Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Φαταούλ(Σκατοσακούλας) vs Γατάκι(τιγράκι)

Τον πρώτο τον έβαλε στη ζωή μας ένας καπετάνιος που βουλιάζει καράβι ακόμη και στη μπανιέρα. Ο δεύτερος είναι παλιός γνώριμος. Ο πρώτος "τρώει" χοντρά και ο δεύτερος θέλει μερίδιο στην πίτα.
Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλοί θεατές ή παρατηρητές από μακρυά, βλέποντας τους δύο να μαλώνουν για το ποιος θα "ηγηθεί" στο Ελληνικό θέατρο σκιών επί χόρτου, ποιος θα ορίζει τους σφαγείς των γηπέδων και στην ουσία ποιος θα ασκεί πολιτική μέσα από το ποδόσφαιρο.

Καλά όλα αυτά αλλά το δικό μου ερώτημα είναι διαφορετικό.
Ποιος συμμάχησε με ποιους και ποιος θα είναι αυτός που θα σβήσει από τον χάρτη;

Προσωπικά μόλις άκουσα πως άρχισε η "μάχη" το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως ο Φαταούλ(Σκατοσακούλας) θα βρεθεί εκτός μάχης γιατί είναι μπλεγμένος σε πολλά. Οι απόγονοι του στόλου είναι η ομάδα την οποία κατηγορούν από Ευρώπη, Αμερική μέχρι και από την Αλβανία ως την πιο βρώμικη της Ευρώπης και σε συνδυασμό με το "καράβι απ' την Περσία" που το καλοκαίρι πιάστηκε να έχει παράνομο φορτίο έφερε τον πρώτο εμπλεκόμενο σε δύσκολη θέση. Πιθανόν να σταμάτησε να του παρέχει στήριξη και η κόρη του Δρακουμέλ.

Πάνω που το χαμόγελο έχει σχηματιστεί στα χείλη μου ακούω κάποιον από δίπλα να λέει "Λάθος κάνεις. Η οικογένεια Β. και η οικογένεια Λ. θέλουν να τελειώνουν με το τιγράκι γιατί παραβίασε τη συμφωνία που είχαν σχετικά με το "κρυφό" εμπόριο." Πάντα αυτός πήγαινε να απλώσει το χέρι του περισσότερο από εκεί που έφτανε και πάντα ενοχλούσε αλλά τώρα ίσως να ξέφυγε πιο πολύ. Προς το παρόν η παρουσία του σε ομάδα με ιστορία δεν συνοδεύεται και από χρήματα που έδωσε από τη δική του τσέπη.

Και τώρα ας γράψω και τη δική μου επιθυμία.
Μπορεί ο ένας να βγάλει τον άλλο νοκ άουτ(και το αντίστροφο) και να μην μείνει κανείς από τους δύο; Οι υπόλοιποι είναι "παρθένες" μπροστά τους και οι μαριονέτες που είχαν οριστεί δεν έχουν το ανάστημα για να συνεχίσουν τα αίσχη δίχως την υψηλή προστασία.
Ακόμη όμως και αν δεν αλληλοφαγωθούν θα είναι πολύ καλό να γίνει από κάπου η αρχή. Ο ηττημένος δεν θα μείνει χωρίς να εκδικηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου