Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Προσοχή στον Πουρέα

Έχω την τάση να πειράζω γνωστούς και φίλους και δύο φορές τους οπαδούς του ποδοσφαίρου. Μπορεί να τους λέω τα χειρότερα αλλά πάντα με χαμόγελο και χωρίς ποτέ να τους θίγω. Έτσι όλοι τους έχουν να πουν και μία καλή κουβέντα. Εκεί όμως που με πιάνει να ρωτήσω και κάτι παραπάνω είναι όταν γνωρίζω νέους Παναθηναϊκούς.

Αγόρια και κορίτσια περνούν από «ανάκριση». Έχω πάντα την περιέργεια να μάθω πως σκέφτονται τα παιδιά που απέχουν από την ηλικία μου 10-15 χρόνια. Τι ακούνε και τι συγκρατούν στο τέλος. Πως αντιμετωπίζουν όσα βλέπουν όχι μόνο μέσα στην ομάδα αλλά και γενικότερα στην κοινωνία. Αυτό που όμως μου κάνει φοβερή εντύπωση είναι πως άσχετα που τους ρωτάει κάποιος τον οποίο δεν γνωρίζουν έχουν το θάρρος και απαντούν. Στο ερώτημα για την ομάδα που υποστηρίζουν πλέον δεν το σκέφτεται κανένα, όλα απαντούν με την μία. Ακόμη και εκεί όμως συνεχίζουν να με εκπλήσσουν, είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό που δηλώνει "Παναθηναϊκός". Και είναι όλα τους παιδιά που δεν έχουν καθίσει να ακούσουν τα μηνύματα μίσους από κανένα «καθοδηγητή» αλλά προσπαθούν να φερθούν ώριμα.

Και φτάνω στην ουσία. Κανένα παιδί δεν μου είπε πως γουστάρει τον Πουρέα και τους Αμέτοχους και είναι μάλιστα αντίθετα στις κινήσεις τους(επεισόδια, ξύλο σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, άβουλη «υποταγή» στις επιθυμίες των Αμέτοχων). Κανένα παιδί δεν θέλησε να συσχετίσει τον εαυτό του με τους τραμπούκους του Πουρέα. Δηλαδή κύριοι δεν μπορείτε να καταλάβετε πως μόνο κακό κάνετε πλέον και μάλιστα έχετε ξεκινήσει από αρκετά νωρίς ώστε να έχετε ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα; Τι θα μου γράψετε πως μόνο στο πέταλο πάει κόσμος στο γήπεδο; Πως το υπόλοιπο είναι άδειο; 

ΕΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. 
ΕΣΕΙΣ ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΟΥ ΑΦΙΛΟΞΕΝΟΥ ΟΑΚΑ. 
ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΑΣ.

Ξέρετε μήπως πόσο κόσμο μάζευε η ομάδα με αντιπάλους που έπεφταν στην χαμηλότερη κατηγορία; Μήπως γνωρίζετε αν όλος αυτός ο κόσμος σταμάτησε να πηγαίνει στο γήπεδο γιατί κάποιοι του το «επέβαλαν»; Ναι ξέρω πως σήμερα το πέταλο θα είναι γεμάτο και πως θα είναι αυτοί που θα θελήσουν να καρπωθούν όλη την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ξέρω ακόμα πως θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν και άλλους σε συμπεριφορές όπως η δική τους.

Θα θυμάστε καλά πως και πέρσι τα ίδια λέγαμε αλλά πάλι κατάφεραν να κάνουν ότι χειρότερο μπορούσαν για την ομάδα. Θα βρουν και πάλι πρόσφορο έδαφος λόγω της κρίσης και της συσσωρευμένης οργή του κόσμου. Όσοι βρεθούν σήμερα στο γήπεδο ας προσέξουν όχι μόνο να προστατέψουν τους εαυτούς τους αλλά και τους διπλανούς τους. Αν δεν ενεργοποιήσει η ΠΑΕ τις κάμερες ενεργοποιήστε εσείς τα μάτια σας και σουτάρετε έξω από το γήπεδο κάθε τσογλάνι και αλήτη προσπαθήσει να χτυπήσει κάποιον μεγαλύτερο ή προκαλεί τους υπόλοιπους σε επεισόδια. Είμαι σίγουρος πως σήμερα η φάπα που θα φάνε οι gay θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, αρκεί κάποια γαυροποιημένα τσογλάνια αν αφήσουν να τελειώσει το παιχνίδι.

9 σχόλια:

  1. Είναι κρίμα στις μέρες να υπάρχουν άνθρωποι σαν και εσένα που ξεχνάνε το παρελθόν και ρίχνουν ευθύνες στην πολυμετοχικότητα.

