Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Καμουφλαρισμένη υποταγή ή Στρίβειν δια του αρραβώνος

Όταν όλοι χαίρονται ή τουλάχιστον χαμογελούν είναι περίεργο να μην συμμετέχεις στην όλη ατμόσφαιρα. Από τη στιγμή που διάβασα την ανακοίνωση των μετόχων δεν ξέρω τι με έπιασε αλλά δεν μπορώ να χαμογελάσω ούτε και να σκεφτώ πως δεν κρύβει κάτι. Δεν είμαι από αυτούς που θα αρχίσουν να ψάχνουν αν η επιταγή είναι αληθινή, το έκαναν άλλοι αυτό και εγώ δεν θα μπορούσα να το ψάξω. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να σκεφτώ τι γράψανε οι άνθρωποι. Δεν είμαι γκρινιάρης αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

Ξεκινώντας θα την χαρακτηρίσω επιεικώς ασόβαρη όταν ζητά από τον κ.Τσάκα να μην κάνει δηλώσεις. Αλήθεια κ.Πρόεδρε εσύ θα σταματήσεις να τιτιβίζεις; Αν τώρα κάποιος μου πει πως ανοίγει η πόρτα με τη ΑΜΚ εγώ θα του απαντήσω πως η πόρτα ξεκλειδώνει σήμερα αλλά δεν ανοίγει. Στην τελευταία ΑΜΚ η τιμή της μετοχής ήταν 0,30€ και όποιος έβαζε τα 15 εκ. € θα γινόταν ο μεγαλομέτοχος και με μία ακόμη ΑΜΚ θα είχε και πάνω από το 67% που επιθυμεί ο Πρίγκηπας. Αλήθεια ποιος μου εξασφαλίζει πως αυτός που κάνει το κομμάτι του με τα χρήματα των άνεργων οπαδών θα αφήσει την τιμή  στο 0,30€ και δεν θα την ανεβάσει σε 0,50 € ή ακόμη και στο 1 €; Αν η τιμή πάει στο 0,5 ή 1 € με τα 15 εκ € δεν αποκτάς την πλειοψηφία των μετοχών και συνεχίζουν να διοικούν όσοι έχουν κάνει τον Παναθηναϊκό από πρωταγωνιστή κομπάρσο.

Συγγνώμη αδέρφια που δεν θα συμμετέχω στη χαρά σας αλλά θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και τελικά θα γίνει η μεταβίβαση χωρίς την ΑΜΚ ή ακόμη πως θα αλλάξουν οι όροι της ΑΜΚ και θα καθιστούν τον Πρίγκηπα αφεντικό της ομάδας. Συμμεριζόμενος την αγωνία του αδερφού disgo έχω να του γράψω πως αν θέλει κάποιος να προστατέψει την ομάδα θα το κάνει μέσω του Ερασιτέχνη και των μελών που θα έχει στο ΔΣ(ίσως να μπορέσουν να βάλουν και κάποιο όρο στο συμφωνητικό της μεταβίβασης). Σίγουρα η ΠΑΕ θα πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της αλλά και οι τωρινοί μέτοχοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν με ποσά που μπορούν να δώσουν όλοι τους(100-300 χιλιάδες € ο καθένας) για την βιωσιμότητα των τμημάτων του ιστορικότερου συλλόγου της Ελλάδας.

4 σχόλια:

  1. ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΣΑ ΒΓΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ,ΔΛΔ ΟΤΙ Ο ΒΓΕΝΟ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΒΡΗΚΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ...ΓΙΑΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ Ο ΓΚΟΝΤΖΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ.ΔΛΔ ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΟΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΣΠΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδελφέ καλησπέρα, κι εγώ στην ίδια κατάσταση είμαι.
    Σίγουρα ελέγξανε την επιταγή γι αυτό και δεν βγήκε πουθενά είδηση αμφισβήτησης και γι αυτό και δεν είπανε (για 1η φορά) το να έρθουν τα λεφτά σε Ελληνική τράπεζα. Οπότε για μένα τα χαρτιά τους έκλεισαν τα στόματα.
    Αλλά, το να απαντάει σε τέτοιο περιπαικτικό υφάκι μια σοβαρή ομάδα σε υποψήφιο επενδυτή είναι τουλάχιστον ύποπτο! Επίσης οι δύο αυτές θέσεις της ανακοίνωσης αφήνουν όπως σωστά λες πολλά παραθυράκια ανοιχτά και δεν δηλώνουν ξεκάθαρα "φέρε και πάρε", κάτι που σημαίνει ότι είναι μόνο για τις εντυπώσεις.
    Όσο για τον όρο τους, απλά αστείος. Σοβαρός θα ήταν να ζητήσουν επίσημη συνάντηση με τον πρίγκιπα και στο τραπέζι να βρουν κοινό έδαφος!

    Τι να πω πια, είμαι επιφυλακτικός και φοβάμαι ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να ξεφτιλίσουν την πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ 100%. Την έχουμε πατήσει και παλιότερα. Πιστεύω πως αν όλα είναι Οk, τότε το θέμα δεν θα είναι οικονομικό ή διοικητικό ή νομικό. Ο κύβος ερρίφθη και ο λαός αποφάσισε. ΟΛΟΙ οι μέχρι σήμερα εμπλεκόμενοι μέτοχοι - πλην αφών εννοείται και παλιών Βαρδήδων - έχασαν. Κανείς Παναθηναϊκός δεν τους θέλει, όπως επίσης και κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν τους θεωρεί "δαίμονες". Ο λαός του Παναθηναϊκού, χωρίς αυτό να γίνεται εύκολα αντιληπτό, όταν αποφασίζει, τότε τα πράγματα προχωράνε. Έτσι και τώρα... Θέλουμε όλοι κάτι άλλο. Μακάρι αυτό να είναι ο Φεϊζάλ. Ας μην του τα δώσουμε και όλα από "πριν" την αρχή. Τώρα κρίνονται ΟΛΟΙ!!
    Υ.Γ: Κάποιοι έμαθαν το πικρό μάθημα πως αν θες να γίνεις "εθνάρχης" με τους όρους του παιχνιδιού, τοτε μπορεί να μην σε αποκαθηλώσουν τα κόμματα, οι δημοσιογράφοι, τα κατεστημένα, οι ξένες δυνάμεις κλπ. Το ποδόσφαιρο όμως σε σβήνει για πλάκα. Γι'αυτό και πλέον το αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρότερα, αντιλαμβάνομαι...
    disgo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγγνώμη για την καθυστέρηση να τα δημοσιεύσω και τα 3 σχόλια αλλά με το που γύρισα, διάβασα, έγραψα και πριν σχολιάσω στο mypanathinaikos έπρεπε πάλι να φύγω.

    Neokosmiti αδερφέ θέλω, για το καλό τους, να μην κάνουν τέτοια βλακεία. Μετά κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει τους απλούς οπαδούς, ανεξαρτήτου ηλικίας.

    Κυριάκο διαφωνώ μόνο στο δεύτερο μισό της τελευταίας πρότασής σου. Δεν μπορούν να ξεφτιλίσουν την πρόταση, αλλά θα προσπαθήσουν να την αποφύγουν. Καλό θα ήταν ο κ.Τσάκας να τους κάνει το χατήρι και να μην μιλήσει κάπου δημόσια.

    Disgo μαζί τα είπαμε και λίγο πιο μπροστά και έχουμε σχεδόν απόλυτη σύμπτωση απόψεων. Τουλάχιστον έτσι όπως εξελίχτηκε η υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή