Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Who the fuck is X?

X-mas? Who the fuck is X?


Με εκνευρίζει αφάνταστα να αλλάζουν αυθαίρετα ονόματα, πρόσωπα και καταστάσεις απλά για να ταιριάξουν στα σχέδιά τους. Έτσι η αυθαίρετη γραφή X-mas είναι ότι πιο ύπουλο μπορώ να σκεφτώ. Δηλαδή τόσο πιο μεγάλη λέξη ήταν το Christmas και σας δημιουργούσε σύγχυση που το συντομεύσατε;

Μία πολύ φτηνή δικαιολογία είναι η παρακάτω "Ήδη από το έτος 1021 μ.Χ. στην αγγλοσαξονική γλώσσα, συχνά το όνομα του χριστού γράφονταν ως XP ή Xt. (κάτι που το συναντάμε συχνά στις εικόνες του...χριστού). Το δε γράμμα X στην ελληνική γλώσσα, είναι το σύμβολο για τον Χριστό.Έτσι, για λόγους εξοικονόμησης χρόνου αλλά και μελανιού, χρησιμοποιήθηκε το γράμμα Χ που αντιπροσώπευε το όνομα του Χριστού μαζί με την κατάληξη της λέξης Christmas για τα Χριστούγεννα. Η λέξη Xmas υιοθετήθηκε για λόγους ευκολίας, καθώς αποφεύγονταν έτσι τα ορθογραφικά λάθη και ειδικά στις μεγάλες Χριστουγεννιάτικες επιστολές, τα χειρόγραφα ή δακτυλογραφημένα κείμενα." Ήδη αυτή η γελοία εκδοχή είναι σε πολλά sites Ελληνικά και μη και και προσπαθεί να με πείσει πως το γράμμα X δεν προσπαθεί να καλύψει άλλες κοσμοθεωρίες(ως θρησκεία αποδέχομαι μόνο τον Χριστιανισμό) που πλέον είναι στην αφάνεια...ή έτσι πιστεύω τουλάχιστον εγώ.

Αλήθεια δεν ήταν η γιορτή του «ακατανίκητου» θεού Ήλιου, ο εορτασμός των γενεθλίων του Μίθρα, του Όσιρη, του Βάκχου και του Διονύσου; Δεν έχω λόγο να καθίσω εδώ και να αναλύσω τι έχει γραφτεί για όλες αυτές τις γιορτές αλλά απλά να τις παραθέσω. Όλες τους την 25η Δεκεμβρίου. Επειδή εύλογα θα σκεφτεί κάποιος καλά ρε Billy αλλά και πως γνωρίζεις πως η γέννηση του Χριστού έγινε την 25η Δεκεμβρίου; Η απάντησή μου απλή και ειλικρινής. Δεν το γνωρίζω. Δεν ξέρω αν όντως έγινε προς τα τέλη του Δεκέμβρη ή απλά επιλέχθηκε αυτή η ημερομηνία για να υπάρχει μία συνέχεια από τις παγανιστικές κοσμοθεωρίες στον Χριστιανισμό και να καθαγιαστούν οι παγανιστικές συνήθειές τους. Ακόμη να προσθέσω πως από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου(25/3) αν προσθέσουμε 9 μήνες τότε η ημερομηνία που προκύπτει είναι η 25η Δεκεμβρίου. 

Άρα αδέρφια όσοι θελήσετε να μου ευχηθείτε, τότε απλά γράψτε μου Καλά Χριστούγεννα ή Merry Christmas, ποτέ όμως Merry X-mas.

2 σχόλια:

  1. συμφωνώ μαζύ σου, αν και δεν πιστεύω στα χριστούγεννα. μόνο μια παρατήρησι: η έννοια της θρησκείας, όπως ξεπήδησε από την θράκη(συγγενείς γλωσσικά) δεν έχει και μεγάλη σχέσι με μια εξ αποκαλύψεως θεωρία, μεσσιανικού χαρακτήρα, όπως ο χριστιανισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη για την μεγάλη καθυστέρηση αλλά έλειπα από το σπίτι για ώρες και το κινητό δεν υποστηρίζει και πολλά(μόνο κλήσεις, sms/mms και ράδιο).

      Η σχέση μου με την θρησκεία είναι πολύ στενή, με κάποιους παπάδες έχω πρόβλημα μόνο. Αν και πάντοτε πίστευα, είχα το θάρρος να ψάξω τις άλλες κοσμοθεωρίες και πάλι βρέθηκα να υποστηρίζω την άποψη που είχα εξ αρχής.

      Ακόμη πιστεύω βαθιά πως πολλά αρχαία κείμενα που θα μας διαφώτιζαν για το τι στην πραγματικότητα πίστευαν οι Αρχαίοι Έλληνες δεν έχουν βγει στο ευρύ κοινό και την γνώση τους έχουν λίγοι.

      Χαίρομαι πολύ που το σχολίασες αν και με βάζεις στον πειρασμό να επανέλθω στο θέμα θρησκείας-κοσμοθεωριών και κοσμογονίας κάποια στιγμή.

      Διαγραφή