Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ψάχνω να βρω σενάριο

Λένε πως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται και επειδή εγώ δεν μπορώ λόγω μικρού μήκους τρίχας να πιαστώ από τα μαλλιά μου ψάχνω να βρω το τρελό σενάριο που να με βολεύει. Αν δεν το κάνω αυτό θα αρχίσω με τα νεύρα που έχω να ξεσπάω σε κάθε μαλάκα που θα μου πηγαίνει κόντρα ή που θα μου πουλάει πνεύμα. Σήμερα το μεσημέρι πριν μάθω την είδηση της αποχώρησης κάποιος την γλίτωσε για λίγο, αλλά αν τον έβρισκα τώρα...

Έχουμε και λέμε. Στο ποδόσφαιρο ο Βαρδής επέτρεψε σε φτωχούς «συγγενείς» και τους Γιαννακόπουλους να μπουν στην ΠΑΕ. Στο δικό μου σενάριο ήταν όλα μέρος ενός καλοφτιαγμένου σχεδίου. Οι Αμέτοχοι έκαναν ότι μπορούσαν για να μας γονατίσουν και να πουλήσουν μούρη αλλά μετά άφησαν την ΠΑΕ στο έλεος του Βαρδή και πάλι. Μπροστινός μπαίνει ο Ούζος και μας γλιτώνει το καλοκαίρι από την διάλυση(Μέγιστε τι κατάφερες πάλι!!!) αλλά οι μετοχές στην ουσία δεν άλλαξαν χέρια. Έρχεται το καλοκαίρι και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και εκεί που θα ήμασταν για να μας κλαίνε οι ρέγγες αναλαμβάνει δράση. Λίγους μήνες μετά ... είναι σήμερα και όλοι ξέρουμε τι είπε σήμερα.

Μέχρι εδώ δεν είπα κάτι νέο αλλά εδώ θα αρχίσω να πλέκω το σενάριο μου. Ο Βαρδής βάζει μπροστινό τον Ούζο και ο Δημήτρης λέει πως αποχωρεί και αν δεν βρει κάποιον να παραχωρήσει τις μετοχές θα τις δώσεις στον ερασιτέχνη. Όλα αυτά γίνονται γιατί πολύ απλά κάτι γνωρίζουν οι οικονομικά ισχυρές οικογένειες της χώρας και δεν θέλουν να έχουν στα χέρια τους χρεωμένες ΑΕ. Πιθανόν μία εξέλιξη σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο να αλλάξει τα δεδομένα αλλά μέχρι τότε το δικό μου σενάριο λέει πως κάτι γνωρίζουν και προσπαθούν να το αποφύγουν.

Σχόλια που θα χλευάζουν το σενάριο μου δεν θα δημοσιευθούν, γιατί έτσι θέλω.

8 σχόλια:

  1. PSAKSE TO KEFALI SOY.....TO BRIKES TO KERATO?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το κέρατο το έχει ο μπαμπάς σου που είναι στην Αμερική γαυροποιημένο ΦΑΡΤάκι

      Διαγραφή
    2. Βρε κατι νεο να πεις γιατι τα ιδια τα βαριομαστε....μην καταντησεις γραφικος σαν τον φουκαρακο τον σκεπτομενο που αλλαζει ονοματα και σχολιαζει μονος του τις αναρτησεις του.....

      Διαγραφή
    3. καλώς την αφερφούλα την ανώνυμη

      Διαγραφή
  2. φιλος...η απαντηση ειναι πολυ απλη.Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ..(αν το εχεις παρει πρεφα) τα λεφτα δε γεννιουνται...ουτε τα γενναει ο Τσιπρας κ ο Μιχαλολιακος...
    ολοι ΘΑ πληγουν!! ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα όμως που στην χρεοκοπημένη χώρα μας πολλές εταιρείες(τράπεζες κ.α.) βγάζουν υπερκέρδη. Οι εταιρείες δεν χρεοκόπησαν. Μην μπερδεύεις τα πράγματα και επιπλέον το κείμενο είναι ένα σενάριο φανταστικό για να δικαιολογήσω καταστάσεις. Τα κοινωνικο-οικονομικά δεν τα μπερδεύω συνήθως με τα αθλητικά όταν τα σχολιάζω.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου δεν βλέπω κάτι φοβερό στις εξελίξεις. Καμμιά ισχυρή οικονομικά οικογένεια δεν θέλει να αιμορραγεί αυτή την εποχή και από την πλευρά ενός πηγαδιού χωρίς πάτο....Γιαυτό και την έκαναν όλοι. Απλά στην περίπτωση του βαρδινογιάννη βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας. Ας είναι καλά οι Μπαινοβγενόπουλοι και οι "παναθηναϊκάρες".
      Στην περίπτωση των Αφών, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τις φοβερές αλλαγές στις φαρμακοβιομηχανίες και την πίσεη που υφίστανται σε μια Ελλάδα αφαιμαγμένη και σχεδόν πτωχευμένη.
      Οι εξελίξεις μου φαίνονται φυσιολογικές.

      Διαγραφή
    3. Στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια αλλά και στην Ελλάδα τα τελευταία οι κερδοφόρες επιχειρήσεις έψαχναν να βρουν και να αγοράσουν της ζημιές από άλλες που δεν πήγαιναν καλά. Αυτό τους βοηθούσε ώστε με νόμιμο να μειώσουν τα κέρδη τους άρα και τη φορολογία τους. Και οι δύο αυτές οικογένειες του Παναθηναϊκού ανήκουν σε αυτή την περίπτωση και τα δύο τμήματα του συλλόγου ήταν ο πλέον εύκολος τρόπος για να βρούνε και να αγοράσουν ζημιές.
      Δεν είναι φυσιολογικό αυτό που κάνουν αν το δούμε με οικονομικό πρίσμα. Όπως είπα και στον πιο πάνω φίλο αλλά και στο κείμενο όλα όσα γράφω είναι φανταστικές σκέψεις για να κρατήσω ζωντανή την ελπίδα πως μπορεί να σωθεί ο σύλλογος και όλα τα τμήματά του.

      Διαγραφή