠΟΥ ΦΟΒΕΡΙΖΕ ΤΑ ΠΑΙΚΤΑΚΙΑ ΤΩΝ GAY ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΛΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...

      Διαγραφή
  2. Απελπιστική εικόνα για τον εξάστερο. Ξανά. Νικήσαμε τα ρετάλια του ερυθροαστέρα με ατομικές εξάρσεις Μπράμου και Γκιστ. Ο προπονητής (;) είχε στο μυαλό του τα εγκαἰνια στην ταβέρνα του Δαλαμάγκα και, όπως και να το κάνουμε, ήταν επηρεασμένος. Το είδα σε Live stream και η γυναίκα μου φώναζε "μην βρίζεις πια, θα ξυπνήσει το παιδί". Ο κάπελας διαταράσσει ΚΑΙ την οικογενειακἠ γαλήνη!

    ΥΓ
    Πάντως σύνθημα υπέρ Γιαννακόπουλου για να μπει στην ΠΑΕ δεν ακούσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχίζω να πιστεύω πως το κάνουν επίτηδες. Το συμπέρασμα είναι απλό, ο Δημητράκης δεν μπορεί να συνεχίζει την αυτοκρατορία και ο δύστυχος δηλώνει ονειρεύεται(γιατί στα λόγια όλα είναι εύκολα) να χτίσει κάτι αντίστοιχο και στο ποδόσφαιρο. Δημητράκη ευχαριστούμε αλλά στο ποδόσφαιρο σε πρόλαβαν οι Αφράγκοβιτς και ο Αλ Αφ.

    Έίδες πως από το πανό για τον Άδωνι και μετά έπεσαν οι τόνοι σχετικά με την "ενδεχόμενη" είσοδό του στην ΠΑΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή