Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Απλά ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και μαθήματα οικονομίας


Αν κάποιος δεν έχει πάει στο δημοτικό να μην συνεχίσει την ανάγνωση, προϋποθέτει γνώση της πρόσθεσης και της αφαίρεσης.

Έστω πως έχουμε να διαχειριστούμε τα οικονομικά ενός σπιτιού και επειδή ήμασταν οι χειρότεροι βάλαμε φέσι σε κάρτες και επιπλέον και γραμμάτια. Για να αποπληρώσουμε κάτι από όλα πήραμε "μπροστά" τους μισθούς δύο ετών και έμειναν μόνο τα μπόνους και αυτά πετσοκομμένα. Τότε μία τράπεζα μας προσφέρει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε δόσεις για το συνολικό ποσό.
Το ερώτημα είναι, εμείς πως αντιδρούμε;

Προσθέτουμε ΟΛΑ τα χρέη και τα διαιρούμε σε μικρότερες δόσεις που αποτελούν τα έξοδα που θα έχουμε κάθε μήνα πέρα από τα υπόλοιπα που θα μας βαρύνουν για τον τρέχων μήνα κάθε φορά. Αν σκεφτούμε όμως πως δεν θα έχουμε έσοδα παρά μόνο χαρτζιλίκι ικανό μόνο για μικροέξοδα τότε πως θέλουμε να ανακαινίσουμε το σπίτι και να κάνουμε και όνειρα για καλύτερο μέλλον;

ΥΓ Θείοι-θείες από το εξωτερικό και κληρονομιές δεν υπάρχουν.
ΥΓ1 Ίσως έτσι κάποιοι καταλάβουν τι συμβαίνει στην ομάδα.
ΥΓ2 Πότε θα πει κάποιος από την διοίκηση και τους ΑΡΔ όλη την αλήθεια σε όσους κοιμούνται; Έστω και την μισή αλήθεια να πούνε καλό θα ήταν. Είτε πως δεν θα έχει έσοδα η ΠΑΕ στα επόμενα δύο χρόνια παρά μόνο από τα έσοδα των αγώνων. Είτε πως τα σημερινά χρέη τα έκαναν χρέη για τους επόμενους πολλούς μήνες.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΜΠΥΡΕΣ ΤΑ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΑ ''ΠΑΙΔΙΑ'' ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΑΔΕΛΦΕ;;;ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ,ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΑΛΑΦΟΥΖΙΚΟΣ Η ΑΛΛΙΩΣ Π.Α.Ε. ΚΑΡΑΦΛΟΥΖΙΚΟΣ... ;-)
    ΟΤΑΝ ''ΔΙΟΙΚΗΣΗ'' ΚΑΙ ΑΡΔΑΚΙΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΕΧΟΥΝ ΤΣΑΚΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΦΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον έχω μείνει πίσω αδερφέ γιατί εγώ δεν έχω μάθει τα δικά τους «νέα» οικονομικά θεωρήματα. Θέλω να ελπίζω πως και αυτοί θα τα ξεχάσουν γρήγορα. Αν επαληθευτεί η φήμη που υπάρχει εδώ και πολύυυυ καιρό κάποιος από ψηλά θα φύγει κάνοντας ηρωική έξοδο. Θα τους δώσει στεγνά; Ίσως.

      Διαγραφή