    Δηλαδή πριν την πολυμετοχικότητα το γήπεδο δεν ήταν άδειο αλλά γεμάτο....

    Πριν την πολυμετοχικότητα δεν υπήρχε άνθρωπος που είχε κυνηγίσει τους συνδέσμους και ήταν στο γήπεδο μόνο ''δικοί'' του άνθρωποι.....

    Πριν την πολυμετοχικότητα οι παίκτες δεν διάλεγαν παιχνίδια....

    Πριν την πολυμετοχικότητα όλος ο κόσμος του ΠΑΟ όποιον και να ρώταγες ήταν ευχαριστημένος με την κατάσταση που επικρατούσε.Οι 20.000 που κατέβηκαν στους δρόμους μάλλον για άλλη ομάδα κατέβηκε και όχι για το καλό του ΠΑΟ.

    Πριν την πολυμετοχικότητα δεν υπήρχαν ποτέ συνθήματα κατά της οικογένειας.Όλα ήταν καλά και αγγελικά πλασμένα....

    Θέλω να προσέξεις ότι δεν σε λέω Τζίγγερικο ή κάτι άλλο αλλά η στάση σου και τα κείμενά σου αυτό δείχνουν.......

    Ότι για όλα φταίνε οι πουράτοι.Εγώ λέω πως φταίνε όλοι μαζί αλλά πιο πολύ φταίει ο Ραλίστας γιατί οι πουράτοι έβαλαν γύρω στα 30 εκατ. δεν έβγαλαν ούτε 1 ευρώ δέχτηκαν ανελέητο πόλεμο απο 2 εφημερίδες και 2 κανάλια και ακόμα και σήμερα για όλα τα κακά του ΠΑΟ δέχονται ευθήνες.Σε σύγκριση με τον ραλίστα που στα 30 χρόνια που αυτός και η οικογένεια του έβαλαν γύρω στα 50 με 60 εκατ και σου λέω ότι έβαλαν στην τσέπη 4πλάσιο ποσό(μου το είπε άνθρωπος που δούλευε στην ΠΑΕ άμα θέλεις το πιστεύεις)

    Άμα δεν μπορείς να δεις τα παραπάνω που λέω ή δεν μπορείς να τα καταλάβεις στην ηλικία που είσαι(γιατί απο τα κέιμενά σου μάλλον είσαι 30+)τότε χωρίς να θέλω να σε προσβάλω νομίζω ότι είσαι σε άλλο κόσμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν την πολυΑμετοχικότητα δεν χρωστάγαμε της Μιχαλούς.

      Το γήπεδο ήταν γεμάτο μέχρι το σημείο που άρχισε η «αυθόρμητη» αποχή.
      Ναι ο Καπετάνιος κυνήγησε οπαδούς και ευνόησε την Παλεφίπ(μέλος της οποίας δεν υπήρξα ποτέ).

      Δεν αναφέρθηκα σε παίκτες που διαλέγουν παιχνίδια αλλά σε οπαδούς που δήθεν πάντα γεμίζουν το πέταλο αλλά σε ματς με μικρές ομάδες ... δεν τους βλέπεις.

      Όταν θέλεις να συγκρίνεις δύο καταστάσεις συγκρίνεις το πριν και το μετά. Πριν και μετά την πολυμετοχικότητα. Τα συμπεράσματα είναι του καθενός ξεχωριστά.

      Για να με χαρακτηρίσεις έμμεσα Τζιγκερικό δεν θα έπρεπε να έχω κείμενα που να ρίχνουν όλες τις ευθύνες στον ΙΒΒ και τον πατέρα του.

      Δεν έβαλαν στην ΠΑΕ τα εκ. € μετοχές αγόρασαν και τα χρήματα επέλεξε να τα αφήσει μέσα η οικογένεια με αυτό τον τρόπο. Αν έβγαλαν ή όχι άσε να το γνωρίζουν οι ίδιοι τους καλύτερα. Πλην των Γιαννακόπουλων όλοι οι άλλοι ήταν ΑΓΝΩΣΤΟΙ σε όλους τους Έλληνες. Πληροφορίες εκ των έσω δεν γίνονται αποδεκτές από εμένα.

