Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΑΡΔ παίζουν με τον πόνο του άνεργου Έλληνα

Παίζουν με τον πόνο και την ελπίδα των άνεργων Ελλήνων. Με τον πόνο και την ελπίδα του/της συζύγου μας, των αδερφών μας, των γονιών και των παιδιών μας. Όλα γίνονται στο βωμό της τηλεθέασης. Όλα για λίγο μεγαλύτερα ποσοστά. Παπαδάκης και Αυτιάς έριχναν λάσπη σε υπαλλήλους του ΟΑΕΔ τόσες βδομάδες για ένα βοήθημα που ακόμη δεν ξεκίνησε και η εγκύκλιος κυκλοφόρησε στις υπηρεσίες παραμονή Χριστουγέννων. Ποιο βοήθημα; Αυτό για την επιδότηση των μακροχρονίως ανέργων.

Το βοήθημα των μακροχρονίως ανέργων υπάρχει και αλλάζει μορφή. Μέχρι την 31/12 χρειαζόταν κάποιος να είναι 45-65 ετών, να έχει πάρει 12μηνο συνεχόμενο ταμείο οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν, να έχει συμπληρώσει ένα χρόνο ανεργία και να έχει οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000(με προσαύξηση για κάθε ανήλικο παιδί). Δύσκολες οι προϋποθέσεις; Μπορεί, αλλά πολλοί συνάνθρωποί μας, Έλληνες και πολίτες κρατών μελών της ΕΕ, το πήραν. Ο καλός υπουργός όμως θέλησε να το δώσει και σε μικρότερες ηλικίες και οι καλοί δημοσιογράφοι το διαφήμισαν με τρόπο που οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ φαινόντουσαν ως οι κακοί της υπόθεσης που το κρύβουν από το κοινό, τη στιγμή που δεν είχαν καμία πληροφόρηση.

Το νέο βοήθημα θα περιλαμβάνει ηλικιακά σχεδόν όλους όσους μπορούν να εγγραφούν ως άνεργοι ΑΛΛΑ θα πρέπει;
1. Το οικογενειακό εισόδημα να είναι μέχρι 10.000(με προσαύξηση λίγο πάνω από 586 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο) μειωμένο κατά 2000 σε σχέση με ότι ίσχυε πριν
2. Το ταμείο να είναι 12μηνο συνεχόμενο, όπως και πριν ΑΛΛΑ
3. Η αίτηση να γίνει μέσα σε δύο μήνες από την λήξη του ταμείου. Όσων το ταμείο έληξε από 1/11/2013 και μετά μπορούν να κάνουν αίτηση μέχρι την 28/2/2013 και για ταμεία που θα λήγουν από 1/1/2014 θα ισχύει το όριο των 2 μηνών. 

Όλοι όσοι πήραν ταμείο 12μηνο και είχαν την ατυχία να λήξει νωρίτερα ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ. Όλοι όσοι έλαβαν ταμείο πριν 1 χρόνο, 2 ή 3 χρόνια επίσης ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ. Πόσοι είναι αυτοί που πλέον μπορούν να λάβουν 12μηνη επιδότηση ανεργίας με την μορφή που έχει πάρει πλέον η εργασία;

Για πείτε τώρα εσείς «κύριοι δημοσιογράφοι» που «επιτελείτε λειτούργημα» πόσοι άνεργοι θα λάβουν το επίδομα-βοήθημα; 

Πόσο θράσος χρειάζεται για να λέτε και να βάζετε σε τρέιλερ πως "οι μακροχρόνιοι άνεργοι θα πάρουν 200 ευρώ τον μήνα για ένα χρόνο" ενώ αυτοί που θα το λάβουν πλέον θα είναι ελάχιστοι;

Μήπως τα κανάλια σας πήραν κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και θα δώσουν και αυτά επιδότηση σε μακροχρόνιους άνεργους χωρίς προϋποθέσεις.

Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι όλο τον Γενάρη να ζητάτε κάθε 5 λεπτά συγγνώμη από τους Έλληνες που παίξατε με τον πόνο τους και την ελπίδα τους. Επιπλέον να βγάλετε και τον καλό σας φίλο τον Υπουργό που θα έδινε το επίδομα-βοήθημα σε περισσότερους Έλληνες να εξηγήσει πως έφτασε πλέον να αφορά ακόμη λιγότερους από πριν.

10 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει περίπτωση Βασίλη. Αυτοί ούτε του αγγέλου τους (αν υπάρχει Άγγελος γι αυτούς!!!) νερό δεν δίνουν, θα καταπέσουν να ζητήσουν έστω και μια φορά συγνώμη για τις παπαρολογίες τους χρόνια τώρα.....!

    Έτσι έμαθαν να δημοσιοκαφρίζουν στην Ελλάδα της απίστευτης λαμογιάς των τελευταίων 46 χρόνων! Και έχουν αποκτήσει και κοινό που τους πιστεύει ακόμα.

    Οι συγκεκριμένοι είναι πλέον εμετικοί......! Όπως και το σύστημα που τους ταίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αηδία Δημήτρη, μόνο αηδία μπορώ να νοιώσω για αυτούς.
      Το διάβασε ένας συνάδελφος και φίλος και πανηγύριζε που κάποιος τα έγραψε. Κρίμα όμως για τον κόσμο. Πολύ κρίμα.

      Διαγραφή
  2. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΝ ΖΑΠΙΝΓΚ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΑΝΑΛΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΟΥ 'ΒΓΑΙΝΕ Ο ΚΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ.
    Ο ΕΝΑΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ(ΚΑΡΑΦΛΑΣ)ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΑΡΔ ΤΡΩΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΕΡΤ,ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΧΕ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΟ ΠΟΥ ΑΡΔΙΖΕΙ «ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ»,ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΕΚΑ.ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΡΑΦΛΟΓΙΩΡΓΑΚΗ;;;ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ Η ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ;;;
    Ο ΑΛΛΛΟΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ(ΒΑΨΟΤΣΟΥΛΟΥΦΗΣ)ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΝΟΨΥΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΧΤΙΖΕΙ ΤΗ ΒΙΛΛΑΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ.Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.AΪ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!
    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ)ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΦΡΑΓΚΟ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εξαιρέσω την ευχή στο τέλος, στα άλλα με βρίσκεις σύμφωνο.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
      ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙΣ ΦΙΛΕ ΒΑΣΙΛΗ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ-ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΤΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΔ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

      Διαγραφή
    3. Αδερφέ αν είναι να γίνουμε εμείς ίδιοι με αυτούς δεν θα έχει κανένα νόημα. Όπου τους βρίσκουμε λάθος θα τους ξεφτιλίζουμε αλλά όχι δεν εύχομαι να σε κανέναν να βρεθεί σε τόσο άσχημη θέση. Με τέτοιες αντιδράσεις αυτή η κατάσταση θα διαιωνιστεί.

      Διαγραφή
    4. ΑΔΕΛΦΕ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΚΟΣ,ΑΛΛΑ ΑΡΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ)ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ.Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΤΑΤΗ.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Βασίλη και χρόνια πολλά σε όλους.Δυστυχώς παίζουνε με τον πόνο του κόσμου που υποφέρει απο τα μέτρα λέγοντας για το επίδομα που ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα το πάρουνε λίγοι..Όλα θυσία για λίγα νούμερα τηλεθέασης παραπάνω.Όπως μας καταντήσανε απο την μεταπολίτευση και μετά τέτοιοι μας αξίζουνε και ύστερα φταίει ο κόσμος που τους λέει λαϊκιστές..
    ΥΓ: ΜΑΚΗ σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.Εύχομαι να έχεις ότι επιθυμείς και πάνω απ'όλα υγεία και στην οικογένεια σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνο καλησπέρα και χρόνια πολλά και καλά. Όλοι αυτοί οι ΑΡΔ κατά τα άλλα είναι οι υπερασπιστές του λαού.

      Διαγραφή
    2. KΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.
      ΚΙ ΕΓΩ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.

      Διαγραφή