      Ναι σίγουρα είμαι σε άλλο κόσμο. Στα 33 μου έμαθα να κρίνω από πράξεις και αποτελέσματα και όχι από λόγια(στα λόγια ο Αντρέας μας αγόρασε 1000 φορές και πήραμε 4 ευρωπαϊκά και αντίστοιχα ο Βλάσης Τσάκας μας τσάκισε την εικόνα, αλλά στην πράξη τα αποτελέσματα άλλα δείχνουν). Σε ένα κόσμο που δεν δέχομαι χειραγώγηση και καπέλωμα από ΑΡΔ, «πουράκια» και πούρα, δεν έχω πάρει χορηγίες και δώρα και συνεχίζω να απολαμβάνω την εκτίμηση των αντιπάλων μου στην περιοχή που μένω(είναι δύσκολο «άθλημα» αντί για Βασίλη να σε φωνάζουν σχεδόν όλοι «βάζελο» όταν είσαι σε μία περιοχή σαν τη δική μου). Λες να κάνουν όλοι λάθος;

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα προ-πολυμετοχικότητας δεν χρωστάγαμε όσα τώρα(και τότε όμως χρωστάγαμε κάποια εκατ. ευρώ)αλλά δεν μπορώ να ρίξω ΟΛΕΣ τις ευθύνες στους πουράτους την ώρα που ο ΙΒΒ και η οικογένεια του είχε ανρθώπους μέσα στην ΠΑΕ(και ακόμη έχει)σε όλα τα πόστα και ήταν ενήμεροι για ότι γινόταν.

      Το γήπεδο τότε από κόσμο είχε ικανοποιητικά νούμερα αλλά σε ορισμένα παιχνίδια γεμάτο.Και σε πληροφορώ ήταν γεμάτο όχι λόγω διοίκησης αλλά λόγω ομάδας.

      Η «αυθόρμητη» αποχή(αλήθεια γιατι το αυθόρμητη το βάζεις σε εισαγωγικά?) όπως λες ξεκίνησε γιατί ο κόσμος βαρέθηκε να υπάρχει μια διοίκηση που δεν τον άκουγε δεν τον ένιωθε και δεν τον κατάλαβε ποτέ.Δεν λέω ότι ο ΙΒΒ δεν έκανε τίποτα για την ομάδα(γιατί έκανε)αλλά σε πολλά πράγματα ήταν ''αλλού''.

      Πληροφορίες εκ των έσω δεν γίνονται αποδεκτές από εσένα και καλά κάνεις αλλά και εγώ δεν μπορώ να δεχτώ εκείνο που λες

      ''Και φτάνω στην ουσία. Κανένα παιδί δεν μου είπε πως γουστάρει τον Πουρέα και τους Αμέτοχους και είναι μάλιστα αντίθετα στις κινήσεις τους(επεισόδια, ξύλο σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, άβουλη «υποταγή» στις επιθυμίες των Αμέτοχων). Κανένα παιδί δεν θέλησε να συσχετίσει τον εαυτό του με τους τραμπούκους του Πουρέα. Δηλαδή κύριοι δεν μπορείτε να καταλάβετε πως μόνο κακό κάνετε πλέον και μάλιστα έχετε ξεκινήσει από αρκετά νωρίς ώστε να έχετε ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα; Τι θα μου γράψετε πως μόνο στο πέταλο πάει κόσμος στο γήπεδο; Πως το υπόλοιπο είναι άδειο; ''

      σαν fact(γιατί έτσι το παρουσιάζεις).Ποιό παιδί ρώτησες και σου είπε έτσι.Ρώτησες ένα η καμιά 10αρια.Γιατί εγώ που έχω μιλήσει με πολλούς Παναθηναικούς απο ηλικίες 18-35 μου είπανε οτι εκείνη την περίοδο(προσεξε δεν μου ανέφεραν ονόματα πράγμα που σημαίνει οτι δεν τους νοιάζουν πρόσωπα)η ομάδα σφύριζε από υγεία,το γήπεδο γεμάτο,τα παιδιά τους ξαναβρήκαν πρότυπα στα πρόσωπα τον Λετο,Σισσε ξαναγέμησαν τα δωμάτιά τους με αφίσες κ.α

      Αυτά τα στημένοι οπάδοι,μπλογκερς φίλαθλοι εγώ τα ακούω βερεσέ.Υπάρχουν αποδείξης?Έχεις βρει κανέναν που να το παρεδέχτηκε?Η απλώς είναι εύκολο να πούμε κάποιον στημένο επειδή αναπολεί εκείνη την εποχή που η ομάδα λειτουργούσε όπως έπρεπε.Δηλάδη σαν μια μεγάλη ομάδα που είναι.

      Το οτι είσαι σε άλλο κόσμο δεν σου το είπα για να σε προσβαλώ στο ξαναλέω.Εγώ και αν θες το πιστεύεις ότι δεν έχω πάρει ποτέ χορηγίες ούτε δώρα ούτε με έβαλε κανένας να σου πω αυτά που σου λέω(γιατί ίσως να είσαι καχύποπτος με τους περισσότερους που σου γράφουν).

      Μήπως πρέπει να αναρωτηθείς εσύ αν κάνεις εσύ λάθος.Γιατί όταν μιλας για όλους μιλάς για την πλειοψηφία.Και η πλειοψηφία ειναι υπερ των πουράτων με ότι και αν συνεπάγεται.

      Διαγραφή
    3. Η ομάδα τότε χρωστούσε κάτι λίγα εκ. σε δραχμές και όχι κάτι εκ. σε ευρώ. Αν σκεφτούμε τα λειτουργικά έξοδα τότε θα καταλάβεις πως δεν χρωστούσε.

      Αν η ομάδα γέμιζε το γήπεδο ήταν γιατί υπήρχε διοίκηση και όχι αχυράνθρωποι που θέλουν μόνο την προβολή.

      Η «αυθόρμητη» γράφτηκε έτσι γιατί ήταν υποκινούμενη. Σαφώς και πολύς κόσμος είχε παράπονο από τον ΙΒΒ, όπως και εγώ, αλλά δεν θα άφηναν άδειο το γήπεδο και την ομάδα μόνη όταν πήγαινε για το πρωτάθλημα αν δεν τους υποκινούσε κάποια «δύναμη».

      Έχω ρωτήσει πάνω από 10 παιδιά όχι πάνω από 22 χρονών και μην ξεχνάς πως δεν έριξαν ξύλο οι του Πουρέα την χρονιά του νταμπλ. Προσωπικά δεν θα έβαζα αφίσα ούτε του Λέτο αλλά ούτε και του Σισέ με 2 και 3 χρόνια δεν γίνεσαι ίνδαλμα. Δεν συγκρίνονται με Σαραβάκο, Βαζέχα...

      Μεγάλη ομάδα όταν και εσύ μπορείς να κάνεις τον σκάουτερ και να ξοδέψεις τριπλάσια χρήματα για παλτά; Όταν έχεις απορρίψει παικταράδες; Όταν απλά ξοδεύεις για ένα νταμπλ; Απόδειξη είναι τα δωράκια και οι χορηγίες σε blog και site που βαράνε ένα σκοπό μόνο.

      Μήπως να ψαχτείς γιατί η πλειοψηφία είναι όλοι όσοι δεν είναι στον φορέα και όλοι όσοι δεν στηρίξανε «πούρα» και Π.Σ. Οι 5-10-15 χιλιάδες δεν είναι πλειοψηφία. Απλά μαθηματικά. Αν σταματήσεις να είσαι δογματικός ίσως καταλάβεις τι συμβαίνει.

      Διαγραφή
  2. εγώ φοβάμαι τον πουρέα αδελφέ...

    είναι άλλωστε κάτι που το επισήμανα σήμερα,καθώς φοβάμαι τα επεισόδια σε περίπτωση "στραβής".

    να ξεκαθαρίσω βεβαίως ότι δεν εννοώ όλους τους πουρεατζίδες,αλλά ένα 10-15% το οποίο αφήνουν όμως εν γνώσει τους να δρα...

    ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΘΑ ΡΕ,ΟΥΤΕ ΠΟΥΡΑ-ΟΥΤΕ ΣΟΡΟΠΕΣ-ΟΥΤΕ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ(ΜΕ ΚΟΤΕΡΑ)-ΟΥΤΕ ΡΑΛΙΣΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παύλο πολλοί παρασύρονται. Σαφώς και δεν είναι όλοι κακοί, αλλά οι κεφαλές είναι. Ο κόσμος είναι πιεσμένος και οργισμένος με την κρίση και έτσι όπως η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά(τεράστια και η ευθύνη του Πουρέα) κάπου ψάχνει να ξεσπάσει.
      Δηλαδή και πέρσι γιατί μπήκαν μέσα; 1-0 ήταν γύριζε αλλά αυτοί ήξεραν τι ήθελαν να πετύχουν.
      Για το ματς πιστεύω τον 1 πιο πολύ και από το 2 στο Λονδίνο(που αξίζαμε αλλά δεν ήρθε ποτέ). Αν γίνει και με ένα καλό, καθαρό σκορ τότε θα (χαμο)γελάει όλη η Ελλάδα.

      Διαγραφή
  3. Πουρεας αδελφε!
    νομιζω πως ηδη ο σκεπτομενος ΚΛΑΙΕΙ ΑΠΟ ΖΗΛΙΑ που δεν σκεφτηκε αυτος την ατακα της 10ετιας!! :P :P :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει παίξει στο μπλογκ η ατάκα, δεν είναι δική μου. Ίσως είναι του Γάκη.

      Διαγραφή
    2. αληθεια?το εχω χασει αδελφε!μπραβο στον μαγκα που την σκεφτηκε :P :P γελασα πολυ!!!

      Διαγραφή